Sommarvilla i Kalifornien blandar med det levande landskapet

Sommarvilla i Kalifornien blandar med det levande landskapet
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

En semesterinspirerande äng som berikats av jättexar var den perfekta platsen för denna sommarvilla i Kalifornien designad av Turnbull Griffin Haesloop. Detta boende i Sonoma kombinerar det perfekta balansen mellan inomhus och utomhus med det livliga landskapet. En utomhuspool med pool och en naturlig damm lägger till bilden av en unik sommarflykt.

"Sovrum, kök och stödutrymmen är inrymda under ett levande tak som visuellt kopplar huset till omgivningen," sa arkitekterna. "Ett tunt flytande tak når över det primära utomhusutrymmet för att rama inträdet och skapa ett dramatiskt tröskelvärde från bilstationen till dammen bortom."

Mångfalden av material och texturer bidrar till en imponerande övergripande dynamik. Tack vare ett överflöd av trä och originalutsmyckning är vardagsrum och kök med öppen planlösning så välkomnande som möjligt.

Hållbarhet och energieffektivitet var i centrum för projektet. Passiva kylstrategier, inklusive ett kallt tak, levande tak, tung isolering, betjäningsbara fönster och stora överhäng, gör att huset kan förbli bekvämt utan att använda luftkonditionering, förklarar arkitekterna. "Fotovoltaiska elektriska värmepumpar ger varmvatten för värmeväxlare i värme och solvattenpaneler ger varmt vatten till poolen." [Information tillhandahållen av Turnbull Griffin Haesloop Architects; fotografi av Matthew Millman]