10 alternativ till det vanliga vita taket

10 alternativ till det vanliga vita taket
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vanliga vita tak är en häftning i de flesta rum. Men det är inte det enda alternativet. Om du gillar att injicera färg, mönster eller intresse för din hemdesign på okonventionella sätt, är taket ett bra sätt att göra det. Här är några takalternativ att överväga.

Ljusfärg.

Om du inte vill ha dina väggar helt ljusa, men vill fortfarande inkludera en oväntad färgfärg, är taket en perfekt plats. Håll resten av väggarna en ganska neutral nyans, och välj en färg som kompletterar dem medan du lyser upp utrymmet.

Takpaneler.

Kvadratiska paneler är förmodligen det mest populära alternativet för tak bortsett från målade vita. Det finns några riktigt intressanta alternativ där ute, men även en ganska vanlig kvadratisk design kan lägga till en viss dimension i ditt rum.

Tapet.

Taket är inte en plats som du normalt ser tapeter, men den kan appliceras där lika enkelt som möjligt på dina väggar. Och om du är ett fan av mönster, kan det vara ett bra sätt att lägga till några på ditt rum utan att täcka varje vägg.

Träplankor.

Om du har turen att ha ett tak med synliga bjälkar eller annat träarbete, behöver du inte vidta några åtgärder för att liva upp ditt tak. Men även om dessa inte redan ingår i ditt hem struktur kan du fortfarande lägga till dem som ett designelement.

Enkla mönster.

Kärlek mönster men inte riktigt ett fan av tapeter? Du kan enkelt måla enkla mönster som ränder eller andra geometriska element i ditt tak med stenciler eller målare tejp. Färgerna kan vara lika ljusa eller subtila som du vill.

Subtil Färg.

MoreINSPIRATION
  • 20 Trendiga takdesign idéer
  • Hur man dekorerar ett rum i vitt utan att det ser rent ut
  • Några sätt att vrida ett brunnstak i en vacker kontaktpunkt

Om ditt rum har vanliga vita väggar och ett helt vitt tak bara verkar lite för sterilt, men du behöver inte nödvändigtvis en ljus stänk av färg, kan subtila färger också öka dimension och intresse.

Statement Tile.

På samma sätt som enkla fyrkantspaneler finns det också gott om påläggsplattor som finns tillgängliga för tak. Du kan välja mellan olika mönster, färger och material baserat på resten av ditt rum.

Ytterligare belysning.

Belysning är viktigt i alla rum för praktiska ändamål, men det kan också fungera som en dekorativ accent för ditt tak. Bortsett från lampan själv, överväga en panel eller annan dekorativ accent direkt på taket för att verkligen få ljuset att sticka ut.

Molding Accents.

Tak, vit eller på annat sätt kan göras mer intressant med dekorativa gjutningar. Gjutningen kan gå antingen runt hela rummet, runt ljusarmaturer eller kring andra dekorativa accenter.

Dekorativ färg.

Ett annat alternativ för att accentuera ljusarmaturer eller att bara föra en kontaktpunkt i taket är att måla detaljerade accenter runt dessa områden. Det kan kräva en professionell eller viss konstnärlig talang, men det kan definitivt vara värt det.

Vanliga vita tak är fortfarande ett klassiskt alternativ. Men det är inte det enda sättet att gå. Så rusar du inte ut för vit färg innan du överväger alla de andra bra valen där ute.

Bilder: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 och 10.