10 Fantastiska kontor design runt om i världen

10 Fantastiska kontor design runt om i världen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kontor i allmänhet är inte precis den trevligaste miljön du vill vara i. Genom åren har ett mönster skapats för kontor och arbetsplatser i allmänhet och detta mönster visar dem som mycket enkla utrymmen utan mycket färg och utan inbjudande atmosfär . Fortfarande, vissa företag och arkitekter försöker ändra den bilden och så fantastiska kontor skapas. Här är några få vackra exempel.

White Mountain Office.

Vi ska börja med ett kontor som finns i Vita Bergsparken i Stockholm, 30 meter under granitstenarna. Det var designat av Albert France-Lanord Architects och det slutfördes 2008. Kontoret täcker en total byggyta på 1200 kvadratmeter. Klienten, en internetleverantör, ville att arkitekterna skulle tänka på stenarna och omgivningen som en levande organism där människor är gäster med sina bästa presenter: ljus, växter, vatten och naturligtvis teknik.

Idén är intressant och skapar en mycket fin historia som förklarar varför inredningen är så full av kontraster. Det är uppfriskande att se naturen och tekniken sätta ihop på ett så harmoniskt sätt. Trots att de är två väldigt olika saker, ser de ut som om de har vänner sedan början av tiden. Detta kontor är definitivt unikt och ett bra exempel på innovativ design.

Hayden Place.

Det näst imponerande kontoret vi ska titta på är beläget i Culver City, Kalifornien, USA. Det var ett projekt som utvecklats av Cuningham Group och det var just avslutat i år. Med ett område på 8500 kvadratmeter är kontoret imponerande men inte bara på den nivån. Den valda designen var avsedd att betona intresset för hållbarhet som kunden har prioriterat för projektet.

Detta kontor var tänkt som ett utrymme där samarbete och kreativitet kan utvecklas och där både natur och människor har något att vinna. Kontoret är inriktat på LEED Gold-certifiering och det är en hållbar struktur. Ursprungligen var det ett lager. Efter att det omvandlades och omformades blev det ett utrymme fullt av ljus och frisk luft. Kontoret har till och med en inomhus trädgård samt en grönsaks trädgård som finns i den så kallade bakgården.

Office Greenhouse.

Eftersom vi bara diskuterade hållbara mönster, här är ett annat kontor som har ett mycket uppfriskande utseende. Det är ett kontor som skapades 2012 för ett företag från Riga, Lettland. Det var ett projekt av OpenAD och har en mycket enkel och fräsch design. Kontoret har i grunden en stor öppen planlösning med minimalistisk och vit inredning. Men vitheten kompletteras av alla de vackra träd som sprids genom rymden.

För detta projekt hade kunden bara en förfrågan: massor av växter och vegetation. För att också få platsutrymmet inbjudande och funktionellt, kom arkitekterna med en enkel och smart design. De skapade ett öppet utrymme kontor med multifunktionella möbler, en sittgrupp, en matplats och massor av stora träd. Kontoret har också ett kök, även inrett med massor av växter. Trägolv ger en mycket fin kontrast och ger värme till kontoret.

Skogskontor.

Vid utformningen av ett kontor skapar förmodligen den svåraste delen den kopplingen till naturen som ger balans i inredningen. Det är svårt att integrera naturen i ett kontor när det finns så många andra problem, varav de flesta handlar om produktivitet, komfort och effektivitet. Men vi hittade ett kontor där den här anslutningen definitivt inte saknas.

Detta kontor var ett projekt av spanska utövar Selgas Cano som utformade sitt eget arkitektkontor. Platsen i detta fall är avgörande. Beläget mitt i naturen är kontoret omgivet av vegetation, träd och skönhet. För att betona denna koppling och skönheten i landskapet var kontoret designat med en stor glasmur som erbjuder panoramautsikt och låter rikligt med naturligt ljus. Det måste vara väldigt uppfriskande och trevligt att utforska skogen när du går till jobbet. På så sätt blir rutin äventyr.

Lego PMD.

Nästa på vår lista är detta intressanta kontor. Beläget i Billund, Danmark, var kontoret ett projekt av Rosan Bosch & Rune Fjord arkitekter. Den slutfördes år 2000 och har en total yta på 2000 kvadratmeter. Om du inte gissade än, det här är ett LEGO-kontor. Vad som är trevligt med detta utrymme är att funktionaliteten möter roligt. Det verkar naturligt för ett LEGO-kontor att ha en lekfull design.

MoreINSPIRATION
  • The Awesome E-Bay kontors interiördesign
  • 80 kvadratmeter Elorrin kontors interiördesign
  • AOL Kontor Interior Design Pictures

LEGO PMDs innovativa design fokuserar på kul, innovation och kreativitet. Här kan vi hitta en arbetsmiljö där teamarbete och interaktion uppmuntras, där det finns en mycket fin balans mellan effektivitet och rekreation. Kontoret är dekorerat med stor gräsmatta grafik, en jätte LEGO man, bord med bonsai trädgårdar och en jätte glida. På första våningen finns tre mötesrum, alla med egen färg. Vem skulle inte vilja jobba där?

Google Tel Aviv Office.

Nästa kontor vi ska analysera är faktiskt ett av Googles kontor som, som ni vet, alltid är imponerande. Detta är Google Tel Aviv. Det öppnades i december 2012 och det finns i Israel. Med en total yta på 8 000 kvadratmeter är detta kontor ganska imponerande.Projektet utvecklades av det schweiziska designteamet Camenzind Evolution i samarbete med israeliska designlag Setter Architects och Studio Yaron Tal.

Designen är iögonfallande och färgstark. Dessutom är utsikten över havet och staden magnifika. Cirka 50% av det totala utrymmet har varit tillägnad kommunikation och interaktion. Här kan du hitta både privata skrivbord och delade arbetsstationer där team arbetar tillsammans och interagerar. Detta kontor och något annat Google-kontor visar i allmänhet att det är mycket viktigt att ha en mångsidig miljö där medarbetare kan koncentrera sig, koppla av och ha kul. Detta ökar deras effektivitet och gör att de kan njuta av en mycket trevlig arbetsmiljö. {Images by Itay Sikolski}

Long Barn Studio.

Från Israel går vi till bergen i Bedfordshire där vi hittar Long Barn Studio. Den var designad av Nicolas Tye Architects och anledningen till att den har det här namnet beror på att det ursprungligen var en ladugård. Det omvandlades till ett kontor och omvandlingen avslutades om 10 månader. Nu har 2 200 kvadratmeter ladugården en elegant och vacker design. Det har också ett starkt samtida utseende och det integrerar vackert in i omgivningen.

Kontoret har en mycket enkel design. Den liknar en rektangulär lådan och har fullhöjd larkbeklädnad på båda sidor samt 3,2 meter höga glasplåtar. Inuti är det uppdelat i mötesrum, ett bibliotek, ett utskriftsområde och en arbetszon. Kontoret har också en hållbar design. Det har ett regnvattenskörningssystem, sin egen vindkraftverk och en luft hör återvinningscirkulationssystem.

Pallkontor.

Vissa kontor imponerar med sina hållbara mönster, andra med sina färgglada interiörer och andra med sina snygga inredningar. När det gäller detta kontor, säger att interiören är intressant skulle inte räcka. Detta är ett kontor designat av MOST Architecture. Det skapades för en reklambyrå och det finns i Amsterdam.

Som du kan se är inredningen av kontoret nästan helt tillverkad av fraktpallar. Pallarna har använts för nästan allt, från trappor till möbler. Resultatet var en unik inredning med återvunnet material och ett mycket kreativt utseende. Det är bara ett annat exempel som visar oss hur mångsidiga och hur funktionella träpallar faktiskt kan vara. Att använda dem för att skapa ett unikt kontorsinteriör var en mycket bra idé och resultatet var detta enastående och genialt projekt. Detta är verkligen ett kontor med karaktär.

Media Turgul.

Nästa projekt vi ingår här tar oss till Istanbul, Turkiet. Här kan vi hitta ett mycket intressant kontor som var ett projekt av Turkiet baserat på Erginoglu & Calislar Architects. Kontoret var designat för reklambyrån Medina Turgul DDB. Den intressanta delen är att kontoret inte byggdes från början. Det var faktiskt ett omvandlingsprojekt.

Detta brukade vara en historisk stenväggad saltlada. Det har återställts och förvandlats till det som nu är ett vackert kontorsutrymme. Som du kan se har de flesta av de ursprungliga elementen bevarats. Stenmurarna är underbara och de välvda dörrarna och ingångarna ger karaktär åt detta utrymme. Restaureringen syftade till att bevara charmen och karaktären av byggnaden samtidigt som den gav ett annat syfte. Kontoret har en öppen design med högt i tak, synliga bjälkar och stenmurar och den övergripande designen är någonstans mellan historisk och modern.

Red Bull Office.

Sist på vår lista är Red Bull Office och det nya Amsterdam-huvudkontoret. Den var designad av Sid Lee Architecture som valdes ut över två andra företag. Arkitekterna utmanades att komma fram till en design som skulle fånga märkets sanna ande och det skulle på något sätt kombinera vanliga element till en extraordinär inredning.

Kontoret var ursprungligen en fraktgård och omvandlingen den gick igenom är spektakulär. Huvudtemat bakom projektet var dualitet. Arkitekterna försökte fånga den kontinuerliga balansen och dansa mellan kontraster som ark vs ljus, anledning mot intuition. Denna dualitet kan ses i varje detalj. Här möter konst industrin och de två arbetar tillsammans för att bilda en harmonisk miljö. Det är bara den typ av design du förväntar dig att se på ett Red Bull-kontor. Det är modernt och det slår på flera nivåer.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: