10 Arkitektoniska fotograferingstips för att få den ultimata bilden

10 Arkitektoniska fotograferingstips för att få den ultimata bilden
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Även om det finns många faktorer som spelar för att få det ultimata skottet - några kontrollerbara och några inte - finns det några tips du borde veta innan du ens börjar. Bildkälla: Landor

Arkitektonisk fotografi, både klassisk eller modern, kan vara både givande och utmanande. Att bestämma hur du får det ultimata skottet är inte alltid enkelt, trots att du försöker, försök och försök igen.

Det finns många faktorer som spelar för att få det ultimata skottet - några kontrollerbara och några inte - så här några tips du borde veta innan du ens börjar.

Medan vissa av dessa kan verka som sunt förnuft, kanske de inte är vad du tycker om varje gång du pekar och skjuter din kamera i en byggnad. Om du tar hänsyn till alla dessa tips kommer du säkert att hjälpa dig att få ett ramvärt foto.

Öva dessa fotograferingstips för att få det perfekta fotot. Bildkälla: Digital Photography School

1) Ha alltid din kamera och plats redo

Om du verkligen längtar efter det bästa fotot, kanske du borde överväga att bära din kamera med dig överallt - du vet aldrig när inspirationen kommer att slå till. Om din plats redan är vald i förväg, var noga med att du är redo för den specifika platsen. Om byggnaden är ett företag, kolla för att se vilka timmar de öppnas.

Du bör också kolla med husets ägare eller eventuellt staden för att se om du behöver ett tillstånd att ta bilder. Att inte veta kunde få dig till trubbel och hindra möjligheten att få ditt drömfoto.

Slutligen, ta en titt på väderrapporteringen för den plats du är på väg till. Beroende på vilken typ av skott du vill ha -tunnigt, grumligt, regnigt, stormigt, klart - vädret kan förstöra din dag.

Kolla med ägare av byggnaden eller egendomen, eller kanske staden för att se om du behöver ett tillstånd att ta bilder. Bildkälla: Foto-Synlig

2) investera i rätt fotograf utrustning

Det är viktigast att du har rätt redskap med dig för det jobb du ska göra. När det gäller arkitektonisk fotografering är ett vidvinkel, fisköga eller ultralångvinkelobjekt det bästa alternativet.

Dessa typer av linser gör att du kan få en dramatisk komposition och ger dig möjlighet att passa hela ramen på byggnaden i ett skott. Men inte alla byggnader passar in i varje skott.

Det är här en kamera med panoramabild kan vara fördelaktigt. Medan vissa kameror erbjuder panoramautsikt i skärmen, kanske du vill överväga användningen av Hugin eller PTgui, som är två typer av programvara som gör att du kan sticka panoramabilder tillsammans efter skottet. Detta är också fördelaktigt om du skjuter med en Digital Single-Lens Reflex Camera eller DSLR.

När det gäller arkitektonisk fotografering är ett vidvinkel, fisköga eller ultralångvinkelobjekt det bästa alternativet. Bildkälla: Ham Photo

3) Rusa inte perfektion

En av de största tipsen för att skjuta fantastiska arkitektoniska ämnen är att ta dig tid. Se till att du har ett stort block av tid avsatt i ditt schema för skottet, möjligen dagar.

Det ger inte bara tillräckligt med tid för att få de bilder du vill ha, men det ger dig möjlighet att utforska byggnaden.

Du vill ge dig tillräckligt med tid att gå runt och titta på alla sidor av byggnaden för att upptäcka vilket område som kommer att ge dig det bästa och mest unika - skottet av den arkitektoniska strukturen.

En av de största tipsen för att skjuta fantastiska arkitektoniska ämnen är att ta dig tid. Bildkälla: Aedas

4) Skjut i olika väderförhållanden

Som vi nämnde tidigare är uppmärksamhet på väderleksrapporten ett utmärkt sätt att säkerställa det perfekta skottet. Det betyder inte nödvändigtvis att du bara kan skjuta när solen skiner.

Faktum är att du kan bli förvånad över att hitta de bästa bilderna när en storm brygger över huvudet och himlen är mulet. De virvlande molnen, regnskuret och muligheten för en regnbåge kan verkligen intensifiera atmosfären och öka fotokvaliteten.

Det är en bra idé att återvända till en plats flera gånger under olika väderförhållanden för att ge dig tillräckligt med bilder av byggnaden för att räkna ut vilken som resulterar i det ultimata skottet.

Att uppmärksamma väderleksrapporten är ett utmärkt sätt att säkerställa det perfekta skottet. Bildkälla: Gencept

5) Var uppmärksam på ljuset

Du kan bli förvånad över hur olika en byggnad och dess omgivning kan se ut när solen går ner på natten eller försvinner bakom ett moln. Ta bilder under dagen från olika vinklar av byggnaden för att se hur de ser ut.

Återvänd sedan på natten och se vad som har förändrats om byggnaden och dess miljö. Du kommer att märka att när solen börjar sätta upp olika skuggor och byggnaden kan även se en annan färg eller ta på sig ett nytt utseende eller en fasad.

Dessutom kan solens riktning jämfört med dig och byggnaden göra skillnad. Det kan skapa skuggor och reflektioner, och öka texturella element, såväl som kontrast. Till exempel, om du vill skapa en silhuett som solnedgångar, vill du se till att byggnaden är mellan dig och solen.

Du kan också använda ett High Dynamic Range eller HDR-program, till exempel Photomatix, för att slå samman olika exponeringsvärden tillsammans, så kom ihåg när kameran klickar bort.

Solens riktning jämfört med dig och byggnaden kan göra skillnad.Det kan skapa skuggor och reflektioner, och öka texturella element, såväl som kontrast. Bildkälla: AMZ Home

6) Fotografera från ett annat perspektiv - En Bugs-Eye View

Precis som ljuset kan ha effekt på hur byggnaden ser ut, så kan din position samtidigt som du tar bilden. Återigen, här är där tiden kommer in i spel som en viktig faktor.

Du vill se till att du har möjlighet att flytta runt i byggnaden, skjuta när du går. Du vill också komma så nära huset som möjligt, skjuta rakt upp, för ett annat perspektiv. Låtsas att du är en bugg eller myror som kryper på marken. Ingen ser verkligen upp på en byggnad från denna vinkel, men det kan bara göra det mest fantastiska fotot du någonsin sett.

Å andra sidan, att få så långt bort eller så högt upp från byggnaden som möjligt, att inkludera hela strukturen i ett skott, kan också skapa ett unikt skott. Spela runt med det perspektiv som du skjuter för att verkligen tillåta dig att skapa fantastiskt unik fotografi.

Låtsas att du är en bugg eller myror som kryper på marken. Ingen ser verkligen upp på en byggnad från denna vinkel, men det kan bara göra det mest fantastiska fotot du någonsin sett. Bildkälla: Design Homes

7) omfamna fotograferingsprogramvara

När skottet är klart finns det några saker du kan göra för att verkligen förbättra bilderna för att göra dem ännu mer spektakulära (och det är inte otroligt-många professionella fotografer använder dessa verktyg). Detta kan göras genom att använda programvaror för fotografering.

Till exempel kan du använda programvara, som Perfect Photo Suite, som omfattar en mängd olika program för att göra ändringar i ett skott efter det att det har tagits. Detta inkluderar funktioner, som Perfect Effects 9, Perfect Enhance 9 och Perfect Black & White 9.

Annan programvara du kan använda omfattar DxO och Adobe Photoshop. Om du inte är bekant med dessa typer av program kan du kanske överväga något lite lättare att använda, till exempel Apple Aperture eller Adobe Lightroom. Det finns så många tekniska sätt att förbättra ditt fotografi, så dra nytta av det!

När skottet är klart finns det några saker du kan göra för att verkligen förbättra bilderna för att göra dem ännu mer spektakulära. Bildkälla: Digilabspro, © Greg Wilson 2015

8) Svartvit eller Färg?

En annan sak att tänka på - bestämma mellan ett färgfoto och ett svartvitt foto. Även om beslutet är rent upp till fotografen, finns det några punkter du bör ta hänsyn till.

När det gäller arkitektonisk fotografi är färg ofta det viktigaste inslaget i strukturen som du vill markera. Därför kan skytte byggnaden i färg bara vara det bästa alternativet.

Omvänt, om du bara är efter ett mycket grafiskt skott eller en som lyfter fram byggnadens konstruktionslinjer, kanske du bara kan skytte i svart och vitt. Det gör att kontrasten kan vara mycket mer närvarande i den färdiga produkten.

Om du är ute efter ett mycket grafiskt skott eller en som lyfter fram byggnadens konstruktionslinjer, kanske du bara bättre fotograferar i svart och vitt. Bildkälla: Twisted Sifter

9) Glöm inte Postbehandling

Efterbehandling består normalt av färgkorrigering, skärpa och ökning av kontrasten. Men för att få det ultimata skottet vill du göra lite extra efterbehandling.

För det mesta vill du tänka på linsförvrängning som kan ha inträffat när du tog bilderna. Det här kan enkelt avlägsnas med bildprogram, som DxO, som redan nämnts.

Du kan också använda PTLens, som arbetar för att inte bara korrigera linsförvrängning utan även kromatisk aberration, vignettering och perspektiv.

För att få det ultimata skottet vill du göra lite extra efterbehandling. Bildkälla: Urukia

10) Leta efter ett unikt läge

Bortsett från alla andra tips som vi har gett dig, finns det ytterligare en tanke som du bör överväga. Den tanken är plats, plats, plats.

Det finns många kända arkitektoniska platser runt om i världen som har fotograferats många olika tider, i olika ljus och i olika väderförhållanden. Kanske är det därför de är så kända. Betyder det att du ska gå?

Som fotograf letar efter att skapa det ultimata skottet, kanske du borde hitta din egen plats. Hitta någonstans som ingen har varit, en byggnad som vanligtvis inte fotograferas och ge dig själv utmaningen att göra det till nästa ställe som arkitektoniska fotografer dör för att gå.

Hitta någonstans att ingen har varit, en byggnad som vanligtvis inte fotograferas och ge dig själv utmaningen. Bildkälla: Fotografi och arkitektur

Kanske är det viktigaste fotograferings tipset att ta dig tid. Du måste ge dig tid att titta på byggnaden och ge dig själv tid att se byggnaden under olika väderförhållanden - dag och natt.

När du har grunderna nere, låt din kreativitet flöda. Ta skott från olika vinklar på marken och titta upp, långt tillbaka skjuta rakt på och till och med komma på högre mark.

Gillar du att fotografera byggnader? Om så är fallet, vad är din favorit go-to teknik?

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: