10 Grundläggande fakta du borde veta om modulära bostäder

10 Grundläggande fakta du borde veta om modulära bostäder
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vad är exakt ett modulärt hem?

Ett modulärt hem är en som är inbyggd inomhus i en fabriksliknande miljö. De färdiga produkterna täcks och transporteras till sina nya platser där de monteras av en byggare. Ett modulärt hem är inte en husbil; det är helt enkelt ett hem som är byggt på plats, i motsats till på plats. Dessa bostäder kallas ofta fabriksbyggda, systembyggda eller prefabricerade (korta för prefabricerade) bostäder.

Modulära och tillverkade hem är inte desamma. Tillverkade bostäder är inte placerade på permanenta stiftelser. Tillverkade bostäder, ibland kallade (men inte alltid) husbilar, kan flyttas från en plats till en annan. Det finns särskilda lagar och förordningar rörande dessa flyttningar.

Hur skiljer sig modulära bostäder från hus byggda på plats?

Eftersom modulära bostäder byggs inomhus kan de slutföras om några veckor, i motsats till månader. De ser inte de typiska förseningarna på platsen som främst orsakas av vädret. Modulhem måste överensstämma med specifika regler, riktlinjer och byggkoder som ofta överträffar de traditionella bostäderna.

När man överväger ett modulärt hem är det viktigt att shoppa, eftersom inte alla företag som gör fabrikbyggda bostäder är lika. Det kan finnas betydande skillnader i kvalitet, pris och service. Som med att köpa eller bygga hem, är det viktigt att göra din forskning.

Modulära hemfakta

 • Modulära bostäder uppskattar detsamma som deras byggda motsvarigheter på plats gör; de avskrivs inte i värde.
 • Modulhem kan anpassas.
 • De flesta modulära hemmaföretag har internt ingenjörsavdelningar som använder CAD (Computer Aided Design).
 • Modulära hemdesign varierar i stil och storlek.
 • Modulkonstruktion kan användas för kommersiella applikationer, inklusive kontorsbyggnader.
 • Modulhem är permanenta strukturer - "fast egendom".
 • Modulära bostäder kan byggas på krypplatser och källare.
 • Modulära bostäder anses vara en form av grön byggnad.
 • Modulhem är snabbare att bygga än 100 procent byggda bostäder.
 • Hemlån för modulära bostäder är desamma som byggnader i hemmet.
 • Försäkringspremier för modulära bostäder är desamma som byggnader i hemmet.
 • Skatter på modulära bostäder är desamma som byggnader på plats.
 • Modulära bostäder kan byggas för att motstå 175-mph vindar.
 • Modulhus kan byggas för att få tillgång till vardagsrum och utformas för framtida bekvämligheter.

Ser alla modulära bostäder lika ut?

I modsats till populär missuppfattning ser modulära hem inte alla ut. Modulhem har inga konstruktionsbegränsningar. Du kan skapa vilken stil av modulärt hem du önskar, oavsett om du vill ha en traditionell kolonn i centrum eller en Medelhavet.

Du kan lägga till vilken typ av fönster eller arkitektonisk detalj som du önskar. Nästan alla värdplaner kan omvandlas till modulära hem, vilket innebär att du kan skapa ditt drömhem.

Hur monteras ett modulärt hem?

Ett fabriksbyggt hem börjar som sektioner som har byggts i ett klimatstyrt område. De färdiga sektionerna transporteras till byggplatsen och monteras sedan med kranar. Denna process liknar en barnbyggnad med Lego-block. Modulhem kan inte flyttas efter att de har placerats och sätts på deras fundament.

Om du utformar ditt eget hem är det viktigt att ställa specifika frågor, eftersom varje tillverkare arbetar under en annan uppsättning riktlinjer. Modulhem erbjuder hundratals personliga funktioner som inkluderar (men inte begränsas till) keramiska golv, bänkskivor med fast yta, olika skåpstilar och träslag, ytbehandlingar, rörsystem etc. Du kan väsentligen anpassa ditt hem.

Är modulära bostäder dyrare än de byggda på plats?

Prefabricerade hem kan normalt spara dig lite pengar. Eftersom de är konstruerade på en fabrik kan de byggas ganska snabbt - om några veckor, i motsats till månader - eftersom det inte finns några väderfördröjningar. Vidare utförs alla inspektioner på fabriken under varje fas av konstruktion av en tredjepartsinspektör och slutförs innan hemmen transporteras till deras fasta platser.

Det är viktigt att notera dock att ju mer komplexa designen och specifikationerna desto mer kommer ditt hem att kosta. El-, VVS- och kanalarbeten är ofta inte inriktade på den ursprungliga prissättningen, så din slutkostnad kan vara 20 procent mer än byggarens citat. Du kan också behöva installera ett septiskt system, naturgas eller en källare. dessa kommer också att lägga till din bottenlinje.

Hur kan du känna igen ett modulärt hem?

Varje modulärt hem bör ha en liten metallmärkning på utsidan av varje sektion, eller i köksskåp och sovrumsskåp. Om du inte kan hitta dessa, borde du kunna hitta detaljer om hemmet i den elektriska panelrutan. Taggarna inkluderar även tillverkningsdatum.

Prefabricerade hus är byggda på icke-avtagbart metallchassi. Om du tittar på ett hem som du tror kan vara prefab, men vars markeringar har tagits bort, leta efter små hål i strukturen där markörerna ska vara.

Vilka är fördelarna med att äga ett modulärt hem?

Modulära bostäder kan vara billigare än byggda bostäder. Deras kortare byggtid kommer att spara pengar på den totala konstruktionen. Heminspektioner behövs inte, eftersom allt är gjort på fabriken.

Modulhem är mycket mer energieffektiva, så dina månatliga utgifter blir väsentligt mindre. De är också miljövänliga.Det finns en stor variation av bostäder att välja ut, och många arkitekter specialiserar sig på att designa modulära hem. Som hos alla hem kan modulära bostäder utökas.

En husägare måste äga det land där huset kommer att bo. beroende på din plats, som kan kosta upp till $ 100.000. Till skillnad från vanliga hem kan inte partierna byggas på underavdelningar. De initiala avgifterna kan vara kostnadseffektiva för vissa; byggaren måste betalas först och i sin helhet innan processen har slutförts (eller i vissa fall innan den har börjat).

Ett alternativ är att få ett speciellt bygglån. Detta lån gäller i ett år När arbetet är klart kommer återförsäljaren att betala av lånet och en traditionell inteckning kommer att utfärdas. Därför är det viktigt att du känner till din budget och handlar om.

En annan viktig sak att notera är att reglerna i denna artikel endast gäller amerikanska invånare. Om du bor i ett annat land måste du kontrollera landets riktlinjer.

Skulle du överväga ett modulärt hem för dig själv, eller är du mer av en traditionalist?