10 vackra sovrum för att inspirera dig

10 vackra sovrum för att inspirera dig
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det är ett nytt nytt år och för några av oss är det också dags att redecorate. Idag kommer vi att fokusera på sovrummet, en av de viktigaste rummen i huset, den där dagen slutar och där en ny dag börjar. Det finns många sätt att dekorera ett sovrum men vi kommer bara att presentera 10 av dem.

Det finns inte en standardklassificering att använda så vi ska bara börja med ett romantiskt sovrum. För att skapa en sådan inredning behöver du inga speciella föremål. Du behöver bara vara försiktig när du väljer färger och material. Ett sådant sovrum skulle kunna använda en fin säng, kanske en med mjuka draperier. Du kan också använda blommor för att dekorera det och kanske till och med blommönster för sängkläderna. Försök att inte använda för mycket färg.

Om du vill ha något nytt, är grönt vägen att gå. Denna färg är alltid framgångsrik när det gäller att skapa en ny inredning. För sovrummet kanske du vill använda blekt toner och pasteller. Du kan också lägga till naturliga växter och blommor. Använd naturliga färger i hela och naturinspirerade mönster för dekorationerna.

Vit är också en fin färg för sovrummet. Det är så rent och fredligt. Det hjälper också att skapa intryck av ett större utrymme så det är användbart för små rum. Men för mycket vit kan vända sovrummet till ett sjukhusrum så försök att undvika det. Du kan enkelt göra det genom att lägga till lite textur på väggarna och genom att lägga till några tips om färg här och där. Du kan också använda en färgstark matta till exempel. De viktigaste är att hålla det enkelt.

Om du vill skapa en mysig atmosfär kan du prova en rustik inredning. Det är lättare att göra när du har ett loft eftersom du bara kan repainta balkarna i taket och du kan använda de naturliga färgerna till din fördel. För det skulle du behöva använda massor av trästycken och att också förlita sig på naturmaterial.

MoreINSPIRATION
  • 10 sovrum för att inspirera dig att gå lavendel
  • Vackra sovrum Design av Fimar
  • 31 Vackra och moderna sovrum Design Idéer

Romantiska rum är också mycket inspirerande. Du kan enkelt skapa en romantisk reträtt för dig och din partner genom att helt enkelt välja rätt färger och kombinationer. Fokusera på kurviga linjer, kanske antika finish och ägna mycket uppmärksamhet åt detaljer.

Om du vill ha något annat och unikt kan du använda detta sovrum som inspiration. Det är ett ljust sovrum och det verkar väldigt inbjudande och roligt. Det ljusmönstrade sängkläderna är den huvudsakliga ingrediensen här. Försök att inte överdosera så att du kan blanda det med rena vita och naturliga trätoner för möblerna.

Även om teman sovrum är intressant och roligt, ibland är det trevligt att bara anta en klassisk inredning. Välj en neutral färgpalett med toner av beige, vit och kanske några tips av grönt och lägg till enkla och eleganta möbler.

Idag är grå en mycket stark färg, så du kan också använda det som utgångspunkt för ditt sovrum. Du kan skapa ditt eget svarta och gråa paradis. Du kan måla väggarna grå och lägga till en grå matta eller matta. För att undvika en tråkig inredning kan du välja något med lekfulla mönster. Sängkläderna kan vara vita för lite frisk kontrast.

Vi vet att många människor gillar rosa. Detta är dock inte en anledning att överdriva när du använder den här färgen. Du kan med framgång infoga rosa i ditt sovrums inredning genom att välja iögonfallande rosa dekorationer som lampor eller hänget och du kan också välja sängkläder som använder rosa. Men du måste också hålla allt annat enkelt och neutralt, så du kanske vill välja svartvita möbler eller andra neutrala toner.

Hittills har vi bara pratat om vuxna sovrum och vi glömde att barn också behöver ett sovrum. Så det sista sovrummet som vi ska presentera här i faktiskt en plantskola. Det är ett mycket snyggt rum med vackra körsbärsblommor på väggen, en färgstark matta med ett blommönster på golvet och enkla och eleganta möbler i hela.

{bildkälla:Donna Griffith,Virginia Macdonald,Stacey Van Berkel-Haines,Eric Piasecki,Donna Griffith,Sue Stubbs,Michael Graydon,Janis Nicola}