10 fördelar ett sovrum utan en tv kan ta med

10 fördelar ett sovrum utan en tv kan ta med
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Att ha en TV i sovrummet har blivit ett måste. Det är trevligt att ha något att titta på innan du går och lägger dig. Men med komfort kommer också nackdelar. Har du ens övervägt att ta TV: n ur sovrummet? Det kan vara ganska friskt. Här är 10 bra skäl att göra det.

1. Du sover bättre.

Visst, det är trevligt att ha något att titta på strax innan du somnar. Det hjälper dig att slappna av. Men även om du kan ställa in en timer för TV: n så att den kan stängas av när du somnar, så vägrar du ofta att göra det. Resultatet: du stannar upp sent och du har en sömnlös natt.

2. Bra exempel för barnen.

Hur kan du berätta för dina barn att de inte kan stanna upp sent på TV när det är precis vad du gör i ditt rum? Sätt ett bra exempel för barnen genom att ta bort din TV och deras från sovrummet.

3. Mer tid för konversation.

Under dagen är det också något viktigare du måste ta hand om istället för att sitta ner och prata med din partner. Så det som återstår är den tid du får i sovrummet under de sena timmarna på dagen. Självklart, om TV: n är på, kan du skjuta upp det igen.

4. Mer ledigt utrymme.

Tänk bara på detta: om du tar TV: n ur sovrummet har du plötsligt mycket ledigt utrymme som du kan använda för något annat. Det är en bra sak, särskilt i ett litet sovrum.

5. Mindre damm.

MoreINSPIRATION
  • Hur man dekorerar ett barnrum
  • 13 färska sätt att få grön in i din inredning
  • Neontrend: Ta en bit av ljus in i ditt sovrum

Jag är säker på att du har märkt att TV: n lockar massor av damm. Damm är mycket dåligt, särskilt i sovrummet där allt måste vara rent så att du kan koppla av och ha en lugn sömn.

6. Mer tid för läsning

Om du inte kan titta på tv är nästa bästa sak att läsa något. När du läser blir ögonen tröttare snabbare och du somnar, vilket är bra för dig på kvällen efter en lång dag full av händelser.

7. Du sparar pengar på el.

Kanske märker du inte nu, men TV: n i ditt sovrum förbrukar mycket energi, speciellt om det stannar hela natten. Så varför försök inte spara några pengar?

8. Inga distraheringar från de verkliga problemen.

TV: n skapar en känsla av komfort och det gör att du ofta glömmer eller skjuter upp vissa problem du kan ha i familjen. Men de försvinner inte helt enkelt. De staplar på och du hamnar med ett stort problem som inte kan lösas med en enkel "förlåt".

9. En mer realistisk inställning till livet.

TV: n skapar vissa förväntningar och bilder som inte är riktiga och så är vi besvikna när livet går precis som det borde och inte gillar på TV. Undvik dessa orealistiska förväntningar genom att fokusera på det verkliga livet.

10. Gör dig redo snabbare.

Om det första du gör när du vaknar på morgonen är att slå på TV: n då har du ett problem. TV: n distraherar dig och det tar längre tid för dig att göra dig redo.

Bildkällor: 1, 2, 3, 4, 5 och 6.