10 bästa gratis online virtuella rumsprogram och verktyg

10 bästa gratis online virtuella rumsprogram och verktyg
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kolla in vår uppdaterade recension på ett fantastiskt rumsdesignprogram företag här. Detta företag designar inte bara ditt utrymme, men låter dig köpa möbler och inredning från dig.

Vi hoppas att du gillar de produkter vi rekommenderar. Bara så du är medveten, Freshome kan samla en del av försäljningen från länkarna på den här sidan.

Skulle det inte vara bra om du kunde se vad dina designidéer faktiskt ser ut innan du implementerar dem? Du kan - gratis! Det finns inget behov av att köpa dataprogram, böcker eller handledning. Läs bara den här listan över de bästa gratis online virtuella programmen för planering och design av ditt hem.

Vi hittade programmen nedan för att vara lätt att använda utan kännedom om att använda rymdplaneringsprogram. De låter dig också göra mer än en uppgift, till exempel välja från ett galleri med inredning och finish och lägga ut rum och utrymmen. Viktigast är de alla gratis.

Prova färgfärg och flytta väggar, allt utan att köpa en sak! Men först, var noga med att läsa 10 planlösningsfel och hur man undviker dem i ditt hem.

1. Planner 5D

Planner 5D är det mest omfattande fria rumsdesignverktyget på marknaden. Det är lätt att designa rum till de minsta arkitektoniska detaljerna, inklusive fönster, trappor och skiljeväggar. Stoppa inte i interiörer; det låter dig också göra landskapsarkitektur och pooler, alla med fantastisk 3D-grafik.

2. Roomstyler 3D Home Planner

Om du vill ladda upp din egen planlösning eller leka med förladda planlösningar, är det här programmet för dig. Roomstyler 3D Home Planner (tidigare My Deco 3D Planner) låter dig sätta in väggar, dörrar och fönster och välja från ett galleri med inredning.

Gränssnittet är relativt enkelt att använda, och låter dig se din plan och 3D-bild samtidigt. Du kan flytta kameran runt planen för att se olika vyer och till och med måla väggarna och taken från ett omfattande färgval.

Verkliga produkter används för att infoga i din modell. Du kan välja mellan små köksmaskiner till trädgårdsredskap i ditt garage. Om du älskar den inredning du lägger in i din gjorda modell, klicka på knappen "Tillgänglig för köp" och du kan ta reda på priset och var du kan köpa de riktiga föremålen till ditt eget hem.

Du kan använda programvaran utan att gå med eller ansluta och ladda upp din modell till din Facebook-vägg för dina vänner att se. En gratis app finns också tillgänglig.

3. Ikea Home Planner Verktyg

När du bläddrar igenom Ikea-katalogen önskar du någonsin att du kan se hur, säg, en viss bokhylla och skrivbord skulle se ut i ditt utrymme? Du kan! Med sina gratis, lätta att använda hemplaneringsverktyg kan du konfigurera din planlösning, välja från butikens galleri med möbler och inredning, beräkna kostnaden och skriva ut och ta listan till din lokala Ikea-butik.

4. Ikea Kitchen Planner

Ikea har även utformat ett plannerverktyg speciellt för ditt kök; Det låter dig förhandsgranska apparater, skåp och andra Ikea-köksdelar på din dator. I det här programmet kan du också ange en inköpslista för Ikea-komponenterna så att du kan se hur mycket ditt nya kök kostar.

Genom att ange dina aktuella dimensioner och öppningar (dörrar och fönster) kan du planera hur utrymmet ska fungera och se vilka av butikens skåp, apparater och organisationsprodukter som möter dina behov.

5. designa ett rum

Hatar du att behöva ta hem dussintals materialprover i flera butiker för att prova alla kombinationer i ditt utrymme? Problemet löst. Armstrong har ett trevligt 3D virtuellt program som låter dig se olika färgkombinationer av golv, skåp, tak, väggar och jämnt bänkskivor från ditt hem.

Design ett rum kan du välja ett rum i ditt hem, välja en stil (modern, traditionell, global fusion) och leka med färger, texturer och finish. Att välja ytbehandlingar i ett rum kan vara en skrämmande uppgift, men det här programmet låter dig välja mellan Armstrongs hela inventering av finish. Du kan till och med samordna Sherwin Williams, PPG och Benjamin Moore färgfärger för att gå med ditt kakor lövträd eller onyx keramiska plattor golv.

Det här designverktyget är för dig som vill se resultatet innan du redesigner ett rum (och innan du betalar ett dime). Det bästa med det här gratisverktyget är förmågan att lära sig om produkterna innan du köper dem. När du till exempel designar ett badrum kan du se en anteckning som säger att trägolv inte rekommenderas. Detta säkerställer att ditt rum inte bara ser coolt ut, utan också fungerar.

6. Autodesk Homestyler

Autodesk, skapare av AutoCAD, REVIT och 3ds Studio Max, är känd för sina professionella designprogram för design av byggnader, 3D-byggnadsinformationsmodellering och 3D-renderingskapacitet. Det har också ett bra program för planering av hem / kontor / lägenhetsrum som heter Homestyler.

Det här användarvänliga programmet kräver ingen formell utbildning som de andra professionella program som företaget erbjuder. För att göra planlösningar kan enkla drag-och-släpp-funktioner skapa dimension och till och med göra vinklade väggar i din design.

Dörrar och fönster finns i en mängd olika val och kräver ingen förkunskaper om typer, röjningar etc. Homestylers 3D-golvplanerare och 3D-rumsdesignverktyg kan användas av en första timer; Professionella kan köpa Homestyler PRO-versionen.

Inrednings- och dekorationsverktyget gör att du kan välja skåp, apparater, möbler och nästan alla dekorativa saker du kan tänka dig.Personifiera sedan ditt utrymme med mattor och avsluta artiklar av flera tillverkare. När din design är klar kan du skriva ut den.

7. Home Renovator

För de som vill göra det själv, är de följande programmen för dig. När du har planerat hur rymden ska se ut, är du redo att börja köpa material och komma igång, eller hur? Home Renovator kan du välja bland isolering, gips, färg, keramikplattor, takplattor och däck (design / build) -projekt.

Du kan använda webbplatsens kostnadsfria arbetsblad för att mäta ditt utrymme, ange dina mätningar och granska dina verktygskrav. Då får du en rapport som berättar hur mycket material som krävs för ditt projekt. ett budgetpris som kan användas för att förhandla med lokala återförsäljare och illustrerade instruktioner som visar skärning och placering av material.

8. Sweet Home 3D

Denna 3D-programvara är idealisk för dem som vill ha mer anpassningsalternativ till det genomsnittliga rums- och inredningsplaneringsprogrammet. Onlineprogrammet är gratis (inloggning och lite information krävs). En mer avancerad version av Sweet Home 3D kan också laddas ner för att spara, exportera och manipulera dina hemplaner.

Gränssnittet har fyra sektioner. Möbelkatalogen gör det möjligt att välja komponenter efter namn och dra och släpp komponenter direkt i planlösningen. Hemmet möbellistan visar dimensionerna för varje bit med namn och storlek.

Hemplanen visar dig i ett 2D-format där väggar, fönster, dörrar och möbler placeras (sett ovanifrån). Hem 3D-vyen visar din plan i tre dimensioner så att du kan visualisera planen som du designar.

För att föra in din planritning, importera den till Sweet Home 3D, skala den och spåra över din plan så att du inte har några gissningar. Det här programmet kan vara enkelt, men det har avancerade funktioner för dem som vill ha mer från sin 3D-virtuella planeringserfarenhet.

9. SmartDraw

Smartdraw är en serie program för visuell grafik och presentationer, inklusive projektdiagram, tidslinjer, marknadsföringsdiagram och flödesscheman. I flödesdiagrammet finns planlösningar och individuella rumsplaner.

Detta program låter dig utforma, anpassa och presentera ritningar på nybörjare och professionell nivå. Använd det för att planera kontor, lägenheter, enskilda rum och till och med byggnadshöjningar. SmartDraw är idealisk för personer eller företag som inte vill spendera mycket på designprogramvara. Det har en gratis provperiod, och om du är nöjd kan du köpa hela programmet.

Med ett nästan oändligt urval av möbler, bilar, byggmaterial och förladda planer, erbjuder SmartDraw mycket pengar för pengarna. Om du är datorkunnig och tycker om att lägga till en mängd innehåll och specifikationer till din design, är det här programmet idealiskt för dig.

10. HomeByMe

HomeByMe är ett nedladdningsbart gratis rumsplaneringsverktyg. Börja i 2D och bygg ditt rum från grunden, avsluta med möbler och tillbehör. När du är redo, konvertera den till 3D, där väggarna faller bort och du kan se inuti den inredningsplan du skapade.

Det finns gott om gratis online 3D virtuella program som gör att du kan planera, designa, rita och visa ditt utrymme. Beroende på din färdighetsnivå, mål och hur du vill presentera dina slutliga ritningar finns det ett program som är perfekt för dig.

Oavsett om du vill spela runt eller börja bygga ett hem till dina personliga specifikationer, kommer den här listan över de bästa 10 bästa online virtuella programmen och verktygen att hjälpa dig att komma igång.