10 Snygga multifunktionsmöbler som möter behoven hos en modern livsstil

10 Snygga multifunktionsmöbler som möter behoven hos en modern livsstil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Verkar det inte som att vår moderna livsstil hela tiden ser ut att provoceras? En av förutsättningarna för excelling i världen av modern design är att anpassa sig till förändring med en ny, original vision. I det här inlägget går vi över tio multifunktionella möbelobjekt, var och en är resultatet av att vi tar ett mycket kreativt koncept till nästa nivå.

Men hur är dessa extraordinära idéer födda? Från intervjuar designers och arkitekter överallt verkar det som om dagens liv erbjuder obegränsade inspirationsresurser. Börja med ett befintligt objekt, lägg till en del av dina personliga hobbyer och trossystem, paketera det i ett marknadsvänligt paket och där har du det: ett roligt och funktionellt möbelstycke, perfekt för att skapa ett modernt hem. Låt oss ta en titt på de geniala föremålen och berättelserna bakom deras design:

Detta inlägg är en del av en innehållsserie som presenteras av smartwater ... smartwater, enkelheten är utsökt.

1. Bike Desk:

Det var kärleken till cyklar och enbart tanken på att parkera en cykel inomhus som bestämde det kreativa laget i Store Moo för att utveckla bordet PIT IN, ett ovanligt skrivbord som gör det möjligt för användare att ta en kaffepaus och kontrollera e-post från bekvämligheten av sin egen ... cykelsadel.

2. Post-it-tabell

Varför inte ta upp tanken på Post-it ytterligare och skapa ett bord som gagnar enkelhet? Italienska laget Soup Studio utvecklade Post-it Table, ett projekt som trodde perfekt för personer som arbetar inom den kreativa industrin: "Papper. Penna. Idéer. Många idéer. Ett system som kan ta emot dem alla, i fortsättning. Projektets enkelhet och instinkt kommer att ge ett omedelbart stöd för tankar som passerar inuti en designer. När du har färdigt ark, ersätt helt enkelt med ett nytt block för att få ett nytt bord ". Låter legit!

3. Bokhylla och Levitating Soffa

Hur många gånger ville du fånga ett föremål utan att behöva lämna din komfortzon? Ramsa-soffan skapades av designern Younes Duret och har sitt ursprung i tanken på att ha dina favoritböcker till hands. Du behöver inte gå upp för att hälsa på dina beundrade författare, istället nå ut din hand och fånga sin kunskap i ett enda drag.

4. Garderob och Bastu

Badkast designades av Anna van der Lei och består av en garderob och bastu, speciellt kombinerad för att möta kraven i små moderna utrymmen. I det här fallet var det ett allmänt behov som provocerade tanken bakom designen: "Den nederländska versionen av finsk bastu. Du behöver inte ha en stor trädgård eller mycket utrymme för att rymma det: omklädningsrummet och badplatsen är integrerade i en enda stor garderob av lerkart. De specialdesignade lederna expanderar när de blir våta, vilket gör att badkaret förblir helt vattentätt ", förklarar designern. Ingenious, eller hur?

5. Katt lekplats och modulär bokhylla

Född från en passion för läsning och för ... katter, är Kattbiblioteket designat av Corentin Dombrecht och kan anpassas till olika interiörer. Ett subtilt trappsystem gör den här hyllan kattvänlig och visuellt intressant. Enkelt, funktionellt och roligt!

6. Radiator och stol kombinerad

Länna ryggen mot en radiator för extra värme bestämde Jeroen Wesselink att komma med en stol som också är en värmekälla. Eller tvärtom vet vi inte säkert. Med en form inspirerad av Gerrit Rietvelds Zig Zag stol, Projektet ger värme och komfort på ett mycket originellt sätt, ta en titt!

7. Bords- och vinskärm

Don Vino Table, designad av begåvad träarbetare Vincent Chicone för Chicone Cabinetmakers, inspirerades av ekfat från källarna i Finger Lakes, New York, en region som är känd för sina vingårdar. Bordet blandar tradition med contemporaneity och låter ägaren elegant visa 16 av de bästa vinerna i huset.

8. Avföring, sidobord och magasinställ

Christian Lessings kollektorstol, bord och magasinställ var speciellt utvecklad för små inredningar. Dess design bygger på tanken på multifunktion och rymdbesparing. Den ovanliga avföring kan ändra sin höjd beroende på antalet tidskrifter som placeras inuti och kan även användas som ett litet bord.

9. Pool / matbord

I designens värld kan det inte gå fel att kombinera lekfullhet med funktion. När det gäller detta Pool / Dining Table från Koralturk tog utvecklarna lyxig mat till nästa nivå och kompletterade den med en original touch - hitta kombinationen intressant?

10. Sitsenheter och sidobord

Har du någonsin tittat runt ditt hem och föreställ dig att ett skåp eller ett bord bryts ner i funktionella bitar? Idén för projektet "Inomhus och sidobord" kommer från Mattias Stenberg, Stockholmsbaserade Studio Vision, som beskriver den begränsade upplagan som följer: "Jag har strävat efter att skapa en mycket "konstruerad" eller konstruerad look av askstrukturen genom att använda några raka linjer och ordna träets kornriktning för att öka uppfattningen av djupet."Elegant och mångsidig, bitarna gör mer än bara pryda ett rum - de lägger till personlighet.