10 färgglada sätt att använda pasteller i dina moderna interiörer

10 färgglada sätt att använda pasteller i dina moderna interiörer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ta med färgglada pasteller i ditt interiör

Det finns något åh så tröstande i färger som får dig att känna sig hemma och välkomna till en väns hem, är det inte? Under årens lopp av inredningstrenderna färger i retro och vintage i 50-talet och 60-talet till djärva och ljusa på 70- och 80-talen - vi har alltid älskat hur färg skapar en atmosfär som vi alla relaterar till i våra hem. Pastellfärger har kommit långt från att bara dyka upp i barnkammare! Idag ger de en avslappnad känsla till dina bostadsområden, de lägger till en retroanmälan till dina köksmaskiner och är unikt moderna i neutrala färger för hela ditt hem. Här är 10 färgglada sätt att få reacquainted med pasteller i ditt moderna interiörer. 

1. Återupptäcka pastellfärgernas överklagande i ditt hem

Det fanns en tid att babyflickan rosa och babyblå för pojkar var det enda sättet att pastellfärger var moderna i hemmet. En gång i samband med enbart kvinnlighet och barn kom pastellfärger fram på 50-talet och 60-talet i kombination med djärva svarta och slående kontrasterande färger för att skapa ett kraftfullt designutdrag. I dagens interiörer är pasteller tillbaka och på ett stort sätt! Oavsett om du tänker på att ge dina inredningar en makeover eller bara lägga till några pastellfärger på dina textilier - det finns en underbar uppkomst av pasteller i inredning.

Pastell köksutrustning har gjort en stor comeback. Bildkälla: toriejayne.com

2. Pastell köksutrustning gör en bra comeback

Köksapparater har kommit långt ifrån vitt, beige och svart färgval. Idag finns det nästan alla färger i regnbågen som finns tillgängliga för ditt kylskåp, spis och ugn och ännu fler sorter för dina små bänkskivor som bländare och stativblandare. Oavsett om du älskar vackra pastellfärgade köksredskap för att bidra till bröstcancermedvetenhet så många hemmärken gör det, eller om du föredrar en exklusiv gasbrännare professionell spis / ugn - alla är tillgängliga i ditt val av underbara pasteller från aqua och lavendel till rosa och smörgul. Pastellfärger är ett underbart sätt att förvandla ditt tråkiga färgade kök till en inspirerande.

3. Avkopplande interiörer är perfekta för pastellfärger

Det finns något så avkopplande om färgpalettens ljusare nyanser för dina utrymmen som du vill fly från världen in. Badrum, sovrum och vardagsrum är perfekta för att använda mjuka textilier, sängkläder och dekorativa inredningar i hela ditt utrymme. Om du fortfarande vill hålla en mer maskulin kanten till dina privata rum, överväg att blanda mörkare färgiga ytor som trägolv och mörkare färgplattor och bänkskivor för att skapa jämn balans mellan de två färgspektrummen.

Reupholster möbler med nya pastellfärger och mönstrade tyger

4. Skapa ett stuguthyrning med pastellfärger

Oavsett om du älskar den avslappnade överklagan av Shabby Chic interiörer eller det rustikka, vittnade utseendet på klassisk stugastil, kan pastellfärger vara ett välkommet tillskott. Börja med möbler du älskar i mönster, fasta ämnen, eller mixa och matcha dem. Använd pastellfärger av vitt, gult, pinks, greener och blues för att få fram naturliga influenser. Väddat och nödbelagt trä kan skapa en vacker bakgrund, tillsammans med antika fynd för att få fram landets utseende med tillägg av pastellinspirationer.

5. Reupholster bekanta möbler stilar för att ställa pastelltoner

Många husägare skygga bort från pastellfärger, eftersom de inte är säkra på om deras hem kommer att känna sig för mjukt och osofistikerat. I stället för att börja bry sig om färgerna, välj möbler som du är bekant med. Din favorit soffa och matchande ändbord tillsammans med tips av blommiga, randiga eller till och med polka prickade pastellväv kommer att ge dina nya pastellförbättrade interiörer en känsla av förtrogenhet på dina återuppfyllda möbelfynd!

Glöm inte att para trädet med pastellfärger kan vara vackert

6. Välja rätt träbearbetning för att komplimera dina pastellinteriörer

Pastellfärgets enkla mångsidighet är möjligheten att blanda med naturmaterial som träpaneler, trägolv, rotting, seagrass och mer i dina interiörer. Titta på lättare färgade skogar som vit ek, bambu, lättare lönn och liknande sorter för att komplimangera din pastelldekor och möten. Om du vill ha en kontrast i ditt interiör riktar du mot rikt kirsebærträ som ser vackert ut med rosa och persika färger eller provar mahogny eller djupbrun färgade fläckar med pastellgul, blå eller grön för en vacker kontrast.

7. Välja ditt favorit DIY-projekt för pastellfärgstillägg

Oavsett om du älskar att pröva Pinterest för det senaste DIY-hemprojektet eller om du har några egna idéer, finns det ett oändligt antal pastellfärg inspirerade projekt där ute. Från målerfärgfärgfärg - vilket innebär en gradientfärgsmetod från ljus till mörk, för att måla en samling bondgårdsstolar i dina favorit pastellfärgade nyanser, kommer dina egna anpassningar att bli vackra. Titta igenom ditt hem och bestämma skulle kunna använda en ny pastellfärgfärg.

Välj ditt favorit DIY-projekt och måla dina möbler!

8.

När vi tänker på pastellfärger tänker vi bara på de uppenbara 7-8 färgerna som representerar regnbågen men i pastellfärger.Varför inte upptäcka hela världen av dämpade toner eller med andra ord de "grå" tonerna i alla färgerna. Hitta ett färgton-diagram som representerar olika färgmättnader. Du hittar en pastellversion av alla färger under regnbågen ... och sedan några! Så en djup lila kan ha en lila pastellversion eller en dämpad grå med lila undertoner som skapar en pastell som den som ses nedan.

10. Inspirera din designkreativitet med pastellfärger

Alla får en gnista av kreativitet från olika källor. Besök din lokala godisaffär, producera gånggång på din favoritmarknad eller ta en promenad genom en botanisk trädgård. Du kommer att bli förvånad över hur naturliga pastellfärger finns runt oss varje dag. Bestäm vilket rum du vill ta itu med nya pastellfärger och låt din kreativitet springa vild!

Freshome läsare vilka rum i ditt hem har du försökt att lägga pastellfärger till?