10 kreativa sätt att hitta rätt exteriör hemfärg

10 kreativa sätt att hitta rätt exteriör hemfärg
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Försöker välja rätt exteriör hemfärg - 10 tips till hjälp.

Oavsett om du vet det eller inte, är ditt hems exteriör en förlängning av ditt hem personlighet och vad det säger till grannskapet. Beroende på vilka exteriör bekvämligheter, arkitektoniska detaljer och färg du väljer kan du hjälpa ditt hemskin i sitt bästa ljus. Om du har tittat på utsidan av ditt hem och tänker kan du använda en ansiktslyftande färg är ett av de mest prisvärda och iögonfallande sätten att göra stor inverkan. Från att lägga till hävstång till ditt exteriör hem, för att skapa ett uttalande kan det vara lättare att hitta rätt exteriörfärg med dessa 10 kreativa tips.

1. Bedöm ditt hem personlighet:

I likhet med din favorit garderobsstil har ditt hem en personlighet. Den kan formas av grannskapet, din familjens livsstil eller den geografiska platsen du bor i. Att välja en yttre färg ska återspegla sin personlighet att vara statlig - med en raffinerad och dämpad färgpalett eller den kan vara ung och hip med trendiga färger som är utanför lådan. Bestäm hur du vill att ditt hem ska känna och se och låt det styra sin färg personlighet.

Använd ditt hem arkitektoniska stil för att hjälpa dig att bestämma färger

2. Ta färgknappar från ditt hem arkitektur:

Skönheten i arkitektoniska element är möjligheten att använda tecken, detaljer, struktur och färger för att visa upp en era i ditt hem som är unik för ditt hem och grannskap. Om ditt hem är en gammal värld, toskanska eller medelhavsinspirerade villavita vita, terra cotta-apelsiner och solkusade bruna detaljer är idealiska för fattak och takdetaljer.

Välj yttre färger baserat på byggmaterial

3. Använd naturen som bakgrund för färgval

Omgivningen i ditt hem kan påverka ditt yttre färgval på ett vackert sätt! Stranden hem, berg hem och tropiska inspirerade hem har natur att dra inspiration från. Använd färger som finns runt ditt hem - stranden hem kan ta ledtrådar från sand, vatten och himmel med vackra blek nyanser av vitt, solbränna, blues och ljusgröna och gula.

Välj yttre färger som talar till ditt hem historia

4. Återskapa ett yttre från tidigare semesterminnen

För många husägare kan färg inspiration från resor inspirera yttre färger som är kreativa och unika. Om din resa till en tropisk tillflyktsort var kul, varför inte använda dessa färger i ditt hem hemifrån? Många öhem använder ljusa och nyckfulla färger som turkos, persika, solgul, korall och lavendel för sina yttre hem. Medan du kanske älskar dem i små mängder, kom ihåg så småningom att ditt hem borde fortfarande se bra ut bland närliggande hem.

5. Använd historisk karaktär för yttre färgidéer

Om du bor i ett historiskt viktorianskt hem eller i ett gammalt Tudor-stilhem, vet du att det är viktigt att hålla sig till den historiska karaktären hos ditt hem ursprungliga färger. Medan ditt hem kan vara hundratals år kan du kanske inte veta vad handlar om vilka färger som är hemma hos ditt hem och omgivande hem. Om din stad har en handelskammare eller historisk arkitekturorganisation kan du kanske undersöka exteriörfärger för ditt grannskap. Titta också på att måla tillverkare som har historiska färgpalettar som är valda. Detta kan ta gissningen utifrån att välja rätt exteriörhusfärger från generationer i det förflutna.

Sök inspiration för yttre färger från tidigare semesterminnen

 6. Låt ditt val av yttre färg hjälpa till med att styra dina färgalternativ

Utvändig klädsel eller materialet du använder på utsidan av dig hemma kan ta mycket av gissningen genom att välja exteriör färger. Tegel, siding, stuckatur / gips och betong har alla unika egenskaper för varje typ av material. Välj ett material som representerar din stil och fungerar bra med ditt hem klimat. Du kommer att bli förvånad över att tegel kan komma i färger så ljusa som vitgula hela vägen till den mörkaste av kolgrå! Hitta ett material du älskar och kolla sedan på färgalternativen baserat på mållinjen du letar efter.

Välj yttre färger som förbättrar ditt hems omgivning

7. Landskapsfärg kan förbättra dina yttre husfärger

På samma sätt som arkitektonisk trim och detaljer kan landskapsplaneringen runt ditt hem förbättra ditt hem färgval. Curb-överklagande är väsentlig och att göra ett bra intryck som samordnar ljusa blommor med en mer dämpad färgpalett i ditt hem kan vara idealisk eller vice versa. Om du har underbara utsikter och gott om vacker löv, bestäm hur du kan spela upp den röda tegelstenen eller jägaregrön på ditt hem. Om du inte är säker på vilka färger du ska välja för landskapsarkitektur, ta bilder av ditt utomhushem med dig till din lokala plantskola och fråga en trädgårdsexpert för råd!

Använd landskapsarkitektur för att förbättra färgerna på ditt yttre hem

8. Exteriörhusfärger bör använda arkitektoniska detaljer för påverkan

Medan du bara kan tänka på fältfärgen eller flertalet av ytterväggarna som valfrihet, kom ihåg att de mindre detaljerna i hemmet kan vara den härskande ära när det gäller färgval. Fönster- och dörrbeklädnad, tak- och eavefärger, rännor och nedstängningar kan målas eller underbara kopparrännor har också en vacker patina.Bestäm om du vill ha en hög kontrast till ditt hem trimma och accentfärger eller om du föredrar en mer enhetlig färgmetod. Hur som helst, förbise inte enkelheten men ändå effektiviteten vid val av yttre trimdetaljer.

9. Välj exteriör färger som är tilltalande hela tiden

Medan du kanske inte inser det, ser du ditt exteriör hem om dagen men också när solen är inställd och på kvällstid. Därför kan det inte vara ett klokt val att välja en färg som är kamouflerad bland din omgivande landskapsarkitektur. Många bergstugor som ligger bland vintergröna träd försöker hålla sig borta från alla gröna yttre färger för att få sitt hem att sticka ut bland bakgrunden. Naturskogsbestigning som är färgad är vanligt bland fjällhem för att ge ett rustikt men ändå definierat yttre utseende.

Välj en färgpalett som inbjuder dag och kväll

10. Blanda med dina grannar

Ditt område har sannolikt ett färgschema inflytande redan på plats. Oavsett om du är ett nytt grannskap som en utvecklare har skapat eller om du har ett äldre hem - gå runt i ditt grannskap och bedöma befintliga bostäder. Se om dina grannar har koordinerande stilar eller om de är alla anpassade färger som inte harmoniserar. Nyckeln till att välja exteriörhusfärger är att vara unik i dina val men blandar fortfarande vackert med närliggande hem.