10 kreativa sätt att använda kolumner som designfunktioner i ditt hem

10 kreativa sätt att använda kolumner som designfunktioner i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Kreativa sätt att använda kolumner som designelement i ditt hem

Under arkitekturhistoriken måste arkitekter och designers hitta kreativa sätt att ta itu med frågan om struktur kontra estetik i bostadsbyggande. Kolumner är en av de designutmaningar som är nödvändiga för att strukturellt stöd ska bära lasten från taket, de övre våningarna eller andra viktbärande laster ner till marken för att stödja ditt hem. Medan du kanske tror att kolumner måste täckas finns det några underbara sätt att visa dem stolt! Här är 10 kreativa sätt att använda kolumner som designfunktioner i ditt hem.

1. När du utformar ditt hem tänker du på strukturen först:

Om du är så lycklig att ha en hand i designen och estetiken i ditt hem, prata med konstruktionsingenjören och arkitekten om alternativ för kreativ adressering av kolumner. Speciellt i stora stora rum som vardagsrum och familjerum eller öppna kök som kan ha en andra historia ovan, fråga designpersonal om du kan planera hur du ska använda utrymmet så att stora kolumner inte fastnar på otillräckliga platser om möjligt.

Tänk på utformningen av kolumner när du utformar ditt hem

2. Planera din möbellayout runt dina kolumner:

För många bostäder kan kolumner bli kontaktpunkten för ditt utrymme. Exteriördäck är ett utmärkt exempel på hur trä, sten, stuckatur och tegel kan visas kreativt som kolumnomslag och utemöbler i sittmöbler kan använda liknande material och färger för att klara av estetiken. Var inte rädd för att försöka planera dina möbler runt kolumnerna för ett behagligt sittplatser arrangemang för gästerna.

3. Lägga till lyxiga detaljer med tillägg av kolumner

Om du vill lägga till storhet och skala till dina interiörer, finns det ingen bättre arkitektonisk funktion än kolumner. Klassiska kolumner med iögonfallande huvudstäder (toppen av kolumnen) kan visas som basisk dorisk och toskansk stil med enkla linjer eller kan vara lika utarbetade som korintisk stil med invecklade blad, virvlar och detaljer. Används i en huvud foajé eller ens i ditt stora mästerverk kommer badrummet att skapa en lyxig och klassisk atmosfär.

Lägg till storhet på ditt badrum med vackra marmor kolumner

4. Vilken arkitektonisk stil av kolumner kan ditt hem ha nytta av?

Arkitektoniska perioder har kommit och gått och det finns funktioner från varje period som karakteriserar hur de adresserade struktur och kolumner. Överväg att utforska arkitektoniska perioder eller fråga en arkitekt vilken typ av kolumner som matchar det arkitektoniska temat för hela ditt hem. Detta kommer att hjälpa till att hålla ditt hem sant mot en viss design era.

5. Skapa en kontaktpunkt med grönområden runt dina yttre kolumner

Medan du bara kan tänka på kolumner för användarvänlig användning kan de också fungera som kreativa kontaktpunkter, särskilt på en uteplats eller terrass. Trellises och arbors har alltid använt grönska för att vertikalt visa grönska och så kan kolumner. Fråga en landskapsdesigner vilken typ av löv är idealisk för klättring eller klamrar på dina specifika yttre material. Klättrande murgröna är en populär klättringsanläggning i USA och kan användas vertikalt och horisontellt i utomhusapplikationer.

Lägg till grönska i dina yttre kolumner för visuellt intresse

6. Välja det bästa materialet för dina inre kolumner

Beroende på utformningen av dina interiörer, överväga vilken typ av material som kommer att fungera bäst i ditt hem. För många eleganta stadslofter är överklagandet av exponerade stålkolumner som kan målas eller lämnas ommålat en designelastisk kärlek till sina industriinriktade hem. Även om ditt hem lutar sig mer mot raffinerade och traditionellt utrustade interiörer, så är gipsplåten runt kolumner ett vackert sätt att avsluta en öppen källare eller ett stort rum.

7. Anpassa dina interiörer med faux kolumner

Medan den ursprungliga syftet med kolumnerna var enbart strukturell har designers och arkitekter funnit att det är ett bra designelement att använda icke-strukturella eller faux-kolumner för att skapa en viss estetik i interiörer. Icke-bärande kolonner ser vackra ut i foyer och gångvägar och ser vackert ut i en kolonnade på din utomhus veranda.

8. Använda kolumner som designelement i ditt hem

Ett annat designelement att tänka på: använd kolumner som bas för bokhyllor, bildskärmar och andra kreativa visningsområden i dina interiörer. Många arkitekter använder kolumner för att flankera en öppen spis på båda sidor och använda inbyggda hyllor för att visa böcker, underhållningscenter media, skulpturer och mer.

9. Antag inte att en kolumn bara kan "tas bort" i din design

Många husägare när man försöker renovera eller ändra sina hem tar det slarviga antagandet att de bara kan ta bort en kolumn för att öppna ett rum eller skapa ett önskat utseende de går efter. Konsultera med en konstruktionsingenjör innan du bestämmer dig för att ta bort befintliga kolumner. Skador på ditt hem kan resultera om borttaget eller du och andra kan bli allvarligt skadade i processen.

Använd kolumner för att bryta upp utomhusytan och ge ett underbart underhållande område

10. Lägg till visuella kontaktpunkter för att bryta upp utomhusytor med kolumner

Medan kolumner används för strukturella ändamål tjänar de också som underbara sätt att bryta upp utomhusutrymmet. En kolonnade kolonner som anpassar ett utomhusunderhållande utrymme eller används på en veranda med utsikt över en pool kan se vacker ut.Prova att använda samma material i ditt exteriör hem till klädda yttre kolonner för ett sammanfogat och integrerat utseende till ditt utomhushem.

Freshome läsare berättar hur du använder kolumner i ditt hem för att skapa ett hem du älskar att leva i.