10 designlektioner du kan lära dig av naturen

10 designlektioner du kan lära dig av naturen
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vad berättar naturen om att dekorera vårt hem? Bildkälla: NMA Architects

Ta en stund från ditt upptagna schema för att lyfta upp dina ögon från den handhållna enheten och återförenas med den naturliga skönheten i världen runt dig.

Vad ser du? Är trädgrenarna svungande i brisen? Är löv rostig för dina fötter och visar de första tecknen på hösten? Är den gula orbben av solen fortfarande varm på dina axlar? Ser du en solnedgång över en högt uppehållen skyline eller snötäckta berg?

Om du bara tar en stund att observera naturen kommer du att upptäcka att den är full av designlektioner som kan integreras i din egen bostad. Oavsett vad din naturliga miljö råkar vara, kan du glädja lite dekor inspiration från sin skönhet.

Låt oss ta en stund att bo i naturen och se vad det kan lära oss om inredning.

Ta med naturen inomhus för ett välkomnande hem. Bildkälla: Ohara Interiors

1. Naturliga former av skönhet

Naturen är vacker och inspirerande. Naturen har inspirerat världsberömda artister som Van Gogh och Picasso. Så, hur lär vi oss att betrakta naturen med en konstnärs öga? Och hur tar vi då naturens skönhet i våra hem?

Det är verkligen lika enkelt som att ta ett lugnt ögonblick att sitta och observera världens naturliga skönhet omkring oss - ta en bokstavligen en stund för att lukta rosen. Tänk på den rosa färgglada färgen och märk hur färgen bleknar i omväxlande nyanser utåt mot sina känsliga blommigtips. Aligen kan denna färgskärm inspirera ett helt rum och en hel designlektion.

Eller titta på karga kvistar vars stötar, böjar och bruna färgning kan återspeglas inom en maskulin genom textilier och inredning. Skönheten i den naturliga världen ligger runt omkring oss och väntar bara på att inspirera din heminredning - du behöver bara stanna ett ögonblick, ta det hela och sedan kopiera det i ditt hem.

Skönheten i den naturliga världen ligger runt oss, bara väntar på att inspirera din inredning. Bildkälla: Coates Design

2. Kopiera färgtoner av naturen

Som omnämnts ovan kan ombreskuggarna i en enda ros inspirera ett färgtema för hela ditt hem. Låt oss dyka in här lite djupare. Var annars kan vi se inom vår naturliga miljö för färgfärger?

Har du någonsin lagt märke till att naturen inte är rädd för att blanda färger, även färger motsatta på färghjulet? Ta en titt på ett vävblad - själva bladet kan vara en ljus smaragdgrön medan venen som löper längs mitten kan vara en djup magenta röd eller en djärv vit.

Naturen verkar också förtjust i att spela med färgtoner. Titta på något träd eller buske. Lägg märke till hur de äldre bladen är djupare än de nya löv som skjuter från grenarnas spetsar - det är bokstavligen naturens version av ett färgchip som visar oss alla färgtoner. Ta en titt utanför ditt fönster. Vilka färg nyanser vill du använda för att få naturen inomhus?

Var inte rädd för att blanda komplementära färger - naturen gör det hela tiden. Bildkälla: Tobi Fairley

3. Ta med naturen inomhus

Låt oss gå bortom färgen ett ögonblick. Vad sägs om att vi tar en promenad genom naturen och ser vad vi kan samla in? När var sista gången du gick på vandring och tog hem några fina blad, stenar, kvistar eller ekollon?

Det finns så många sätt att du kan dekorera ditt heminredning med naturliga element. Tänk på att fylla vaser med tumblade stenar och sedan förankra långa, kvistiga kvistar bland stenarna, vilket skapar en härlig bordsmycke.

Färgglada blad spridda längs mitten av ett bord, blandat med ekollon, pinecones och flimrande ljus, skulle också göra en underbar höstbordsmiljö. Om du föredrar ett enklare tillvägagångssätt, kan du helt enkelt klippa några stora palmfransar och placera dem i en vacker glasvase, som framgår av bilden nedan.

Ta med naturens skönhet i ditt hem. Bildkälla: Ohara Interiors

4. Naturen följer en slumpmässig design

Vinden fångar ett frö, tar det ifrån sitt planerade hem och deponerar det i en ny utländsk miljö. Fröet kan blomstra i denna nya jordmiljö eller det kan vilja och dö. Denna del av naturen är slumpmässig och oplanerad. Ingen vet varifrån varje frö kommer att falla och om det kommer att växa.

Vad kan vi lära av detta? Det är enkelt: var slumpmässigt, det är OK-det kan fungera och det kanske inte, men du vet inte om du inte försöker. Köp det inredningstycket som ringer till dig, trots att du inte har någon aning om var du skulle lägga den. Häng en modern lampa över ditt lands köksbord trots att de två stilarna är motsatta.

Det är ditt hem, så var slumpmässigt och följ ditt hjärta. Du vet aldrig vart inspirationsvindan tar dig och din inredning.

Följ ditt hjärta och var inte rädd för att blanda stilar. Bildkälla: Hudson Interior Design

5. Vissa mönster i naturen är välplanerade och ändamålsenliga

Precis som urverk, citationsteckenet på månen cues tidvattnet för att ebb och flöde. Soluppgången väcker fåglarna, och månens glöd kallar för att väcka världens nattliga varelser. Allt detta är målmedvetet och planerat - precis som några av våra hemdesigner borde vara.

Medan slumpmässighet har sin plats i inredningen, måste vissa saker planeras och väl ut. Våra kök, till exempel, kräver noggrann placering och planering. Kohler erbjuder många användbara tips och strategier när det gäller köksdesign, och noterar att det är absolut nödvändigt att designa ditt kök med specifika arbets trianglar.

Så, efterlikna naturens målmedvetenhet och planera din inredning noggrant. I slutändan är ett funktionellt hem roten till all design, och en ofunktionell orsakar stress och inre kaos.

Allt har ett syfte i naturen och det borde också vara ditt hemdesign. Bildkälla: Nouvelle-Cuisine

6. Mimic Nature's Cycle

Falla. Vinter. Vår. Sommar. Medan hela världen inte har nöjet att njuta av dessa fyra cykler i naturen, är de fortfarande värda efterliknande.

Man bör alltid lätta upp sin heminredning under våren och sommarmånaderna. Rulla upp de mysiga mattorna och dra ner de tunga draperierna - kopiera naturens vårförnyelse genom att flytta ut och städa ditt hem. Då kan du värma upp din inredning med mysiga filtar, mattor och varma accenter under de kalla hösten och vintermånaderna.

Naturens cykel betyder också att vissa saker måste dö och läggas för att vila; titta runt ditt hem för de slitna gamla saker som verkligen behöver doneras eller kastas bort.

Följ naturens cykel genom att göra ditt hem mysigt på vintern och skalas tillbaka på sommaren. Bildkälla: Studio KW Photography

7. Även små saker

Jordens minsta spec har en roll och ett syfte i den naturliga världen, precis som allt i vårt hem borde ha en roll och syfte. Oavsett om vi lägger till en spegel nära vår entré så att vi kan justera oss själva när vi snabbt går ut genom dörren, eller vi lägger en pott med blommor i mitten av vårt bord för sin rena skönhet - allt har en roll.

Bedöm ditt hem, specificera dina tillhörigheter - är allt som uppfyller sitt syfte / roll? Ska en stol flyttas för att möjliggöra bättre konversationsplatser? Ska en ljusarmatur uppdateras för att matcha resten av din moderna inredning? Behöver du lägga till en ryggsäck till ditt vardagsrum för att definiera utrymmet bättre?

Var säker på att varje inredningspost i ditt hem uppfyller sin roll, och om det inte är så kanske det är dags för det att gå.

Var säker på att allt uppfyller sin roll inom ditt hem. Bildkälla: Jennile Asia Design

8. Alltid växa och förändras

En mängd värdefulla livslektioner kan fås från naturen. Huffington Post erbjuder tre livsläror som naturen lär ut, men det finns så många inredningslektioner som vi kan lära oss också.

Naturen är aldrig konstant - allt växer och förändras. Ett träd kan dö, men ersätts av en ung planta; en blomma vissnar och på sin plats växer en ung, ljus blomma. Vårt hem behöver följa samma mönster av tillväxt och förändring. Är din soffa avbliven och gammal? Om så är fallet, överväga att förnya din inredning med en ny soffa.

När var förra gången du flyttat några möbler runt för att spela med sin placering i rummet? Försök flytta en skrymmande armoire till ett annat hörn, eller lägg en ny färgfärg på din ytterdörr. Bytet är bra och kan öppna våra ögon för en helt ny inredning.

Vi borde efterlikna naturens tillväxt och förändring i vårt hem. Bildkälla: Design Arc

9. Arbeta runt hinder

Precis som en trädrot växer runt stenar för att komma till en vattenkälla, behöver vi arbeta runt våra hem hinder. Som den här Nola-artikeln säger så passande, är en stor designer en som gör ett hus fullt av hinder som det föll från bilderna i en tidning.

Varje hem har ett hinder eller två, och vi behöver vara uppfinningsrika för att komma fram till sätt att arbeta runt dem eller dölja dem. Finns det en stor vägg i ditt hem som du inte kan slå ner på grund av dess bärkraftiga design?

Försök att vända den stora muren till ett konstverk som visar alla dina familjeporträtt eller dölja drömmar om det genom att lägga till en stor spegel som speglar naturligt ljus och öppnar rummet. Precis som den naturliga världen gör, måste vi arbeta runt våra hem hinder.

Arbeta runt hinder i ditt hem genom att hänga bilder på bärande väggar eller byggnadsväskor. Bildkälla: Ashleigh Weatherill

10. Mimic Naturens biologiska mångfald

Naturen pryder med mångfaldiga färger, former och texturer är stora och varierande. Vi måste kopiera denna mångfald till vårt hem för att det ska känna sig som ett välutformat utrymme.

Genom att lägga ditt hem i färg och konsistens skapar du en varm och välkomnande atmosfär. Överväg blandningsmönster och texturer som blommig och damast, eller linne och sammet. Laga ditt rum med kuddar, filtar, mattor, belysning och dekorativa knick knacks.

Naturen skulle bli tråkigt om det var allt brunt och trist, så varför borde vårt hem vara så? Liva upp ditt hem med färger, mönster och texturer, så att ditt hem ser ut som en ljus och färgstark sommardag.

Mimic naturens mångfald med färg, mönster och textur. Bildkälla: Studio KW Photography

Naturen är verkligen en livskraft - och nu vet vi att det också kan vara en designkraft. Bokstavligen, gå ut för att ta in utsikten över världen som omger dig. Vilka färger ser du? Vilka mönster och texturer ser du?

Notera och ta med dessa underbara naturfunktioner inuti dörren till ditt hem. Du kommer att vara så glad att du gjorde när du förstår hur naturen har förnyat ditt interiörs liv.

Vilken del av naturen beundrar du mest - träden, blommorna, fåglarna? Hur skulle du använda detta som inspiration i ditt eget hem?