10 mönster som innehåller regeln om tre

10 mönster som innehåller regeln om tre
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vad är regeln om tre och hur använder du den för att designa ditt hem? Bildkälla: JK Leyman

Du har nog hört det här uttalandet förut. Följ alltid "Regel av tre" när du dekorerar ditt hem. Vad är den här mystiska regeln om tre och hur införlivar vi den i vårt hem - och är det inte regler som är avsedda att vara trasiga?

De flesta designers kommer att berätta att regeln om tre trädde i kraft på grund av det faktum att ett udda antal objekt ser ut naturligare och mindre tvingat än en jämn gruppering. Varför är detta? Jo, för det mesta för att för mycket symmetri gör ett rum ser gammalt och kallt (även om vi alla vet att symmetri spelar en stor roll i design också). I huvudsak finns det en balans mellan symmetri och asymmetri.

För att göra denna balans mer tydlig har vi samlat ett bibliotek med tio rumsdesigner som följer denna regel om tre, några följer den till brevet, andra visar hur flexibelt regeln kan vara, och då slår en del regel regeln .

Låt oss titta på dessa rum för att se hur designers har hanterat den här regeln och hur de ibland har brutit regeln.

Regeln av tre kan användas i alla rum i hemmet. Bildkälla: Joel Kelly Design

1. Tre färger i ett rum

Såsom visas i den här WikiHow-artikeln finns en standardekvation som fungerar bäst när du väljer rumfärger-60, 30, 10.

60% är huvudfärgen, 30% är sekundärfärgen och 10% är accentfärgen.

Detta förhållande kan tillämpas på alla inre och yttre färger som du väljer för ditt hem. Ta till exempel ditt vardagsrum - 60% kan vara en neutral beige, 30% kan vara en djärv marineblå accentvägg och 10% kan vara korallfärgade kuddar med marinblå trimmer / accenter.

Om djärva färgkombinationer inte är för dig väljer du tre olika nyanser av samma färg för en neutral och lugnare rumsdesign. Hur som helst, om du följer regeln om tre när du väljer färger, är du garanterad att uppnå ett rum som är väldesignat och välkomnande.

Detta rum har använt ett trefärgschema som är ljust och roligt. Bildkälla: Tobi Fairley

2. Tre texturer ser bäst ut

Har du någonsin tittat noggrant på ett helt vitt rum? Om du gjorde det så märkte du förmodligen att rummet inte är egentligen allvit, även om det ursprungligen framträder på det sättet.

Faktum är att vid närmare kontroll av ett helt vitt rum ser du många nyanser av vitt, kräm, beige och brunt. Du kommer också att märka en mängd olika texturer-trä, rotting, linne och nubby bomuller. Ja, den här regeln på tre sträcker sig också till rumsstruktur.

Lägg märke till rummet i bilden nedan; den har den grova konsistensen av många träaccentartiklar; den har ett nubby linne tyg på stolarna; Den har en rostig stålskugga som täcker hängande ljus. Dessa tre huvudtexturer kombinerar inom detta rum och erbjuder en visuell behandling och skapar en varm atmosfär inom det annars neutrala temat.

Försök att införliva tre texturer i en rumsdesign. Bildkälla: Bohemian Vintage Online

3. Hur man kombinerar tre tyger

Att kombinera tyger kan vara knepigt. Det kan vara frestande att bara välja ett tyg som du älskar och använda det på dina gardiner, kuddar etc ... men skulle det inte vara riktigt tråkigt, och förmodligen överdrivande?

När du utformar något rum i ditt hem, är det bäst att välja tre tyger som spelar upp varandras färger, mönster och texturer. Trådar kan vara ett symaskin, men deras artikel erbjuder mycket användbara sätt att välja färgkombinationer som kan tillämpas på din inredning. De föreslår att du lägger ut alla dina tygalternativ och väljer tyger baserat på textur, mönster och färg.

Ett icke-misslyckat tillvägagångssätt visas i rummet nedan - blommigt, damast och pläd kombineras perfekt och spelar upp varandra gröna och röda accenter. När du är i tvivel, fråga en designer för hjälp De kan erbjuda många tygkombinationer för ett visst rum i ditt hem.

Försök att införliva tre huvudtyger i ett rum. Bildkälla: Kirsten Nease Designs

4. Hur många lampor ska ett rum ha?

Tre, förstås! Ja, du kan inte undgå denna regel om tre även när det gäller belysning. Det betyder inte att ett rum bara ska ha tre ljus i det, men det betyder att ett rum ska ha tre olika ljusstorlekar.

Vanligtvis borde ett rum ha ett strålkastare (på dimmer), många lampor på sidobord och sedan accentljus som bildljus eller spårbelysning eller underskåpsljus. I bilden nedan har rummet en stor taklykta, en bordslampa och sedan accentbelysning på bokhyllorna.

I huvudsak bör de flesta rum tändas av ett huvudomriktat ljus, arbetsbelysning (via sidobordslampor och golvlampor) och sedan accentljus. Alla dessa lagrade ljuskällor kombinerar för att skapa ett balanserat rum.

Försök att införliva tre stilar av belysning i varje rum i ditt hem. Bildkälla: LK Defrances And Associates

5. Ordna möbler som använder regeln av tre

Att arrangera möbler i ett rum kan verka som ett mysterium. Det verkar finnas för många regler när det gäller möbelplacering. Medan du kan bli frestad att ignorera några av dessa regler, föreslår vi att du följer regeln om tre för att uppnå ett rum som fungerar och flyter.

Oavsett om du har en stor soffa och två stora klubbstolar, eller två läckra kärlekssitsar och en delikat stol - regeln på tre hjälper dig att placera dina huvudmöbler i sammanhängande grupperingar. Det är viktigt att skapa möbelgrupperingar där storlek och form efterliknar varandra och skapar ett integrerat utseende. Rummets visuella höjd och skala kan anpassas med andra objekt i olika storlekar, men möblerna ska ha samma storlek / skala / form när de grupperas ihop.

Titta på sovrummet i bilden nedan; Det är ett mycket symmetriskt rum med en stor säng och två stora sidobord - det skulle ha sett "av" för att ha placerat en liten kvadratisk ottoman vid foten av sängen, skulle skalan ha varit fel. Genom att placera tre av de mindre ottomanerna har rummet behållit rätt skala och har ett visuellt visuellt intresse.

Varje rum borde ha några möbler anordnade i tre stycken. Bildkälla: Dayna Katlin Interiors

6. Kaffebordsvignett

Att arrangera ett soffbord eller bokhylla vignett verkar som en del mystisk konst; en konst som bara ett fåtal få vet hur man ska dra av sig.

Lyckligtvis kan en artful och tilltalande vignett arrangeras var som helst i ditt hem genom att följa den enkla regeln om tre. När du skapar ditt soffbordarrangemang är det viktigt att tänka på höjd, skala och färg. Försök att välja tre objekt eller tre grupper av objekt vars skala och färger går med varandra och med omgivande rum. När det gäller höjd kan du blanda upp det lite (varierande höjder ger visuellt intresse).

Om det finns en mindre skala som du vill lägga till i din gruppering, men du oroar dig för att den är för liten, överväg att det verkar större genom att placera den ovanpå en stapel böcker eller ovanpå en piedestal-kakeskärm eller bricka.

Ordna ditt soffbord med tre saker. Bildkälla: Tamara Mack Design

7. Ta inte regeln för tre för bokstavligen

Nu när vi har hamrats denna regel i ditt huvud kommer vi att ta ett steg bakåt och berätta att du inte tar det för allvarligt. Kör inte om dina hemlagarrangemang av tre överallt. Symmetri är inte dåligt, inte heller bryter reglerna.

Regeln av tre är en riktlinje som kan böjas. I grund och botten infördes det så att folk förstår att ett udda antal objekt är mer intressant än ett jämnt antal objekt. Så, du kan ordna 5 objekt eller 9 objekt till en gruppering och ändå uppnå samma visuella intresse.

Till exempel, titta på soffbordet nedan. Du räknar med 7 huvudpunkter i displayen, och de varierar allt i storlek, höjd och form. Så var inte rädd för att blanda upp det och ha det kul.

Reglerna var avsedda att vara böjda eller brutna. Bildkälla: Spinndev

8. Windows i tre s

Medan symmetri i arkitektur är absolut nödvändigt för en balanserad design, kan det vara en fin touch av visuell kul genom att ge regeln om tre i din hemarkitektur.

Medan den ena sidan av huset kan ha ett stort fönster, kan motsatt sida innehålla 3 mindre fönster vars skala, i kombination, matchar och balanserar med det större singelfönstret. Detta är bara ett roligt sätt att din hemdesign kan vara unik och spela med visuell symmetri och balans.

Bilden nedan visar ett bra exempel på detta; dess tre mindre fönster balanserar väl med det motsatta stora fönstret genom att matcha höjd och skala.

Även arkitektur följer reglerna för tre med fönsterplacering. Bildkälla: Usona Home

9. Även minimalistiska interiörer följer reglerna

När det gäller minimalistisk design, är det bäst att undvika mycket skräp och knick knacks, men regeln på tre kan fortfarande användas för att lägga till visuellt djup och intresse för till och med den mest minimalistiska av interiörer.

En modern design kan fortfarande innehålla denna regel genom att arrangera sina möbler i udda nummergrupperingar eller genom att placera 3 enkla föremål på ett soffbord. Bilden nedan visar ett rent svartvitt rum med tre stora bilder upp mot väggen.

Försök att täcka upp en av dessa bilder med din tumme ... det är inte så intressant är det? Samma med matsalen bordet; om du tog bort den tredje delen av ljusen så skulle de två vaserna av blommor vara tråkiga. Olika talregeln, även i minimalistisk design.

Oavsett vilken stil du har, finns det alltid utrymme att följa regeln om tre. Bildkälla: Te 2 Arkitekter

10. Skala överrullerar alla övriga regler

Medan vi har visat att regeln på tre lägger till visuellt djup och intresse, finns det något som gör att regeln är ogiltig-Skala. Skalan eller storleken på ditt rum eller föremål i ditt rum kan kräva att du bryter regeln om tre.

Om ön i ditt kök är liten kan det se ut att vara rörigt och överdrivet för att ha tre stora hängande ljus som hänger över det, vilket tvingar dig att bara ha två hängen istället. Eller om du har ett litet soffigt soffbord kan det se ut som "tungt" för att ordna tre saker på toppen av det. På den andra sidan av skalans spektrum kan ett föremål vara mycket stort och kräver mer än tre objekt för att den ska kunna behålla sin balans.

Balansera regeln med tre med rummets storlek och dess föremål inuti, se till att ditt rum är välportionerat och skalanpassat.

Skala överruller regeln av tre. Bildkälla: Witt Construction

Regeln av tre är inte så mystisk längre - det är helt enkelt ett roligt sätt att lägga till djup och visuellt intresse för ditt hem. Spela med den här regeln och bli inte upptagen i detaljerna i den. Oavsett vad, reglerna kan brytas, och ibland kan en artikels omfattning inte följa reglerna.

Ta bilder av dina arrangemang och låt kameran berätta om något är "off" -bilder är bra för att avslöja problem med omfattningen av dina arrangemang. Viktigast är att det är roligt att ha kul att dekorera.

Tror du på regeln om tre? Har du provat det i ditt hem?