10 Enkelt undvikbara faktorer Fastighetsprofessorer säger Devalue A Home

10 Enkelt undvikbara faktorer Fastighetsprofessorer säger Devalue A Home
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Köpare har en övergripande hand om man köper ett hem på en down-marknad med begränsad inventering. När de undersöker marknaden är det viktigt att säljarna har bästa möjliga produkt. För att göra det måste du undvika faktorer som kommer att devalvera ditt hem. Många gånger är det köparens uppfattning som påverkar huruvida de går bort eller erbjuder en säljare mindre än ett pris. Innan du bestämmer dig för att lista ditt hem till salu notera dessa tio faktorer som kommer att devalvera ditt hus och göra förändringar som du kan.

1. Brist på Curb Appeal

Det första som någon potentiell köpare kommer att se när de närmar sig ditt hem är framsidan av hemmet. Alla vill bo i ett hem som är vackert på utsidan såväl som insidan. Ett dåligt bevarat landskap, oavsett om det är övervuxet eller obefintligt, kommer att släcka en köpare. De kan frukta kostnaden för att omorganisera landskapsarkitektur, eller bli överväldigad vid tanken på den. Detta kommer utan tvekan att påverka det upplevda värdet av ditt hem. Genom att plantera några årgångar, håller du gräset och blöder blombäddarna regelbundet, kommer du att förbättra din klibbens överklagande. Front landskapsarkitektur som är välkomnande och har en bra visuell tilltalning kommer att hålla en köpare intresserad av ditt hem.

2. Utanför huset

Flisad eller blekad färg, smutsiga fönster, trasiga räcken eller busted trottoarer kommer alla att devalvera ditt hem. Precis som en köpare kommer att märka de främre trädgårdarna, kommer de också att märka förfallet på utsidan av ditt hem. Köpare kanske undrar om utsidan är så försummat, vad har försummat på inredningen. Om du säljer ditt hem i din framtid investerar du i ett nytt lager färg, tvättar windows och reparerar eventuella problem med dina gångbanor. Potentiella köpare kommer att märka den stolthet du tar i ditt hem och kommer att reflektera i deras anbudspris.

3. Föråldrade Kök

Kök kan göra eller bryta hur köpare kommer att uppfatta ditt hem. De vill gå in och bli kär i ditt kök. Moms vill kunna föreställa sig kakor med sina barn eller kanske värd middagspartier. Den visionen fungerar inte för dem om köket är mörkt, jolleseglare eller föråldrade. Det finns två sätt att uppdatera ett kök. En fullblåst renovering kommer att uppdatera utrymmet till en köpare som gillar, men till en betydande kostnad. Den goda nyheten är att du kommer att skörda nära en 90% avkastning på investeringen. En ny färgfärg på skåp, nya dörrdragningar och färskt laminat på bänkskivorna är alla alternativ för en liten budget.

4. Föråldrade baden

Föråldrade badrum är säkra på att påverka försäljningen av ett hus. Köpare vill ha uppdaterade bad precis som de vill ha uppdaterade kök. Om du kan renovera badrummet från topp till botten bör du känna igen en 80% avkastning. Om inte, gör små ändringar för att uppdatera den. Lägg till nya armaturer, ny belysning och om din budget tillåter, kakel golvet. Oavsett hur du uppdaterar utrymmet, ska en köpare gå in på ett badrum som är rent, fräscha och smakfullt inredda. Dessa enkla förändringar kommer att göra mycket för köparens uppfattning om utrymmet.

5. Smaksspecifik dekoration

Smaken är subjektiv när det gäller att dekorera ett hem. Vad du kanske älskar kan en köpare hata. Köparna vill se sig själva i utrymmet, och om de går in i ett hem med röda väggar, shagmattor och träpaneler, kommer de svårt att förutse sig där. I stället kommer de att se kostnaden för att ersätta mattor och riva ner panelen. Alla dessa faktorer kan leda till att en köpare erbjuder mindre än frågan. Innan du säljer, måla ditt hem en mer neutral färg som har en bred överklagande.

6. Designspecifika renoveringar

Har du någonsin vandrat in i ett öppet hus och undrat vad ägarna tänkte när du mötte ett ultramodernt kök eller en futuristisk eldstad. Dessa designalternativ kommer att vara svåra att sälja till den genomsnittliga köparen med en mer vanligt stil och de flesta köpare kommer att tänka på att rippa ut ett kök och göra om det till sin smak. Det kommer att ta någon med liknande estetik att vara intresserad av ett hem med sådana designspecifika egenskaper. Håll det i åtanke när du tänker på några renoveringar.

7. DIY Projekt Gone Awry

DIY-projekt kan vara roliga att göra, men om du pratar ditt hem med projekt som är halvfabrikat eller dåligt gjort, kommer köpare att cringe vid tanken på att göra om projekt eller anställa någon för att slutföra dem. Köpare som ser dollar tecken kommer antingen gå eller dra av från sitt bud. En allmän tumregel är att anställa någon för ett projekt om du saknar förtroendet att det ser professionellt ut.

8. Husdjur

Husdjur är underbara tillägg till ett hem, men medför oönskade problem när man försöker sälja. Skador på väggar, mattor eller träverk behöver repareras innan du listar huset. En bra mattrengöring minskar lukten av husdjurslukt. Köparna skulle hellre inte flytta in i ett hem som har långvarigt bevis på husdjur, speciellt om de har allergier. Så, gården Fido ut medan hemmet är på marknaden för att få det bästa erbjudandet du kan få.

9. Avfall Kvadratisk Footage

Vi tycker om vårt hem att arbeta med vår livsstil och för att tillgodose specifika intressen eller behov kan vi göra ett sovrum till en garderob eller ett garage i ett gym. Medan dessa mycket personliga utrymmen arbetar för en husägare är det upplevda bortkastade utrymmet en avstängning för de flesta köpare. I slutändan minskar den saknade kvadratmottagningen värdet av ditt hem. Att byta ut rymden tillbaka till den avsedda användningen är en stor strävan; köpare kan fokusera på kostnaden för ett sådant projekt.

10. Vattenfunktioner

Du kan älska din pool, begära din badtunna eller älska det vattenfallet, men för en köpare är vattenfunktionerna en annan kostnad som kommer att uppkomma för att behålla hemmet. Över tid måste bassängerna återföras och återförsäljas till en extra kostnad för köparen. Familjer med små barn ser poolen som en potentiell fara också. En köpare kan älska allt om ditt hem, förutom poolen och begära att den tas bort eller fylls i innan du stänger på försäljningen.

Från köksrenoveringar till slösat utrymme är det de enkla sakerna som devalverar ditt hem, med lite förtänksamhet och praktiska egenskaper kommer du att skörda det mesta av försäljningen av ditt hem. Hur skulle du undvika dessa faktorer som devalverar ett hem?