10 enkla tips för att lysa upp de mörkaste rummen i dina interiörer

10 enkla tips för att lysa upp de mörkaste rummen i dina interiörer
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Medan du kanske inte inser det, om du har varit trött, cranky, stressad eller bara inte i ett bra humör, kolla ditt hem och det är källor till naturligt ljus. Det är ett bevisat faktum att människor svarar, agerar och mår bättre i ett hem som har gott om naturligt ljus men har också en lätt inspirerad inredning. Även för dina mörkaste rum finns det ett sätt att få lättare finish för att spela av de mörkare. Oavsett om du vill lägga till mer fysiskt dagsljus eller du försöker välja finish som kommer att lysa upp ditt utrymme och humör, titta på de 10 enkla tipsen för att få mer ljus i dina mörka interiörer.

1. Gå igenom ditt hem och värdera de mörka områdena:

Om du har bott i ditt hem ett tag, är du troligen van vid sina mörka områden. Skåp, vardagsrum och familjerum som inte ger tillräckligt med naturligt ljus, eller kanske det nuvarande färgfärgschemat och mörka möbler gör att dina interiörer känns som ett svart hål. Innan du kan lysa upp dina interiörer måste du upptäcka vilka faktorer som skapar den mörka känslan. Behöver du bättre fönster i dina interiörer eller ljusare färger på dina väggar eller kanske mindre skrymmande och mörka möbler i dina utrymmen?

2. Blanda och matcha rik färgnutral och vit i din inredning:

Om ditt hem behöver lite värme, se till rika kroppsliga neutroner som espressobruna, kamelbrun, svampgrå och varma rostfärger. De bruna, vita, solbrännafamiljerna är extremt mångsidiga och ser bra ut när de placeras bredvid mörka trägolv, dörrar och tunga trämöbler.

3. Öppna ett mörkt tak med infällda belysningsarmaturer

För många hem är mörka målade tak eller till och med träpanel takapplikationer vanliga. Medan de mörkare taken skapar ett dramatiskt humör i rummet, kan de också lämna rummet som en grotta. Inbyggda belysningsarmaturer eller vanligen kallad "burkljus" kan lysa upp taket utan att vara påträngande för ögat. Överväg att installera en dimmerbrytare för att få mångsidig belysningsstyrning.

4. Kombinera lättare ytbehandlingar bland ditt mörka köksskåp

Om du älskar utseendet på rika och mörka köksskåp och mörka golv överväger du att använda bänkskivor med lättare ytbehandling eller mixa och matcha tändskåp tillsammans med dina mörka. Du kommer bli förvånad över hur ditt kök är roligare att arbeta i när det har gott om ljus och känns öppet. Om du håller på att välja finish för kökskomodell, överväg dessa idéer för att hålla ditt kök ljust och luftigt.

5. Välj accent kök hängande belysning som fungerar dubbelt

Om ditt kök bara är mörkt i vissa områden, överväga hängande belysningsarmaturer som kommer att lysa upp ett mörkt hörn eller över en frukostbar vackert. Välj ett accent hänge ljus som wows resten av köket. Belysnings tillverkare har en uppsjö av designglas, rostfritt stål, mosaikplattor och till och med hantverkare med konstgjorda glasögon att välja mellan!

6. Med ljus till ditt dramatiska mörka sovrum

Det finns något att säga för ett mörkt och sofistikerat sovrum! När väggarna, sängkläderna, golv och tillbehör är alla mörka kan det skapa en himmelska hål för mysiga upp till efter en lång arbetsdag. Om du gillar den dramatiska överklagan, överväga att lägga till mjuk belysning på strategiska områden för att ändå hålla stämningen men att hjälpa till att se och uppskatta ditt sovrum. Titta på kreativ belysning i displayen inbyggda hyllor som "puck" eller under skåpbelysning och accent armaturer som hängen och bordslampor med mjuka glödande lampa nyanser för att göra bara tricket!

7. Slår en balans mellan mörk och ljus i ditt sovrum

Ditt sovrum är en av de få ställen i ditt hem som verkligen är din och du behöver inte behaga dina gäster, den enda viktiga personen är du! Därför träffa en balans i din designstil. Om du har mörka väggar, varför inte skapa en kontrast med lätta sängkläder i mjuk ekru, smörgul eller varierande nyanser av vitblöta lakan, kuddar och sovrumsinredning för att ge ditt sovrum en balanserad och avkopplande atmosfär.

8. Välja rätt mörkare färger för ditt nästa målningsprojekt

Har du ett rum som du inte kan vänta med att måla, av läder om vilka mörka färger du ska välja? Skaka inte bort från mörka färger! De är ett underbart sätt att ta med dramatisk estetik till ditt utrymme och de lägger till personlighet. Först titta på ditt utrymme för naturliga ljuskällor. Ju fler fönster och dörrar dina väggar har desto mörkare kan väggfärgen vara. Om du har mycket små fönster eller bara några, väljer du ljusare nyanser av den mörkare nyansen för att få rummet att känna sig ljusare och större.

9. Ljusa dina mörka garderobskåp

En av de mörkaste rummen i ditt hem är garderoben där du lagrar dina kläder. Oavsett om din garderob ligger på ditt sovrums inre och inte har fönster eller eftersom det var en eftertanke av bostadsutvecklaren finns det vackra lösningar för att åtgärda detta problem. Hur som helst finns det sätt att ta ljus till detta mörka rum. Belysningsarmaturer som hängljus och infälld belysning kan ge extra belysning till klädområden samt hängande områden. Se till att lägga till speglar där du kan för att reflektera det ljus du har.

10. Ta in naturligt ljus i dina garderober

Istället för att tänka på att du fastnar i en mörk garderob, överväg att lägga till ett fönster eller fönstret (överst i väggen) som tillåter ljus utan att förlora värdefullt lagringsutrymme. Om din garderob ligger på ditt hem och inte har en yttervägg, titta på ett solrör som tar ljus från ditt tak ner i din garderob. Dessa är energieffektiva eftersom de inte använder el och de belyser din garderob med naturligt glödande ljus.

Freshome läsare berättar för dina tricks för att ljusa dina mörkaste rum.

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: