10 enkla steg för att plocka upp ditt perfekta soffbord

10 enkla steg för att plocka upp ditt perfekta soffbord
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Ett vardagsrum utan ett soffbord är mycket som en supermodell utan läppstift, ogiltig. Precis som läppstift är en detalj som kan komplettera en blick, så också kan det perfekta soffbordet. Soffbord serverar flera ändamål; från att slutföra en titt, till lagring och visning är de mycket behövs i ett utrymme. Frågan är vilken stil som kommer att fungera för ditt rum. Ska du gå med ett trä med tjocka ben, metallic med en glasplatta; ska det vara rund, kvadratisk eller rektangulär? Alternativen är oändliga och ibland kan det vara överväldigande. Mina tio tips hjälper till att bryta ner labyrinten av beslut och styra dig i riktning mot det perfekta soffbordet.

Budget

Priset för ett soffbord kan sträcka sig från extremt dyr till mycket budgetvänligt, så innan du börjar handla vet du vad du måste spendera på det. Din totala budget ska delas upp i områden som tillbehör, belysning och möbler. Möblerna består av soffan, sidobord, stolar och soffbord, med en större del som tilldelas de större bitarna. Den goda nyheten är att du kan böja lite på din budget om du ser något du älskar, så länge det inte omfattar soffan eller stolarnas kvalitet.

Form

När du lägger ut planen för ditt vardagsrum, tänk på den bästa formen för utrymmet. Har du barn eller husdjur? Är det ett stort rum eller är det litet och smalt? En rund eller oval soffbord är idealisk om du har barn eller husdjur. Den krökta kanten betyder att ett vass hörn skadar ingen om man faller eller stötar in i den. Med en rektangulär form och 30 cm mellan tv-konsolen och soffbordet får du rätt mängd utrymme att gå mellan de två bitarna. En rundad en ger lite mer utrymme att gå förbi, eftersom det kommer att kurva bort från TV-konsolen.

Storlek

Som med form måste du bestämma den storlek du behöver. Höjden på ett soffbord är viktigt. Det ska inte vara lägre än 1-2 tum från sätet på din soffa. Standardhöjden för ett bord är 16-18 tum och parar väl med en typisk soffa. En högre soffa kräver ett högre bord, ett som är 20-21 tum i höjd. Det högre bordet kommer också att vara bekvämare om du underhåller mycket, eftersom det blir lättare för gästerna att sätta ner ett glas eller en tallrik.

Funktionalitet

En annan viktig faktor är att veta vad den primära användningen ska vara. Ska bordet vara mer dekorativt, eller ge förvaring? Hur mycket lagringsutrymme kommer att räcka till? Tabeller kan komma med hyllor eller lådor för att hålla allt från barnleksaker till det stash of magazines du någonsin kommer att läsa. Oavsett om lagring behövs finns det fortfarande en bra chans att du vill kunna ta en drink eller en tallrik utan att riskera att tippa över. Välj en bit som kommer att hålla drycker och mellanmål plattor med lätthet. Om inredningen är mer syftet kan du fokusera på en med linjer och konsistens i ett material du älskar.

Material

Med tanke på material kan kaffebord också komma i ett stort antal. Det finns industriella i metall. Material som glas kombinerat med antingen mässing eller stål ger ett mer sofistikerat utseende. Oavsett om det är ek, lönn, körsbär eller valnöt, har träet sin egen känsla för det. Ek och lönn är på den mer avslappnade sidan med valnöt och körsbär som har ett mer formellt utseende. Överväg att använda Lucite, det kommer att göra ditt bord verkar vara flytande i rummet och det ger en mer modern överklagande.

Stil

Formell, informell, modern eller årgång; Dessa är alla stilar som ska beaktas när du köper ditt soffbord. Om du föredrar ett modernt utseende, välj ett snyggt metallbord med glasplatta. Om landet är avslappnat är det mer din hastighet, ett rustikt ekbord skulle vara perfekt. Välj ett rundbord med trävända ben för en romantisk känsla. Det finns många stilar att välja mellan, använd bara rummets dekorationsschema som din guide.

Skala

Låt mig betona vikten av skalan. Varje bit i ditt rum borde vara lämplig skala. Till exempel är en tung klumpig överbelastad bekväm soffa som är kopplad till ett mjukt soffbord som finns i din mormors vind är inte rätt skala. Koppla ihop en överdosad soffa med ett stort bord istället. De två stycken, som är lika stora och stora, kommer att vara i större skala med varandra. Det är bäst att para det läckra soffbordet med en mindre mer delikat soffa eller soffa. Skala handlar helt enkelt om storleken och visuell vikt av föremål i ett rum som är jämförbara.

alternativ

Ibland tänker du utanför lådan att du hittar det perfekta soffbordet som kanske inte är ett bord alls. Gamla ångbåtar, cederkister och ottomaner är fantastiska alternativ till det typiska soffbordet. Varje alternativ erbjuder sin egen eklektiska överklagande. Ottomaner kan till exempel vara gjorda av läder eller vackra tyger som kommer att lägga till ytterligare visuellt intresse och textur i rummet. De kan också fungera som ett ställe att lägga fötterna upp utan att bry sig om bordplattan. De kommer att fungera bra i alla högtrafikfamiljerum som får mycket att använda. Ofta var trunkar det enda sättet invandrare tog sina liv från den gamla världen till den nya. Om du har tur kan du ha ärft en gammal streamerstam att använda nostalgiskt i ditt familjerum och skapa ett intressant samtalstycke.

Små grupperingar

Vem säger att du behöver använda bara ett bord? Prova en samling bord.För ett intressant utseende placera två uppsättningar av samma nestningstabeller bredvid varandra och dra ut varje bord för att expandera ytan medan du också skjuter upp bordsskivorna. Om ditt utrymme är brett och du inte har hittat ett bord du vill, placera två bord bredvid varandra och skapa ett större bord. . Ett annat alternativ är att kurera flera trädstolar och använda dem som en soffbordslösning. De kommer i en mängd olika färger och mönster som skulle vara perfekta i ett soligt vardagsrum.

Handla

Nu när du har bestämt dig för en budget, bestämt din stil, funktionalitet, storlek och material är det dags att handla. Det är den bästa delen om att dekorera, eller hur? Du kan handla i high-end varuhus, du kan kryssa på loppmarknaderna eller vandra antikaffärer. Kom bara ihåg att ta med dig mätningarna av rummet, utrymmet som finns framför soffan, soffans höjd och bilder av andra inredning. Dessa hjälper dig att välja något som ska skala, matcha i stil och perfekt för ditt rum.

Att hitta det perfekta soffbordet kan ta lite ansträngning och tankeväckande hänsyn, men det behöver inte vara en överväldigande uppgift. Nu beväpnad med dessa tips kan det vara roligt och inspirerande att söka efter det idealiska bordet. Njut av sökningen, oavsett om det är ett Lucite bord eller en som kommer att få dina gäster att prata, hittar du den perfekta biten för ditt utrymme. Mer användbara tips finns här också.

Finns det andra tips att tänka på när du plockar ut ett soffbord?