10 enkla sätt att lägga till en mittenhundrad modern stil till ditt hem

10 enkla sätt att lägga till en mittenhundrad modern stil till ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta är ett fantastiskt modernt hem. Bildkälla: Hem-Designing

Det kan vara året 2014, men det nostalgiska draget av de geniala arkitektoniska mönster från 1950-talet tar dagens hem hemma igen.

Husägare översvämmer fastighetsmarknaden, jakt efter unika mellersta århundradet moderna pärlor, av många goda skäl. För många av dessa homebuyers är huvudorsaken enkel: Att leva i vårt massproducerade samhälle har orsakat oss att kräva skräddarsydda unika mönster. Enkelt uttryckt är våra ögon uttråkad av att stirra på samma rad på rad av hus som alla ser lika ut. Majoriteten av oss kunde gå vilse på vår egen gata!

Tyvärr har de flesta av de här smärtsamma smycken i mitten av århundradet alla köpt (det finns bara så många kvar att gå runt). Å andra sidan finns det några bonusar att bo i våra hus med el som är koden.

Vad sägs om att vi möter i mitten genom att ta vårt färdiga hem ur sin tråkiga lådan och förvandla den till en arkitektonisk dröm från mitten av århundradet? Här är 10 sätt att ta hem ditt hem i tid (utan att bo i en tidskapsel).

1. Ta tillbaka träet

De flesta av dagens möbler är gjorda av bearbetat trä. Låt äkta trä ta mitt ställe via högkvalitativa möbler på 50-talet. Dessa mästerverk från mitten av århundradet har rena linjer teak, valnöt, ek och rosenträ.

Kanske jagar på dessa gamla bitar verkar som för mycket arbete. Eller kanske en George Nelson eller Noguchi bit är av din budget. Om så är fallet finns det gott om modernt gjorda kopior som efterliknar dessa element. Tack vare den ökande efterfrågan på denna designrörelse griper många återförsäljare tag i trenden genom att erbjuda inredningar med lägre ände som nickar till denna stil.

Rena linjer och moderna trämöbler är nyckeln till mitten av modern stil. Bildkälla: Osusinca

2. Tänk på en re-modell

Älskar du var du bor, men vill du lägga till underverkets mantel till ditt nuvarande hem? Överväg då att anställa en designarkitekt för att hjälpa till med vissa ombyggnader.

Eliminerande väggar för att uppnå den öppna, luftiga planlösningen som ett hem i mitten av århundradet skulle skryta är en bra idé när det görs av ett kompetent team av designers och byggare. Du kan också anställa någon för att utforma en stor golv till tak spis av natursten (En öppen planlösning i kombination med denna öppen spis centrerad i mitten av rummet, ropar bara medeltiden moderna).

Eller kanske överväga något enklare, till exempel att lägga spegel i ditt kök bakplatta eller på en vägg i ditt vardagsrum. Ta en online-rundtur i några hem i mitten av århundradet och du kommer att fyllas med nostalgiska idéer!

Mid Century Modern Stone Fireplace. Bildkälla: Mindful Closet

3. Gör dina ljus rätt

Titta på något modernt hem i mitten av århundradet och du kommer säkert att se bländande moderna underverk som hänger sig från taken eller belyser snygga sidobord.

Unika hänglampor och armaturer är inte bara funktionella; de är bitar av skulpturell konst. Det finns många online-artister som skräddarsy dessa arkitektoniska ljus. Titta runt tills du hittar det stycke som kallar ditt namn, och kom ihåg det moderna århundradet är inte en matchig, matchig stil, så du behöver inte hitta lampansatser.

Faktum är att djärv belysning är ett annat måste-tillbehör för att ta ditt hem tillbaka i tid till denna konstnärliga era.

Samtida djärv belysning i matsalen. Bildkälla: Redefiniera Federalism

4. Inredning - få din lopp på

Hoppa över den massproducerade möbelaffären är det enklaste steget att lägga till mitten av århundradet på ditt hem. Din huvudsakliga metod för att handla hemvaror bör vara en kombination av loppmarknader, vinbutiker och att söka ut många av de unika moderna möbeldesignerna som efterliknar mitten av århundraden.

Tänk på det som en skattjakt tillbaka i tiden! Rymma runt för gamla möbler med rena linjer, mitten av århundradet, djärva grafiska tyger och, viktigast av allt, tänka utanför lådan. Till exempel: Kanske du fumlar på fyra pegben som skriker 1950-talet på en lokal loppmarknad. Ta dessa ben hem och använd dem på en nuvarande bit du redan äger. Voila! Du har nu din egen design i mitten av århundradet.

En samling av moderna loppmarknadsfynd. Bildkälla: Lägenhetsterapi

5. Inkludera en stapel

Oavsett om det är en inbyggd eller en barvagn en bar för att blanda drycker är ett nostalgiskt sätt att ta tillbaka 50-talet. Fyll din bar med vintage glasögon, dyra liquor och naturligtvis en cocktail shaker. En barvagn kan rullas från rum till rum för fester och underhållande, och är det perfekta tillbehöret för alla moderna hem i mitten av århundradet.

Du kommer säkert att känna att du steg tillbaka i tiden när du sippar din martini - skakad inte rörd.

Mid Century Modern Bar Cart. Bildkälla: HGTV

6. Spegel, Spegel på väggen

Oavsett vilken stil av inredning du väljer, är speglar det perfekta designtillbehöret. De lägger till en ljus luftig känsla till vilket rum som helst i ditt hem. Om den placeras ordentligt kan en spegel göra ett utrymme se större genom att reflektera ljus in i ett rum eller markera ett vackert bakgårdsläge genom att placera det motsatt en trädgårdsdörr eller ett fönster.

En solstrålespegel är en ikon för denna tid. Det är helt enkelt ett måste-tillbehör som lyser i mitten av århundradet i ditt hem. Det finns gott om replikor eller original som finns online eller i butikerna.

En Sunburst Mirror Screams Mid Century Modern Style. Bildkälla: Sarah Hearts

7. modernt kök

Mid-century-rörelsen drivs efter kriget av husägare som vill känna sig moderna och futuristiska. Allt i köket var tänkt att vara framtidsvågan.

För att replikera detta utseende rekommenderas det att ha extremt rena linjer i ditt kök. Byt ut böjda, utsmyckade köksskåp med vanliga, platta trä. Lägg till slät rostfritt stål och marmor till bänkskivor, och överväg kork eller laminatgolv. Sammantaget håll linjerna i ditt kök rena, enkla och rena.

Ren arkitektonisk modern kök. Bildkälla: Toveren

8. Måla - Vit är rätt

De flesta hus i mitten av århundradet hade väggar täckta med vit färg. Varför? Eftersom det var tillåtet för högkvalitativa möbler att ta sig i centrum.

Husägare i mitten av århundradet var stolta över hantverket och deras inredning, och vitfärg lät resten av rummet visa sina linjer. Vilken lätt designdesign i mitten av århundradet!

Vita målade väggar visar av moderna möbler. Bildkälla: Osusinc

9. Små detaljer kan göra skillnaden

Ibland är det de enkla sakerna som läggs till i din inredning som gör den största stiluttalningen. En eller två konstnärliga väggplattor eller en stor grafisk olja på duk kan göra ett djärvt stiluttryck.

För ett modernt utseende, rör inte dina väggar med massor av konstverk. Håll det enkelt och rent med några djärva, avancerade konstverk. Trots allt är det inte bättre att ha en eller två högkvalitativa bitar istället för en massa billiga knick knacks?

Skulpturellt grafiskt modernt konstverk. Bildkälla: Hem och designinformation

10. Tapet - Om du vågar

Medan de flesta väggar drar nytta av rena vita linjer, kan en touch av glamour i ett matsal läggas till genom att bara pappa en vägg med djärv glittrande tapeter i ett grafiskt mönster.

Om du inte gillar idén om permanent väggpapper, försök sedan några av de avancerade väggpapper som enkelt avspeglar. Husägare under denna tidsperiod älskade sina djärva grafiska utskrifter.

Modern Grafisk Bakgrund. Bildkälla: HGTV

Historien och nostalgi för den moderna rörelsen i mitten av århundradet visar inte tecken på att förlora i de gamla tiderna. Tvärtom verkar det konstnärliga och arkitektoniska geniet av den tiden bara blir mer vördnadsfullt.

Kanske får du tur och landa ett av de moderna bostäderna i mitten av århundradet som är varmt ute på marknaden, men under tiden ser du på några av de ovan nämnda stilutskrifterna till ditt nuvarande hem för att känna dagen gått förbi.