10 enkla sätt att mixa och matcha mönster i ditt hem

10 enkla sätt att mixa och matcha mönster i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Blanda och matcha mönster för att lägga visuellt intresse för dina interiörer

Är du trött på dina vanliga och låna solida färger i hela ditt hem? Medan fasta ämnen har sin plats, är inte dina interiörer roligare när vi lägger till nyckfulla mönster som lägger till visuellt intresse och kontrast? ja! Blandning och matchning mönster kan ofta vara en utmaning, speciellt om du inte vet hur man väljer rätt komplementfärger och mönsterskalor att använda bland varandra. Innan du börjar välja mönster slumpmässigt finns det några tips som kommer att styra dig rakt. Här är 10 enkla sätt att mixa och matcha mönster med lätthet i ditt hem.

1. Bestäm vilken färgpalett du älskar först:

En av utmaningarna med att blanda och matcha mönster är förmågan att bestämma vad som ser bra ut tillsammans och vad som kommer att kollidera. Innan du berör ditt sinne med mönster, kolla till en färgpalett som du älskar först. När du väljer färger bestämmer du om en varmare färg eller kallare färger fungerar bäst. Det finns varma och fina sidor av varje färg, så välj en eller två huvudfärger och betrakta en eller två accentfärger för att ge en popp karaktär.

Välj vitt och en eller två färger för att hålla mönster enkla

2. Den enklaste vägen: kombinera vit plus ett färgat mönster

Ett av de enklaste sätten att kombinera mönster är att välja ett färgat mönster kombinerat med vit bakgrund. Oavsett om du väljer ett monokromatiskt system i vitt och svart, eller bestäm dig för ett nautiskt tema med marinblå och vitt, använd din fantasi när du väljer ett färgschema. Därefter introducera mönster av den färgen i ränder, polka prickar, chevronband, djärva utskrifter, vilka utskrifter skapar ett uttalande utan att vara överflöd för ögonen.

3. Låt neutrala färger bli din bas när du använder stora utskrifter

Djärva eller stora utskrifter kan användas smakfullt när man blandar och matchar mönster. En annan generell regel är att börja med en neutral färg på väggarna och golv och använda några lager med djärva utskrifter i antingen ditt ryggsäck eller i några viktiga möbler. Fyll sedan i ditt utrymme med neutrala soffor, stolar och ottomaner för att neutralisera rummet. De djärva mönstren kommer att fungera magiskt med de dämpade neutrala tonerna.

Skaka inte bort från en djärv mönstrad yta!

4. Använd en mängd olika skalor när du blandar och matchar mönster

När du väljer mönster i dina interiörer, kom ihåg att stora mönster kan blandas med mindre skalor så länge färgpalett kvarstår i samma färgfamilj. Välj ett dominerande tryck från konstverk eller dina fönsterbehandlingar och välj sedan mindre skalmönster för accentkuddar och textilier i hela ditt interiör. Ju större mått av skala i dina mönster, desto bekvämare och välkomnande kommer rymden att känna.

5. Skygga inte bort från djärva färger och utskrifter

Den underbara delen av att välja mönster att mixa och matcha är det brett utbud av djärva färger du kan välja mellan. Juveltoner i rika burgunder granatrött och akvamarinblått kan se vackert ut på din zebra-utskriftssidestol! Välj utskrifter som har en monokromatisk design och som inte konkurrerar visuellt med de djärva färgerna runt den. Denna vardagsrum gör ett vackert jobb med att använda en neutralfärgad väggfärg och kombinera den med precis rätt mängd färger och mönster för att ge en wow-faktor. Kom ihåg att du inte bara behöver välja pastellfärger i dina interiörer, djärva färger kan vara spännande och uppfriskande!

Feta färger blandas vackert med neutrale toner och djärva möbler

6. Hitta ett mönster du älskar och efterlikna det i din inredning

Om du är fan av ginghamband eller pläterade mönster, eller till och med polka punkter, varför inte blanda och matcha dessa mönster i alternerande dekorativa textilier? Ditt sovrum är ett utmärkt rum för att prova detta. Sängkläder, accentkuddar, fönsterbehandlingar och lampskärmar kan alla låna varierande skala versioner av dessa underbara utskrifter. Introducera soliga färger för lakan, koordinera accentkuddar och en yta för att balansera mönstren din kärlek.

7. Tone på tonfärg hjälper utskrifter att neutralisera ditt utrymme

Under de senaste åren har tonen på tonfärg eller möjligheten att välja varierande mättnader och färgtoner av samma färg i ditt interiör gjort inredningen mycket enklare. Genom att använda olika nyanser av chokladbrunt, grått, vitt och greigt kan man blanda och matcha mönster lätt, eftersom resultatet är en blandning av olika nivåer av påverkan. Håll dig till att välja ett eller två dekorativa föremål som har stor påverkan och sedan tona ner de andra inredningarna med ett tätare och mindre dynamiskt tryck.

Skapa en kontaktpunkt med färg och mönster

8. Hitta inspiration i detaljerna i mönster och utskrifter

För många husägare gör tanken på att välja tapeter, draperier, tyger och andra dekorativa finish de mer förvirrade över vad de verkligen tycker om att omfamna i sina interiörer. Istället väljer du en väggkonst du älskar, eller en ottoman som har en vacker färg och söker inspiration från den. Hitta mönster och utskrifter som förkroppsligar ditt fokuspunktstycke, eller som matchar gratis i färg och stil. Dessa kommer att rädda ditt sinne från att vara överväldigad och kommer att se till att du älskar resultatet du bestämmer dig för.

9. Välj utskrifter och mönster från dina senaste resor

Att besöka andra länder och resa världen kan medföra en fantastisk samling av tyger och textilier från dina resor.Använd dessa mönster och skriv ut och mixa och matcha dem med soliga färgtoner i dina bostadsområden eller till och med på din säng för att få livet till ditt tråkiga rum. Du kommer att bli förvånad hur bara några få inhemska tyger från dina senaste och favoritdestinationer kommer att skapa ett interiör du älskar!

Bli inspirerad av pattens och skriv ut från dina resor

10. Överväg att använda bakgrundsbild för att lägga till inga problem

Medan du kanske bara tänker på textilier, kan du komma ihåg mönster som kan föras ut genom din tapeter. Bakgrund skapar ett enkelt sätt att visa upp din kärlek till djärva eller subtila utskrifter i bakgrunden, utan att övervinna dina inredning. Om du väljer ett mycket stort och djärvt utskrift, överväg att använda detta på en accent bakom din säng eller matsal bordsvägg och sedan använda ett mindre tryck eller till och med måla på de intilliggande väggarna. Detta hjälper till att hålla rummet balanserat och bekvämt för ögat och sinne.

Freshome läsare hur blandar du och matchar mönster i dina interiörer?