10 energibesparande tips för den här heta sommaren

10 energibesparande tips för den här heta sommaren
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Medan vi alla ser fram emot sommarmånaderna för varmare väder och njuter av de stora sommarnätterna, välkomnas inte högre energiräkningar. Oavsett om du kör ditt luftkonditionering oftare, använder mer vatten för att ta duschar, eller om du använder mer el för att köra fansen för att få en sval bris, kan energibesparingstips hjälpa din ficka och jorden. Denna sommar innan du sätter ner luftkonditioneringen ytterligare 10 grader, titta på dessa energibesparande tips för att hjälpa dig genom den här heta sommaren, din ficka kommer tacka dig!

1. Byt ut din föråldrade luftkonditioneringsenhet: Om du bor i ett hem som är över 20 år kan det vara dags att överväga att köpa en ny enhet som är mer energieffektiv. Även om du har bott i ditt hem för en kortare tid, men bor i extrema klimatområden, som ökensamhällen, överväga också att byta ut din enhet. Leta efter enheter som kostar mindre att köra och har energitillgängliga programstandarder. Det kan skilja sig beroende på din geografiska plats.

2. Alternativa metoder för matlagning: Istället för att använda ugnen varje dag, överväga att använda din mikrovågsugn eller grillning ute i sommar. Uppvärmning av ugnen varje dag ger mer värme till dina interiörer och kräver därför att ditt klimatanläggningssystem fungerar hårdare och längre. Om du behöver använda ugnen, överväga att baka på morgontimmarna, då din luftkonditionering kanske inte behöver användas och det är kallare ute.

3. Automatisera din termostat: Om du fortfarande använder en manuell termostat för att ställa in luftkonditioneringen i ditt hem, överväga att byta ut med en automatisk som kan programmeras för att hålla din hemvärmare när du inte är hemma. Därefter kan du programmera den för att komma på innan familjen kommer hem.

4. Håll den varma solen ur ditt hem: När du lämnar ditt hem, eller på tider av dagen när solen är på sitt hetaste, drar du fönstret behandlingar stängda för att blockera varma strålar. Din inre utrymme kommer att känna sig kallare och din luftkonditionering kommer inte att fungera lika svårt.

5. Ge din luftkonditionering en paus: Att använda en takfläkt för att flytta luften i ditt hem i stället för luftkonditionering kan ge en välbehövlig paus till din luftkonditionering. Spara energi och svalna ditt utrymme för mindre pengar med hjälp av oscillerande rum och takfläktar.

6. Ta svalare och kortare duschar: När du dricker i ditt hem, sätt ner temperaturen på hett vatten för att spara energi. Minska längden på hur länge du bor i duschen för att spara på din hettanken. Överväg att installera en tanklös vattenvärmare för att värma vatten endast vid behov, i motsats till en hel tank som sitter i ditt garage, källare eller verktygsutrymme.

7. Installera mer energieffektiva glödlampor: Byt ut dina nuvarande glödlampor till mer effektiva sådana, till exempel: Kompaktlysrör använder mindre energi för att använda och ger ljusare ljus. De håller också längre, och behöver därför bytas ut mindre ofta, vilket i sin tur sparar pengar.

8. Har du regelbundet klimatanläggning: Se till att du håller dina luftfilter byt regelbundet enligt tillverkarens anvisningar, och ha en professionell HVAC-underhållspersonal service din enhet varje år. Detta kommer att hjälpa din investering att fortsätta fungera ordentligt i framtiden, samtidigt som du sparar pengar nu.

9. Se till att dina luftkonditioneringsrör är förseglade: Undersök rören och anslutningarna samt ventilerna i ditt hem för att säkerställa korrekt tätning och tätning mellan anslutningarna. Vad är meningen med att kyla ditt hem, om hälften av den svala luften kyler vinden? Om du inte är bekant med hur man gör det, kan HVAC-underhållaren hjälpa dig.

10. Tillbringa mer tid utanför ditt hem: Sommartid är en perfekt ursäkt för att komma ut och njuta av det! Från att simma i gemensamma pooler för att ha en picknick eller träna utomhus, spenderar mindre tid i ditt hus hjälper din energiförbrukning bill. Medan du inte kan spendera varje minut utomhus, bör sommarvädret driva dig utomhus.

Att spara energi i sommar borde inte vara en stor utmaning. Använd dessa 10 tips för energibesparing för att skydda din plånbok, spara jorden och hålla dig och din familj sval i sommar. Det finns hundratals sätt att spara energi, gör din del med att göra den här sommaren roligt för alla och genom att hålla din energiförbrukning till miniminivåer för att få din ficka en paus också!

Freshome läsare har du några energibesparande tips att lägga till i listan?