10 Essential Lawn Care Tips för ditt sena sommarhem

10 Essential Lawn Care Tips för ditt sena sommarhem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Är din gräsmatta redo för sen sommarsäsong?

Nu när sommaren kommer ifrån oss är din gräsmatta under attack från den varma sommarsolen, insekterna, och naturligtvis fottrafik från underhållande gäster och barn som leker. Medan sommaren kan sluta om några månader har din gräsmatta fortfarande många månader att se vacker ut. Oavsett om du har en sträckande fastighet med omfattande landskapsarkitektur eller bor i ett urbana grannskap med mer busk än gräsmatta, finns det alltid gräsklippningstips som kan hjälpa ditt utomhushem. Håll din klämma överklagning ser bra ut och din gräsmatta ser vacker ut med de här 10 tipsen för att hålla det fräscht under sen sommarsäsongen.  

1. Bedöm din gräsmattyp och geografisk plats:

Bestäm vilken typ av gräsmatta du har innan du börjar läsa upp vilken typ av gräsmatta som ska utföras. I många länder som USA kan du titta på växtzonen för din stat och kommun. Detta hjälper dig att bestämma vad som är växtsäsongen för din gräsmatta samt busk och landskapsarkitektur. Det kommer också att visa information om vatten, mark och belysningskrav för din geografiska plats.

Vilken typ av gräsmatta är rätt för din geografiska plats?

2. Se till din egen gräsmatta och landskapsarkitektur för tecken på nöd:

När du väl har bestämt din plantzon är det dags att titta på klimatet på din egen gräsmatta. Sen sommaren betyder vanligtvis varmare solstrålar för längre delar av dagen. Övervaka ditt gräs för att se om vissa fläckar saknar vatten eller attackeras av säsongsmässiga insekter eller till och med sjukdom. Överväg att anlita en gräsklippare i ditt område om du inte känner till lokala nödförhållanden som din landskapsarkitektur kan uthärda. Skugga träd, överhäng av ditt hem och skugga från ditt hem kan hjälpa växter som är i nöd från solen, medan de som inte är skyddade bör vara hjärtliga växter.

3. Har du inte en gräsmatta? Men föredrar landskapsarkitektur - här är några tips:

För många bostäder, särskilt de i förorterna eller områden som har mer hardscape än grovt gräsmattor - busk och blommor är ett utmärkt alternativ för att mjuka ditt utomhushem med textur. Titta på dina lokala plantskolor för växter som trivs i direkt sol eller i halvskuggade områden för att plantera närmare ditt hem. Leta efter busk som klarar klimat året runt, inte bara sommarvärmen. Detta kommer att se till att dina växter kommer att förbli under hela året. Blommande buskar är ett bra alternativ till gräsmattor, eftersom de ger en annorlunda "show" av färg genom hela året.

Har inte en gräsmatta, busk och färgglada blommor behöver också vård.

4. Få din jord testad om du är orolig:

Om du märker att din gräsmatta inte växer eller beter sig som dina grannar kan det betyda många faktorer. En gräsmatta kan utföra ett marktest eller genomföra andra metoder för att förbättra din gräsmatta. Din omedelbara jord runt ditt hem kan sakna rätt näringsämnen, PH-nivåer och andra naturliga balanser som krävs för en sund gräsrotsutveckling. Din jord kan behöva luftning, odling med jämna mellanrum eller lossning. Detta hjälper till att få luft i din jord och kan hjälpa gräsmattor som kräver ökad tillväxtstimulering och hälsosamma näringsämnen.

5. Lös nästa säsongs frågor nu, på sensommaren

Medan du kanske inte inser att din gräsmatta går igenom cykler och allt arbete du gör nu, kanske inte visar sitt resultat fram till nästa säsong, om inte nästa år. Förbered därför din senare sommargräsa för att förbereda sig för de kommande årstiderna. Många senare skadedjur som chinchbuggar, mollrickor och myror är vanliga i mycket heta klimat. Varje husägare har sitt eget sätt att behandla skadedjur: kemikalier, naturliga lösningar och andra lösningar är vanliga. Oavsett vilken du väljer, ta kontroll vid de första tecknen på problem. Bruna fläckar, gallrande gräs och tuggade blad av gräs är tecken på skadedjur som kan förstöra din gräsmatta för nästa säsong.

Titta på ditt lokala barnkammare eller hemförbättringshagecenter för lokala gräsmattor.

6. Välja rätt gödningsmedel för sengardagsgräsmattor

Din sena sommar gräsmatta behöver olika gödningsmedel än hösten eller vintern gräsmattor. Beroende på om du har försökt bygga gräs eller om du behöver ett gödningsmedel som kommer att lösa ett visst problem, kommer det att vara beroende av din plats, tillståndet för ditt gräs och andra lokala faktorer. Besök ditt lokala barnhem eller hemförbättringsaffär och ta bilder av gräsmattan s problemfält och de kan hjälpa dig att hitta rätt gödningsmedel för ditt utomhushem. En generisk "weed and feed" -sortiment kan vara rätt för dina grannar, men du kan behöva skadedjursbekämpning - så sök råd innan du köper och sprider ditt gödningsmedel.

7. Rustik attraktion för ditt anlagda uteservering

För många husägare som har ett naturligt anlagt tema runt sitt hem, kan en gräsmatta inte vara oroande. Vilda blommor och buskar bör fortfarande trimmas och hållas snygga för att bevara en välmjukad look i ditt utomhushem. Bestäm om ditt utomhushem kommer att ha mulch och grusbäddar närmare ditt hem och vilda blommor och buskar längre bort från ditt hem. Detta kommer att hjälpa dig att behålla ditt uteserverings syfte, utan att behöva springa ut och trimma dina växter hela tiden.

En rustik utomhushem behöver sommar underhåll också!

8.Se till att du klippar gräsmattan korrekt

Medan du kanske inte tror att klippa din gräsmatta kan ha någon effekt på tillväxten av ditt gräs eller dess hälsa, tänk igen. Att klippa din gräsmatta med en tråkig bladgräsklippare kan städa grässtopparna och låta den se dåligt och okej. Gräs som skärs till låg kan resultera i för mycket sol som når dina gräsrötter och orsakar att den brinner. På samma sätt som en människa med kort hår som inte bär en hatt under direkt solstrålar - detsamma är sant när du klippar eller "skalar" ditt gräs för kort. Se till att din gräsklippare är inställd på rätt höjdinställning för din gräsmatta.

9. Överdriven död gräs kan leda till ohälsosamt gräs

Om din gräsmatta har dött gräs som har ackumulerats i tjocklek, kan det behöva dethatching eller raking för att ta bort det ackumulerade döda gräset eller "hö". Detta gör det möjligt för luft och solljus att nå ner i ditt friska gräs för att främja en hälsosam tillväxtstimulering. Kontakta en gräsmatta som är professionell om du är osäker på hur mycket gräsklipp du ska ta bort. I de kallare vintermånaderna kan stråket hjälpa till att skydda rötterna - så se till att du undersöker vilket stadium ditt gräs är i under sensommaren.

Även om din gräsmatta är liten, lär du dig vilka tips som hjälper det att se bra ut i nästa säsong

10. Händerna är ofta de bästa verktygen för din gräsmatta

Om du upplever enstaka ogräs runt din sena gräsmatta, böja ner och dra dem för hand. Att ta bort ogräs från roten kommer att ta bort hela växten i stället för att klippa över dem och bara klippa av huvudet. Din gräsmatta kommer att se mycket bättre ut om du går igenom det flera gånger i veckan och drar ojämn ogräs, istället för att endast förlita sig på gödningsmedel och andra kemiska produkter.

Din gräsmatta kan se vacker ut under den här säsongen - använd de här användbara tipsen för din sommar utomhus landskapsarkitektur