10 Exteriör Design Lessons som alla borde veta

10 Exteriör Design Lessons som alla borde veta
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns några grundläggande yttre designlektioner som alla borde veta om. Bildkälla: Cardello Architects

Medan vi alla vill ha ett spektakulärt hem som står ut bland de övriga; vi vill också ha ett hem som blandar sig med omgivningen och grannskapet.

Att utforma utsidan av ett hem kan vara en komplicerad process av färgval, material, balanseringsform och linjer - det är inte ett jobb för nybörjare.

Undrar du någonsin vad som gör ett hemutseende visuellt tilltalande? Varför finns det vissa hem på gatan som får dig att stanna i dina spår och gawk i vördnad för sin skönhet? Det är mer än troligt att de käbbande husen har följt några viktiga designprinciper. Ja, varje design, inredning eller exteriör måste följa några enkla "regler" för design för att slutresultatet ska vara visuellt tilltalande.

Låt oss titta på 10 grundläggande exteriörsdesignprinciper som hjälper till att göra ditt hem till en fristad:

Följ dessa grundläggande design principer för att uppnå en fantastisk hem exteriör. Bildkälla: Vanbrouck

1) Balansera former med symmetri

Liksom i alla typer av design spelar balans och symmetri en viktig roll för att uppnå ett väl utformat utrymme. Fasaden i varje hem behöver viss uppenbarelse av balans och symmetri för att framstå som tilltalande för ögat och korrekt utformad.

Oavsett om det är ett iögonfallande överklagande hos ett symmetriskt georgianskt hem, där dörren är centrerad och fönstren lika flanken, eller ett hem där balansen uppnås genom spetsiga taklinjer eller dormers som är lika placerade bland utsidan.

Det finns många sätt att uppnå ett proportionellt hem exteriör - en del genom uppenbar symmetri, medan andra inte är lika uppenbara. Hur som helst har ett välbyggt hem ett yttre som är proportionellt och balanserat.

Ett hem exteriör bör balanseras på rätt sätt. Bildkälla: Highmark-Builders

2) Form följer funktion

Louis Sullivan, Frank Lloyd Wrights mentor, myntade frasen, form följer funktion. I huvudsak innebär detta att byggnadens syfte ska vara utgångspunkten för designen.

Vad är syftet med ditt hem? Vad tänker du använda ditt hem för? Tänk på alla dina familjer behov och bestäm sedan vad som krävs i ditt hem för att tillgodose dessa behov.

Utsidan av ditt hem kommer att efterlikna formen av de inredningsdesigner du har valt. Kanske är du en artist som valde stora fönster eftersom du behöver naturlig belysning för att måla / skapa. Kanske behövde du en granny suite över garaget, så att utsidan av hemmet har en dormare för att göra fönstret i det rummet ser balanserat ut. Kom alltid ihåg att din inredning också påverkar utsidan.

Formen på din inredning kommer alltid att driva den yttre designen. Bildkälla: Avalon CBG

3) Husmaterial och texturer

Med de många alternativen är det mycket svårt att bestämma vilka material vi ska använda på vårt hem exteriör. Mellan cedarbältros, vinylfasad, aluminium, tegel, trä, stuckatur, stål ... hur väljer vi?

Det är bäst att balansera hållbarhet med estetik. Självklart vill du ha ditt hems utsida för att återspegla din personliga stil - är du en landsgubbe / tjej? Då kanske du vill ha tumblade sten och cederträgglar. Är du en modern minimalist? Då kanske du föredrar linjerna i slät stål eller enkla träpaneler.

För att undvika kostsamma misstag är det alltid bäst att samråda med en skicklig designarkitekt. Det finns också många online visuella verktyg som kan hjälpa dig att se vad dina materiella val kommer att se ut innan du gör den slutliga finansiella investeringen.

Detta hus är en fin blandning av sten, stuckatur, takplattor och smidesjärn. Bildkälla: Steigerwald-Dougherty

4) Exteriör Färgkombinationer

Åh, koloskopi av färgval! Hur bestämmer du vad som är rätt färg för ditt hem exteriör? Går du djärv eller grundläggande? Som i alla dekorationer är färgvalet viktigt - det kan dölja brister eller när det är dåligt, dra uppmärksamhet på brister.

Sherwin Williams föreslår att ett säkert och effektivt sätt att placera färg är att välja två nyanser eller nyanser från samma färgremsa några få nyanser. Antingen kan ljusare eller mörkare nyanser användas för kroppen och motsatsen till trimmen. Den tredje kontrasterande accentfärgen kan ställa in dörren.

Färg kan spela upp så många funktioner i ditt hem exteriör. Måla din veranda en ljus, ljus vit för att rita ögat mot den mysiga entrén, eller gör ditt alltför stora hem ser kortare ut med en mörk färg på toppen och en ljusare färg på botten. De sätt som färg kan lura ögat och spela upp de positiva är oändliga!

Prova att välja 3 färger eller nyanser för ditt hem exteriör. Bildkälla: Sortun-Vos

5) Hur man väljer rätt tak

Ett hållbart tak är absolut nödvändigt - att välja ett tak för ditt hem är mer än bara att bestämma färg och estetik.

Det finns så många byggalternativ, med varierande kostnader och livsförväntningar. Material som skiffer och kakel kan tyckas idealiskt men kom ihåg att de är mycket tunga, så var noga med att ditt hem kan bära lasten. Asfaltbältros verkar vara mest utbredd på grund av deras lägre kostnad och enkel installation. Överraskande är trä också ett lönsamt alternativ med samma förväntad livslängd (25 år) som asfaltbältros. Skiffer och metall är kostsamma och tunga alternativ, men kan fungera för vissa mönster.

Medan det finns många val, arbetar de inte alla inom budgetar och hemdesign.Alltid överväga kostnad, hållbarhet, vikt och vad som passar ditt hem stil bäst.

Att bestämma om takmaterial och färg kan vara svårt. Bildkälla: Design Guild Homes

6) Hur man väljer dina garageportar

Man kanske inte tänker på en garagedörr som en del av vår hemstilstilstand - men de skulle ha fel. Dörrtillverkaren Wayne Dalton föreslår att köpare går igenom sin onlinehandledning innan de väljer en garageport för sitt hem.

Förutom designstil måste du få kunskap om dörrarna isolerande egenskaper, säkerhetsfunktioner, material hållbarhet vår design, garantier och kostnader.

När du är förbi nitty gritty av mekanik, då kan du ha kul att bestämma den stil som bäst passar din hemdesign. Oavsett om det är en ren, klassisk ståldörr eller en mysig vagnhusdesign-alternativen är oändliga.

Garage dörrar är en balans mellan form och funktion för hemmet exteriör. Bildkälla: Witt Construction

7) Vilken Windows ser bäst ut

Precis som garageportar, är dina hem fönster mycket mer än funktionalitet-windows är som själen i ditt hem, lysande ljus på alla ögonblick delade inom de fyra väggarna. Vi kan erbjuda dig många tips när du väljer rätt fönsterstil för ditt hem.

Först och främst måste de fönster du väljer välja att vara hållbara. För det andra bör dina fönster spegla ditt hem karaktär. Moderna hem ser bäst ut med stora ytor av fönster från golv till tak, medan ett traditionellt hem kan se bäst ut med symmetriskt placerade, vitpannade, rektangulära fönster.

Andra faktorer att tänka på är: UV-värdering, integritet, korrekt ventilation, lätthet för rengöring och utomhusvyer. Tänk på alla dina alternativ för att öppna själen i ditt hem med varaktiga och estetiskt tilltalande fönster.

Windows tittar in i ditt hems själ. Bildkälla: DJ Architects

8) Design En Amazing Entryway

Den vanligaste frågan: Vilken färg ska jag måla min ytterdörr? Som vi berörde ovan i avsnittet titeln, Färgkombinationer, väljer du 2 nyanser eller toner från samma färgremsa bäst för de främsta yttre trim- och sidledfärgerna. Då ska en tredje färg väljas till ytterdörren.

Du kan bli djärv genom att lägga till en kontrasterande färg som är motsatt på färghjulet på dina trim och sidospår, eller du kan välja en tredje ljusare / mörkare nyans som mimar trim och sidospår. För att göra din insats uppenbar är det bäst att välja en mörkare eller djupare nyans än resten av ditt hem.

Bortsett från färg finns det många andra funktioner som kan fräscha upp din entré och prata med dina hem stil-belysning, växter, dörrknappar, dörrknocker, dörrspårplattor, mattor och veranda placera alla lägger till den övergripande överklagandet av din hemresa.

Gör din entré fantastisk med pops av färg och växter. Bildkälla: Dennis Allen Associates

9) Landskapsarkitektur är viktigt

Landskapsplanering ditt hem innebär mycket mer än att bara plunka ett träd i din yttergård. Oftast är det välplacerade växter som lägger till det käftande överklagandet till ett hem, vilket gör att det står ut bland resten i grannskapet.

Det är svårt att veta vilka växter som ska väljas för ditt landskap, så vi föreslår att man granskar lokala markar och inhemska växter. Växthuspersonal är vanligtvis mycket kunniga i växtarter; De vet vad som fungerar bäst lokalt, och de kan till och med utarbeta en landskapsplan för din gård.

Hämta din gröna tumme och börja planera ditt lummiga landskap idag. Kom ihåg att det tar tid för växter att etablera och fylla i, så tålamod är ett måste. Ju tidigare du börjar, desto bättre.

Landskapsarkitektur är den sista dekorativa touchen för ditt hem exteriör. Bildkälla: Princetonscapes

10) tänd ditt hem

Låt inte ditt hem blekna in i mörkret. Korrekt belysning är avgörande för hemförsörjning och nattetid. Bortsett från de uppenbara armaturer som sträcker sig mellan dörrarna och garageportarna finns det andra utomhusljus som borde placeras runt ditt hem.

Välj ljus som efterliknar din hemstil. Traditionella hem ser bra ut med ljuskronor med lyktor, som hänger över en täckt gångväg eller flankerar garaget. Vinklade stålljus lägger till överklagande till de moderna bostadernas inträde. Då måste du överväga vilka andra funktioner i ditt hem som helst kan använda något nattljus.

Bilden nedan visar ett väl upplyst hem; Det finns lampor på uppkomsten av stegen som leder till ingången (lägger till en fin säkerhetsfunktion och visuellt överklagande), krukljus under alla taklinjer och lyktor som flankerar garaget.

Ljus upp natten med yttre belysning för ditt hem. Bildkälla: Stonewood

Medan utformningen av ditt hem exteriör är en komplicerad process som är fylld med beslut och val, ge inte upp - ett väldesignat hem kan uppnås med tålamod och lite hjälp. Under designprocessen föreslår vi att du följer alla 10 tips som erbjuds här med avseende på färg, material, form och funktion, balans och symmetri, belysning, dörrar, landskapsarkitektur, fönster och takläggning.

Kom ihåg att det finns många onlineverktyg som kan visa dig en virtuell bild av hur din design kan se ut. Det är alltid bäst att se det och älska det innan du gör den slutliga finansiella investeringen.

Vilka yttre material är din favorit? Har du några unika material som ingår i ditt hem exteriör?