10 av våra favorit sovrum inredningsarkitektur

10 av våra favorit sovrum inredningsarkitektur
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det ska vara enkelt, men det är det inte. Att dekorera ett sovrum är mer komplicerat då brukar vi tänka. Det räcker inte att bara välja en säng och en förvaringsenhet och passa dem i samma rum. Du måste vara uppmärksam på många andra detaljer. Hela inredningen behöver känna sig som ett harmoniskt utrymme och du måste noga välja alla dekorationer och element som kompletterar de grundläggande möbelbitarna. Varje person föredrar vissa egenskaper och har en favoritstil. Vi lyckades välja 10 av våra favoritrumsinteriörer. Vi hoppas att du delar samma inställningar eller att du åtminstone kan hitta element som du gillar i dessa exempel.

1. Även om detta är ett litet sovrum, har det varit vackert inredda. Vi gillar dess cozyness och hur allt passar utan att det känns trångt. Den moderna sängen kompletteras med vintageinspirerat sängkläder och dekorativa kuddar. Den har placerats framför fönstret, vilket ger tillräckligt med utrymme för andra väsentliga saker. Sovrummet har en rik färgpalett kompletterad med olika mönster och texturer.

2. Vi går nu från en generös färgpalett till en monokromatisk inredning. Detta sovrum har olika nyanser av samma färg: gul. Designern spelade med texturer och mönster för att skapa en dynamisk inredning. Allt här verkar passa perfekt och färgskärmarna kompletterar varandra vackert.

3. Detta är ett mer dynamiskt sovrum med mer levande och roliga färger. Den har stänk av rosa och blommiga utskrifter som ger den en stark feminin känsla. Kombinationerna av blått, rosa och vita och mörka toner är djärva och livfulla. Vi gillar särskilt accentfunktionerna som inkluderar väggkonsten, dekorativa kuddar och staplade speglar.

4. Den vita och blå kombinationen är fridfull och uppfriskande. Det är en klassisk mix och det kan användas för att skapa en mängd olika dekorer. Den här är mysig och avslappnad. Den har en chic tufted headboard, funktionell hyllor och ett praktiskt displayområde för tillbehör, böcker, dekorationer, etc. Stämningen är lugnande och avkopplande.

MoreINSPIRATION
  • Hur man arbetar med rött för att skapa livfulla och eleganta dekorationer
  • 10 Överdådiga sovrumsinteriördesigner vi älskar
  • Betydelsen bakom Rich Brown Furniture och Interior Decors

5. I detta fall är stjärnan i sovrummet definitivt huvudet. Det är en vacker och funktionell accentfunktion och det bidrar till att skapa en elegant och nästan dramatisk inredning. Den imponerande, överdimensionerade huvudskivan dämpas av kastkuddarna och deras mönstrade och eleganta lock. Resten av möblerna är minimalistisk.

6. Ett annat sätt att få en dynamisk inredning, förutom att använda färg, är med hjälp av mönster och textur. Vi har här ett lugnande och elegant sovrum med poppar av mönster som skapar subtila men starka kontaktpunkter. De neutrala väggarna kompletteras med det eleganta sängkläder och gardiner. Mönstren är djärva och färgerna är känsliga.

7. Ett sovrum, för att känna sig avslappnad, behöver vara ljus. Det betyder inte att du bara ska använda vita möbler. Traditionella, mörkfärgade möbler kan vara lika vackra. I detta fall är kontrasten mellan ljus och mörka toner mycket vacker. Dekorationerna är bra accentfunktioner och den mest intressanta är spegeln.

8. Detta är en stuga stil sovrum. Som förväntat är det väldigt mysigt och inbjudande. Färgerna är känsliga pasteller och de kombineras med blommönster mönstrade ytor. Det är ett mycket ljust och lugnande utrymme med många snygga detaljer som lampan, gardinerna eller huvudet och sängens ram.

9. Detta är ett annat färgstarkt sovrum men den här gången har det en mer konstnärlig inredning. De bleka nyanser och pasteller kompletteras med kontrasterande finish och texturer. Metallfodrarna är en ovanlig detalj, men de integrerar elegant in i designen. Ljuskronan är också en utsökt detalj.

10. Det sista exemplet är ett sovrum med en rad olika grafiska element. Den har en snygg ljuskrona som skapar en kontrasterande bild i kombination med alla de vintageformade möbelbitarna och moderna geometriska utskrifter. Gardinerna har en retro känsla och hela inredningen är eklektisk. {Alla bilder från bhg}.