10 planritningsfel och hur man undviker dem i ditt hem

10 planritningsfel och hur man undviker dem i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

10 vanliga misstag som husägare gör när man väljer en planlösning

Varje husägare har gått igenom det - du väljer ett hem som du tycker är idealiskt för dig och din familj och när du rör dig in, undrar du, "varför gör det inte detta planlösning jobba för oss? "Många husägare gör vanliga misstag när de letar efter den bästa planlösningen för att passa deras behov. Oavsett om du gör dig redo att utforma din planlösning med en arkitekt eller om du vill leta efter det perfekta hemmet, ta en titt på dessa 10 planritningsfel och lär dig att undvika dem! Dessutom borde du också lära dig om:10 av de vanligaste inredningsfel som ska undvikas!

1. Antag inte att alla planlösningar passar din livsstil:

Ett av de största misstagen när du väljer rätt planlösning är att du glömde att bilda din egen familjens matlagning i köket eller du tar inte hänsyn till hur din dåliga rygg kanske inte gillar att gå upp 3 trappsteg under hela dagen. Bedöm din livsstil innan du väljer en planlösning. Gillar du en enskild historia eller ett flertal hem? Vill du ha en öppen planlösning eller är enskilda rum med skiljeväggar bättre? Bestäm vad du har blivit van vid i ett bekvämt hem.

Varje planlösning kan inte fungera med familjens livsstil

2. När du reser en modell hem - ta bort uppgraderingarna i ditt sinne:

Om du handlar om bostäder är ett av de bästa sätten att uppleva planen för ett hem innan du köper det, att gå igenom utvecklarens modellhem före handen. Ett av de enklaste misstagen är att bli såld på de uppgraderingar som en hemmastudent och entreprenörer har förtjänat modellen på! Prova och ta bort de underbara finishen, den uppgraderade mattan, färgkoordinerad tapet och draperi och fokusera på layout och flöde av rummen. Detta hjälper dig att fatta ett välgrundat beslut när du väljer en planlösning.

3. Antag inte att du är galen för att inte förstå planritningsritningar:

Om du nyligen började titta eller designa ditt nästa hem, kommer du troligtvis att behöva granska arkitektoniska ritningar eller ritningar på golvplanen. Medan för många designprofessorer är det andra naturen, för många husägare kan symbolerna och nomenklaturen vara svåra att förstå. Anta inte att du borde veta vad varje dörr, sväng, fönster, trappa och flera våningar ser ut som på en planritning. Gör inte misstaget att antas bara fråga! Också om du vill ha några planlösningar inspireras, se till att kolla in:10 våningsplaner för de mest berömda TV-lägenheterna i världen

Inte säker på hur man läser en planritning? Be bara en design professionell

4. Se till att arkitektoniska funktioner inte kommer att kosta dig mer i framtiden:

Det finns inget som att bli upphetsad över arkitektoniska särdrag som ser vackert ut på en planlösning på 2D och känns ännu trevligare när de står inne i det färdiga hemmet. Detaljer som expansiva fönster från tak till tak, takfönster och andra arkitektoniska funktioner kan få inverkan på uppvärmning och kylning av ditt hem när din energikostnad kommer. Medan det inte kan vara ett problem nu, tänk på gröna kostnadsbesparingar på dina arkitektoniska särdrag i din planlösning för framtida boende också.

Se till att arkitektoniska funktioner inte kommer att kosta dig mer i framtiden

5. Antag inte storleken på rummen på en planlösning är tillräckliga:

Hur många gånger har du läst dimensionerna på ett rum på en planritning och sedan insåg att dina befintliga möbler inte passar som du trodde på det färdiga rummet? Mät dina befintliga möbler innan du bestämmer dig för slutliga storlekar för ett hem. Om du inte är säker på hur stor plats du behöver, mäta dina befintliga möbler, bord och gångavstånd för att bestämma hur mycket utrymme du verkligen behöver i din nästa planlösning. Lägg till i ytterligare område om du försöker lägga till utrymme till ditt nästa hem.

Mäta dina möbler för att veta vilken dimension av rum du behöver

6. Föreställ dig att dina underhållande utrymmen är fullt upptagna när du bestämmer dig för en planlösning:

För de flesta husägare drömmer om sin idealiska planlösning, anser de hur trevligt det blir att få några personer över för drycker på uteplatsen. Tanken på att du underhåller svärföräldrarna i en månad varje sommar, eller att ha alla dina medarbetare under hela semestern kanske inte korsar dig. Beroende på din livsstil om du älskar att underhålla, överväga ditt hem fullt upptagen när du planerar kök, matsal och vardagsrum. Detta kommer att se till att du planerar att mingla, äta, dansa, servera och naturligtvis gå igenom ditt hem!

7. Överväg säkerhet för små när du väljer en planlösning:

Har du någonsin blivit förälskad i en sportbil för att få tillbaka till verkligheten att du har en hel familj som inte passar i bilen? Samma misstag kan sägas när man letar efter det idealiska hemmet för din familj. Säkerhet bör komma först och många planlösningar som balkonger, trappor som inte har räcken, expansiva glas duschkabiner och andra funktioner kan se bra ut för vuxna men kan behöva ändras för familjer med små barn.

Se till att din planlösning är säker för barn - balkonger, trappor, expansivt glas är exempel

8. Plats, Plats ... Ändra dina planlösningsalternativ

Medan du kan ändra din planritning i framtiden, kom ihåg att du inte kan ändra platsen. Med detta i åtanke, gör inte misstaget att bli kär i en planlösning och glömma om bostaden och omgivningen i ditt hem.Om du blir kär i layouten av ett sovrum i planlösningen, men tycker inte om hur det ser ut över gatan i modellen hemma - chansen är att ditt hem på din plats kommer att ha en helt annan estetisk utsikt och därför känns annorlunda. Kom ihåg när du väljer en planlösning; se till att interiören passar din plats.

Plats kan göra stor skillnad på din planlösningslayout

9. Välj en planlösning som fungerar med din budget nu

Ett misstag som homebuyers ofta gör när man tittar på planlösningar är över utgifter för framtiden, snarare än att planera för nutiden. Du kan alltid uppgradera ditt hem. Från färdigheter och innovativa tillägg för att eventuellt lägga till områden och bekvämligheter. Får inte överlåtas från ett hemförsäljningsagent eller en utvecklares representant - bara du vet din budget. Planera för din budget nu så att du kommer att känna dig bekväm att bo i ditt hem och inte känna dig "ekonomiskt ansträngda" varje månad för att göra betalningar i ditt hem.

Välj en planlösning som passar din budget nu

10. Ta med dig familjen när du väljer en planlösning

Gör inte misstaget att hålla din planlösning till dig själv. Om du kan gå igenom fysiska modeller av bostäder innan du bestämmer dig för en planlösning, överväga att föra din familj tillsammans för beslutet. Det kan hjälpa dig att se reaktionen hos dina rumskamrater, barn, signifikanta andra eller andra som kommer att dela hemmet med dig. Att vara "ensam beslutsfattare" kan ibland återfå på dig - istället få din familj att väga in på det viktiga beslutet att välja den idealiska planlösningen för alla!

Freshome läsare vi känner till er alla upplever planlösning fatta beslut hela tiden. Vilka misstag skulle du lägga till i listan?