Denna 10-fot-breda New Orleans Concept Home har som mål att fixa Gentrification

Denna 10-fot-breda New Orleans Concept Home har som mål att fixa Gentrification
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

New Orleans står som en del av en kris som i många snabbt genomskinliga stadsområden. I en stad där många människor vill bo, var hittar du plats för ensamstående starthem?

Lyckligtvis kommer med kris möjlighet. Hundratals oönskade och oönskade udda partier hamnar mellan, bakom och intill befintlig och nybyggnad. Dessa partier, som tidigare ansågs för besvärligt formade för allt annat än ogräs, används på ett innovativt sätt av smala, långa och överraskande vackra Starter Hem * koncepthus, utvecklat av arkitektfirma OJT.

Medan bara 10 meter breda, använder Starter Home * bra användningsområde i stadsdelens zoneringslagar med en svepande 40-fots hög taklinje tillräckligt hög för att rymma två sovrum och tre våningar. Rena inredningar som lövträ och polerat betong arbetar med golv till tak fönster för att bjuda in ljuset i hemmet, vilket ger utrymmet en expansiv känsla trots det smala fotavtrycket.

Franska dörrar öppnar mot ett modernt trädäck vid husets baksida, vilket utökar vardagsrummet utanför. En korrugerad metallfasad som sträcker sig mot taket ger byggnadens smala silhuett en graciös likformighet som både blandar sig och förbättrar den omgivande arkitekturen.

Hemmets grundplan kan anpassas för att passa inuti gränserna för smala och konstigt formade delar över staden. OJT är optimistisk om modellens effekt på New Orleans-fastighetsmarknaden. "Starter Home * -strategin anpassar sig över ... ägarmodeller", förklarar företaget i sitt projektförslag.

"Att omfamna spektrumet av möjligheter som finns inom utvecklingsområdet kan förstärka anslutning, byutbyte och kapitalfördelning när vi engagerar nya modeller för inträde på aktiemarknaden." Och vågar vi säga det är mäktigt coolt. [Fotografi av Will Crocker]