10 Dolda faror som lurar i ditt hem och hur man fixar dem

10 Dolda faror som lurar i ditt hem och hur man fixar dem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi skulle aldrig tro att våra hem skulle kunna vara farliga. Vi gör det bästa för att säkerställa att vår familj och dina kära alltid är säkra och sunda, men ofta är farorna inte synliga och lurar där vi inte kan se dem. Några av vad du håller på att läsa kan inte alls överraska dig, men jag slår vad om att du kommer att upptäcka saker i ditt eget hem som du inte hade någon aning om var ens fjärran farlig. När jag går igenom potentiella faror kommer jag också att erbjuda förslag på hur de kan åtgärdas.

Måla

Medan färgen på våra väggar kan förvandla ett blått utrymme till ett som inte är så spektakulärt, måste vi ge dig råd om att ditt spektakulära utrymme kan vara skadligt för din hälsa och mer specifikt för dina barns hälsa. Om du bor i ett äldre hem (byggd eller målade före 1970-talet) kommer det sannolikt att vara blybaserad färg som lurar i dina väggar. Bly, en högt giftig substans vid intagning, förbjöds av färg 1978 då det blev uppenbart att barn lider av blyförgiftning, vilket allvarligt påverkar hjärnans utveckling. Det finns fortfarande idag ett stort antal fall av giftig blyförgiftning hos små barn. Den främsta orsaken är hushållsfärg.

Måla, över tiden, oavsett om det är naturligt eller från allmänt slitage, chips och skalar från väggar. Dessa färgspån och partiklar infiltrerar luften och landar på ytor där barn går, spelar och kryper. Dessa partiklar eller marker hamnar på små händer och fingrar som alltid hamnar i barnens mun. Blyförgiftning är en allvarlig sak. Om du bor i ett äldre hus är det bäst att testa din färg - även genom lager, ett professionellt eller ett hemtestutrustning, som finns tillgängligt hos din lokala maskinvaruhandel - kommer att indikera om blyfärg är närvarande. Om det är, vänligen ta inte saker i egna händer. Hyr en kvalificerad professionell för att ta bort all färg i ditt hem. Detta är ett mödosamt och tidskrävande projekt, men det är en kritisk fråga.

När du ommålar ditt hem, om ditt hem verkligen innehåller blybaserad färg, väljer du en låg eller ingen VOC-färg. VOC (flyktiga organiska föreningar) enligt beskrivningen av EPA (Environmental Protection Agency) "emitteras som gaser från vissa fasta ämnen eller vätskor. VOC innehåller en rad olika kemikalier, varav några kan ha kort och långsiktiga negativa hälsoeffekter. Koncentrationer av många VOC är konsekvent högre inomhus (upp till tio gånger högre) än utomhus. VOC utges av ett brett utbud av produkter som numrerar i tusentals. Exempel på detta är bland annat färger och lacker, färgdämpare, rengöringsmedel, bekämpningsmedel, byggmaterial och inredning, kontorsutrustning som kopiatorer och skrivare, korrektionsvätskor och karbonfria kopipapper, grafik och hantverksmaterial, inklusive lim och lim, permanenta markörer och fotografiska lösningar . "Det är därför absolut nödvändigt att vi eliminerar VOC varhelst vi kan. Och detta inkluderar färg. Alla toppfärgstillverkare gör för närvarande en nej eller låg VOC-färg.

Forma

Mögel kan lurka var som helst speciellt i de rum som tenderar att behålla fukt och fuktighet som badrum och källare. Mögel kan orsaka allvarliga hälsoproblem som allergier och astma, och när de finns i en byggnad för länge kan det orsaka "sjukbyggnadssyndrom". Det bästa är att försöka förhindra mögel genom att eliminera fukt i luften. I badrummet kör alltid en fläkt eller sätt på luftflödet för att hålla rummet så torrt som möjligt.

Om det behövs köper du en avfuktare och håller den i källaren. Kontrollera läckage i VVS, luftkanaler och i taket. Även den minsta mängden vatten kan orsaka mögel att bilda och växa på de mest oväntade platserna. Du kanske vill hyra en professionell för att regelbundet kontrollera ditt tak och kanaler. Blek dödar och förhindrar tillväxt av mögelsporer, så ska du se mögel börja växa inuti ditt hem, i ditt badrum eller källare, kan du enkelt behandla det själv.

Vatten

Trots rent vattenlagen infiltrerar toxiner fortfarande våra vattensystem med allt från kasserade läkemedel till radioaktiva toxiner! Äldre hem kan ha blybaserade rör. Lösningen på detta är inte så svårt. Ett vattenfiltreringssystem kan läggas till din vattentank eller kran. Du kan köpa fristående modeller eller en kruka för ditt kylskåp. Ett annat sätt att rensa toxinerna från ditt vatten är att köra din kran i 1 minut innan du använder vattnet. EPA föreslår att du spola dina rör innan du dricker, och använd endast kallt vatten för matlagning och dricks. Ju längre ditt vatten har suttit i ditt hem rör, desto mer bly kan det innehålla. De föreslår också att spola dina kallvattenrör om din kran inte har använts i sex timmar eller längre. Medan vi vill frigöra vårt vatten från dessa kemikalier och toxiner behöver vi fortfarande spara vårt vatten.

Dusch, köra diskmaskinen eller tvättmaskinen kommer också att spola rören. Efter denna typ av tungvattenanvändning, se till att du också spola den kran som du ska använda för att dricka eller laga mat genom att köra vattnet för att rensa resten av hushållsröret till den kranen. Vidare är det viktigt att bara använda vatten från kallvattenkranen för att dricka, laga mat och speciellt för att göra barnformeln eftersom varmt vatten sannolikt kommer att innehålla högre blynivåer. Om du väljer att använda flaskvatten för dricksvatten, är det viktigt att du också ökar ditt fluoridintag. Kranvatten är högt i fluor medan flaskvatten har ingen.Bland barn som drack mest eller överflödigt vatten på flaska var det en signifikant ökning av tandförfall jämfört med de barn som drack filtrerat kranvatten.

Matta

Inte bara kan mattor vara en trippfara, när de inte är ordentligt avtagna, men de är mättade med kemikalier. Jag slår vad om att du aldrig riktigt uppmärksammat det. Mattor är också havnar till dammmiddor, dander och smuts. Det är viktigt att du rengör din matta regelbundet med ett högt effektivitetsvakuum eller rengör det professionellt genom en miljövänlig städservice för att säkerställa att inga ytterligare kemikalier och toxiner läggs på din matta. Om du planerar att ersätta din gamla mattor, tänk på att byta ut den med en tillverkad av naturliga fibrer och giftfritt lim. Trägolv är ett bättre alternativ men de är inte idealiska för familjer med mycket unga eller äldre.

Kylskåp

Bara i USA finns över 76 miljoner fall av matburna sjukdomar ett år. Dessa sker främst för att livsmedel inte lagras eller hanteras ordentligt. Det är absolut nödvändigt att du rengör ditt kylskåp regelbundet. Se till att alla dina artiklar är välorganiserade och väl märkta. Kontrollera efter utgångsdatum, blåmärken och andra tecken på åldrig mat ofta. Ett välorganiserat kylskåp är en säker. Förvara alla råa kött väl förseglade i plast och borta från producera och kokta kött. Se till att alla dina frukter och grönsaker tvättas väl före konsumtion, inte bara för att eliminera bekämpningsmedel, men för att avlägsna spår av e-coli eller salmonella. Se till att ditt kylskåp är tillräckligt kallt så att maten inte vänder sig och vet att ett fullt kylskåp är faktiskt en mer energieffektiv.

möbel

Flamskyddsmedel tillsätts till material som används på möbler och är mycket giftiga. Dessa toxiner kommer att gnugga bort på huden och kläderna och genomtränga luften i hushållsdamm. När dessa toxiner hittar sig på våra händer går de in i våra kroppar. Den bästa lösningen är att köpa grönt, men det är inte alltid möjligt och det bästa du kan göra för din egen hälsa är att dammsuga dina möbler regelbundet för att ta bort dessa gifter.

Dusch gardiner och tapeter

Dusch gardiner, vinylgardiner och tapeter innehåller något som kallas phathalates, vilka är kemikalier som används för att förbättra plastens flexibilitet. Dessa toxiner finns också i tvättmedel som har "frukten" i dem. Denna kemikalie påverkar kroppens hormonsystem och är kopplat till astma och allergier. Använd om möjligt metall, glas, keramik och träprodukter istället för plasten. När det gäller dusch gardiner, där det inte finns någon ersättare, ta med nya duschdraperier utomhus för en dag eller två före användning.

Kastruller och stekpannor

Din non-stick kokkärl kan vara lättare att laga på och tvätta men kemikalierna som finns i dessa krukor och pannor innehåller PFCs (perfluorerade kemikalier) som har potentiella effekter på både före och efter natal tillväxt. Det har dokumenterats i Journal of the American Medical Association att exponering för dessa kemikalier kan bidra till fetma och diabetes. Exponering för dessa kemikalier är förknippad med nedsatt hormonell tillväxt. Tänk på att byta ut din non-stick kokkärl med rostfritt stål eller gjutjärn. Placera inte pannor i ugnar med temperaturer över 500 grader. Använd din avgasfläkt när du lagar mat.

Kolmonoxid

Kolmonoxid är en naturligt förekommande luktfri giftig substans som avges när organiskt fossilt bränsle brinner utan ordentlig ventilation. Rymdvärmare, gasvattenberedare, naturgasugnar, eldstäder, vedeldade spisar, bilutsläpp och tobaksrök som alla ger kolmonoxid. Det är absolut nödvändigt att du släpper ut ditt hem med kolmonoxiddetektorer. Det borde finnas en på alla levnadsnivåer såväl som i källaren. Dina detektorer ska testas en gång om året och batterierna kontrolleras och byts ut regelbundet. Växter tar naturligt bort luftburna toxiner från våra hem. Healthwise konstaterar att följande växter är mest effektiva när det gäller att ta bort toxiner och förbättra luftkvaliteten i ditt hem: Fredlilja, dracaena, krysantemum, bambu palm, gyllene pothos, engelska murgröna, kinesiska vintergröna, Areca palm och gummibyggnaden.

skadedjur

Skadedjur som termiter gömmer sig djupt inuti ditt hems väggar och kan vara närvarande i månader eller år innan de ens märks. Det finns tecken att se till att det kan indikera ett problem. Du kanske märker att ditt trä är buckling, svullnad eller ruttning. Du kan märka högar sand, smuts eller damm staplade upp nära en vägg eller på golvet. Du kan se ett verkligt hål i väggen. Om du misstänker att ditt hem har termiter måste du anställa en inspektör. Termiter är aldrig ensamma, och som bin och myror, bor och arbetar i kolonier. De kan vara mycket destruktiva. En kvalificerad inspektör kommer att bekräfta och döda termitkolonien och behålla din egendom för att säkerställa att termiter inte återkommer.