10 Hemunderhållstips för denna höstsäsong

10 Hemunderhållstips för denna höstsäsong
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Varje säsong går ditt hem genom förändringar i temperaturer, väderförhållanden, åldrande och naturligtvis mänskligt missbruk! För att alla dina komponenter i ditt hem ska fungera smidigt, och för att undvika kostsamma reparationer senare, är det bra att genomföra säsongsarbeten varje säsong. Som sommaren fortsätter är det här en perfekt tid att förbereda sig för hösten. Beroende på ditt klimat kan höstsäsongen vara för sent för att förbereda om det blir kallt snabbt. Oavsett din plats, börja dessa användbara tips nu för att spara pengar och få ett hopp på säsongen.

1.) Undersök ditt tak / takrännor / dammsugare för skräp:

Ditt tak är ofta bortglömt eftersom det inte är i ögonhöjd att ge dig en subtil påminnelse varje gång du går förbi den. Tydliga löv, smuts och tallnålar från takrännor och undersök nedspjäll för skador eller lösa bitar. Kontrollera blinkningen runt din skorsten och eventuella öppningar i taket, t.ex. takfönster för läckande problem.

2.)

Innan gräset är täckt med snö, eller det är för kallt att våga utanför, kontrollera gångar för sprickor och lösa pavermaterial. Fixa gång- och infartsområden innan halt väder kan orsaka en snubbla eller fallande olycka.

3.) Byt filtren i ditt hem:

Om du har ett centralt luftkonditioneringssystem, byt luftfiltret regelbundet. Om du har en fönsterluftsaggregat, ta bort från fönstret eller placera ett vattentätt skydd över det för att förhindra skador. Byt filter i spisluftar, torktumlare och rumsfläktar om det är tillämpligt. Rena luftfilter kommer att hålla din familj friskare under hösten.

4.)

Innan temperaturerna börjar dyka låga, undersök läckande kranar i köket, badrummen och tvättstugan. Mest sannolikt den tid och pengar som spenderas nu för att fixa blir mindre än ett brutet rör i vinterens död!

5.)

För vissa människor använder de sin eldstad mer än sin centralvärmare under hösten och vintermånaderna. Kassera gammal aska och se till att spjället är öppet för att luften ska kunna röra sig fritt genom skorstenen. Om luften blir kall, stäng spjället tillbaka efter rengöring. Kontrollera spjällhandtaget och fjädrarna för att säkerställa att rökgasen fungerar korrekt. Hyr en professionell skorsten sop vid behov.

6)

Om du bor i ett område med hårt vatten kan extra mängder av sediment byggas upp i din tank. Nu är det en perfekt tid att dränera och se till att rost inte utvecklas i din tank också. Om din varmvattenberedare är extremt gammal eller rostar med tanke på en ny som blir mer kostnadseffektiv och energieffektiv.

7.)

Huvuddelen av konditionerad luft i ditt hem förloras genom fönster och dörrar. Gå igenom ditt hem och öppna fönster för att försegla och slingra runt fönstret är i gott skick. Tänk på att lägga till tyngre draperier runt fönster som är extra dragiga, för att hjälpa till att blockera lite luftinfiltrering.

8.)

När du har tagit ditt sista utslag i poolen i sommar tvättar du utemöbler och kuddar. När du är torr, lagra kuddar i torrt område för att förhindra sprickbildning och blekning under hösten och vintermånaderna. En vår kommer nästa år, du kommer vara glad att du lagrade dem och de är redo att användas!

9.)

När ditt gräs börjar gå in i viloläget, ta din gräsklippare, trimmer och andra verktyg för att få bladen skärpade och vätskor återställs. På marknaden för nya trädgårdsverktyg, köp nu när säsongen är nästan över ... du hittar bra erbjudanden!

10.)

Beroende på var du bor, kan klimatet för din gräsmatta och dess bevattningssystem behöva kontrolleras. Överväg att ha en bevattning professionell fixa brutna huvuden innan det kalla vädret sätter in. Om du vill förhindra vårs ogräs och vintergräskador, glöm inte att gödsla. Besök ditt lokala trädgårdscenter för att få reda på vilken typ av gödningsmedel du ska använda och när du ska sprida den.

Njut av dessa sommardagar eftersom de går fort! Innan du vet det blir vi redo för semestern. Använd dessa tio tips för att hjälpa dig att få en hoppa start på ditt hem hemunderhåll, ditt hem tackar dig!

Freshome läsare har du kommit igång på din hem checklista ännu?