10 heta trender i retro möbler som du kommer att älska i ditt hem

10 heta trender i retro möbler som du kommer att älska i ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Skapa vintage charm i ditt hem med retro möbler överklagande

Det är ingen tvekan om att retro trender i möbler är tillbaka på ett stort sätt! Har du någonsin hört om du sparar dina kläder eller möbler i 20-30 år kommer stilerna att komma tillbaka på mode? Även om detta kan vara sant, kommer stilarna inte i samma exakta material, färger eller utförande av konstruktionen, men den ursprungliga avsikten återfinns. Möbeldesign liknar mode genom att designers får inspiration från det förflutna och säkrar det med moderna detaljer och inspiration. Om du vill "uppdatera" ditt hem med retro möbler, men vet inte vart du ska börja, ta en titt på dessa 10 heta trender som säkert kommer att modernisera ditt hem på en throwback-sätt!

1. Välja en era som du älskar för dina interiörer:

Retro möbler handlar om att gräva in i tidigare epoker av design stilar och välja de som du älskade bäst. Många husägare tycker om att välja mellan 20 och 20 årth århundrade moderna möbler som fokuserar ungefär från 1930-talet till 1960-talet. Även om det fortfarande finns en trend för 70- och 80-talet, bestämmer du vilka egenskaper du tycker om och som passar din designstil. Möblerna i varje era har sin andel av mönster, färger, finish och popkulturappell som kommer att resonera med varje husägare annorlunda.

Ta ledtrådar från arkitekturen i ditt hem för dina vintageinteriörer

2. Välj möbler som matchar arkitekturen i ditt hem:

Många husägare väljer möbler från insidan, medan andra föredrar att låta arkitekturen i sitt hem hjälpa till att bestämma sina möbelmöjligheter. Detta är perfekt för hem som älskar att efterlikna strömlinjeformade retro möbler för att motverka expansiva fönster och vyer. Många arkitekter under de senaste eraserna var också möbeldesigners. Grava in i historien för att ta reda på om din favorit arkitektoniska stil skulle komplettera dina möbler också!

3. Retro belysning för att belysta i stil:

Oavsett om du älskar retro-metallbågens golvlampa med den stora lampskärmen som var populär i 1970-talet som pryder allas vardagsrum eller föredrar du introduktionen av aluminium till vägg och hängande armaturer från slutet av 1960-talet - belysning var en integrerad del av retro möbler. Titta på dina favoritbelysningsproducenter för belysningsreproduktioner för ditt tak, väggar, golv i alla retrostilar som är tänkbara.

Ta tillbaka retrobelysning med vägg-, hängande och takbelysning

4. Matställekök som gör att du påminner om

Kök har kommit långt i design under årens lopp och retroapparater och vintagemöbler som återskapar en scen från din favoritfettsked-diner är en underbar och nostalgisk trend. 1950-talsstilen av familjen diners med hög kontrast färgbåtar, metalliska ytor och känslan av att hänga på den lokala stadsdelen diner kan återskapas i ditt kök idag. Andy Warhols popkonststycken med hög kontrastfärger i dina köksplattor, golv, möbler blandade med rostfria vitvaror eller pastellfärgade apparater gör ditt kök sång.  

Blanda moderna med retro diner köksutrustning

5. Välja tillbehör som ger retro appeal

Har du lagt märke till de ökända 60-inspirerade solburstspeglarna pryder väggarna i dina senaste heminredningstidningar tillsammans med retroklockor, eklektiska samlingar av porslin och mer? Om du inte är säker på om du vill ta den fulla studien in i en retroinspirerad inredning eller om du föredrar att hålla den subtil, försök att lägga till tillbehör i hela ditt hem. Välj färgglada vintagemetallkartonger för att lägga till nostalgi till ett sidobord och försök att handla dina favoritgårdsförsäljningar och online-konstnärliga samhällen för underbara retrotillbehör.

6. Tips att tänka på när du dekorerar med autentiska retro möbler

Många heminredningspartners har reproduktionslinjer som återskapar det nostalgiska och retroutseende som vi alla älskar. Om du väljer att använda autentiska periodmöbler från garageförsäljning, hand-down eller från tappbutiker, se till att du är säker när du målar, reparerar eller byter utseende på gamla möbler. Speciellt barnens inredning kan ha blybaserad färg, giftiga lacker och kan även ha skyddsåtgärder som inte finns på plats som moderna barnmöbler. Tänk på om du förädlar gamla möbler eller planerar att köpa barns spjälsängar, byte av bord och andra ungdomsmöbler.

Tillbehör kan dra din retro interiör tillbaka till en älskad, bortgången era

7. Återvänd till dagarna i vardagsrummet i verandaen

Utomhuslivet, framförallt på verandan var ett sätt att leva för många husägare under midcentury år och att få retro styled trädgårdsmöbler till din veranda är en väg att återuppleva dessa år. Metall- eller tungmätarstålsmöbler i pastellfärggivare eller livfulla färgpaletter är perfekta för din utomhushem. Lägg till ett modernt överklagande med alla väderstolar i roliga mönster som floraler, ränder eller polka dots för att ta tillbaka dagarna med att dricka iskallt läsk från en glasflaska med ett strå på verandan och titta på världen fortsätt!

Skapa en utomhus retro stil veranda - Bild via: Sheila Rich Interiors

8. Hög kontrastfärger och textilier i ditt retro sovrum

Ingenting säger vintage som hög kontrastfärger och textilier, särskilt i ditt sovrum. 70-talet var en underbar era av lava lampor, högspänningsutskrifter i djärva och dynamiska former och apelsin, grön, lila, turkos och gul var favoriter bland både hemmet och modeformgivare. Ta en smak av retro styling i ditt sovrum med stoppad huvudbräda gjord av sammet, velour och par accenter dekor med poppar av färg i accent kuddar, shag mattan och en ögonblickande accent färg av färg! Vilket sovrum kommer inte att se psykedeliskt ut med dessa parningar?

Stoppad huvudgavel, färgpalett med hög kontrast och tillbehör till ditt retro sovrum

9. Hitta en färg eller ett retroelement som inspirerar resten av din design

Om du inte har en särskild era av inredning som du älskar, överväga att bli inspirerad av din favoritfärg på apparat, soffa, lampa eller till och med väggkonstverk. Du kommer bli förvånad över hur ett helt rum kan dra inspiration från fristående färg. Vem skulle inte älska dessa turkosapparater i deras retro kök?

Låt färg vara din retro inspiration för resten av ditt hem

10. Sök inspiration från popkulturen i din vardagliga värld

Under senare år har det blivit en reemergence av retro-tv, film, mode, bil och alla designbranscher har sett vintage charm. Om du stumpar på hur du väljer retro möbler och inspiration, surfa på internet till dina favorit popkultur ikoner. Alla från kändisar till vardagliga människor tar fram vintagefynd och förändrar världen med dem. Vi skulle gärna veta vilken retro stil som inspirerar ditt vintagehem!