10 Insikter i Design Mind of Philippe Starck

10 Insikter i Design Mind of Philippe Starck
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Philippe Starck är en av de mest produktiva designerna i vår tid. Han har vridit handen till praktiskt taget allting från hotell, restauranger, barer och klubbar, till möbler, porslin, bagage, kök och till och med näring. Starck är ofta känd för sin snygga tolkning av vardagliga föremål, och den som har haft nöjet att vara i samma rum som honom kommer utan tvekan att finna honom mycket engagerande och mest underhållande.

Freshome hade nöjet att möta Monsieur Starck för några veckor sedan i Berlin vid världspremiären för sin senaste badrumssamling för Axor. Hålls på E-Werk, lanseringen av Axor Starck Organic var en utarbetad affär som såg Starck avslöja sin nya skapelse och låta alla som deltog få en spännande inblick i hur hans otvetydigt briljanta sinne fungerade.

1. Kreativitet är hårt arbete

"Jag går till mitt hus i Formentera, som jag har haft i 46 år. När jag är där jobbar jag, jobbar, arbetar natt och dag med min fru, det är väldigt tråkigt för henne [...] Jag jobbar ensam i 8-10 timmar om dagen, särskilt från juni till mitten av september och allt görs under detta tid. Det här är min kreativitetstid. "

2. Kreativitet är inte kul

"Det är inte kul att skapa, fråga en mamma. Det är den bästa tiden i ditt liv men det är inte kul. Det är som en narkotikamissbruk. Du måste veta att i slutet av augusti förstörs jag och jag måste gå till en klinik. Efter dessa tre månaders arbete går jag till kliniken för vila eftersom jag förstörs och jag har smärta överallt. Jag kan inte fatta några beslut. "

3. Tryck är inte ett problem

"Jag är tryckbeständig. Det är omöjligt att sätta press på mig. Jag är den frittaste personen i världen. Men när du går framåt gör du bättre och bättre och bättre. När du börjar förbättra det är det mycket svårt att fortsätta. "

4. Design ska vara tidlöst

"En designer har en plikt att skapa tidlös design. För att vara tidlös har du funderat mycket långt in i framtiden, inte nästa år, inte om två år men om 20 år minimum. "

5. Framgång handlar inte om siffror

"Jag har arbetat hela mitt liv för att förbli minsta möjliga. För mig var det möjligt att bli en affärsman med 400 designers som gjorde affärer och blev väldigt rika. Men jag ville inte ha det här. För två år sedan när det var 60 eller 70 av oss stängde jag företaget. Jag betalade alla och förstörde företaget så att jag kunde börja igen från början för att vara säker på att jag alltid kunde hålla minsta möjliga. "

6. Kreativitet är en personlig sak

"Kreativitet är inte industrin, kreativitet är inte inspiration, det är bara en kille, naken framför sidan. Det betyder att allt du ser är bra, det var jag, allt du ser är dåligt, det var jag. "

7. Design kan inte lösa allt

"Varje gång har sitt eget verktyg eller sitt eget vapen och varje verktyg eller vapen har sin egen tid. För den utmaning vi har idag, utmaningsvålden och utmaningshöjden är design kanske inte det rätta verktyget för de närmaste 20 åren. "

8. Det finns 2 typer av design

"Det finns två typer av design: Användbar, vilket sparar liv och värdelös, vilket inte räddar liv. Idag räddar design inte liv. Design har aldrig någonsin räddat liv, men innan detta inte var så brådskande. Design i bästa fall kan försöka förbättra livet. "

9. Vad är lycka?

"Jag vet inte vilken lycka, men sedan jag blev gift med Jasmine börjar jag förstå."

10. Aldrig vara nöjd

"Jag är alltid besviken. Ibland, eftersom jag är väldigt feminin gråter jag när jag ser resultaten. Jag går aldrig till hotell eller restauranger som jag har utformat för att de är som en spegel som speglar alla mina misstag, mina svagheter. Jag är alltid besviken över mig själv. "

Populära Inlägg

Stora Idéer

Kategorier: