10 Inredningsdesigner som alla borde veta

10 Inredningsdesigner som alla borde veta
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vi kan alla uppnå ett välutrustad utrymme genom att följa några designtips. Bildkälla: James Rixner

Tänk på detta som en liten 101 i dekoration. Medan vi alla inte kan ha ögat för utsökt design och detalj - kan vi dekorera våra hem som om vi gör det. På vissa sätt kan inredningen betraktas som en formel med specifika steg; byggstenar som hjälper till att skapa din egen inredning.

På andra sidan finns det en konst att dekorera; en känsla som inte riktigt följer några regler eller formler. Medan du kanske inte har en artful flair, kan du börja lära dig att utveckla en.

Hur? Tja, det finns några grunder när det gäller att samla inredningen av ett rum. Genom att följa dessa 10 steg kan du börja skapa ett fridfullt och funktionellt inrednings utrymme som tar dina fyra väggar och får dem att känna sig som hemma.

Att skapa en bra inredning kräver lite skicklighet. Bildkälla: Maeve Carr Design

1) Funktionell layout

Inredning måste börja med en funktionell layout av ett rum. Till att börja med föreslår vi att du letar efter online för de många kostnadsfria erbjudandenen för onlineverktyg för layout och design. I dessa designprogram kan du mata in rumsmätningar, möbelmätningar och sedan spela med rumlayout för att se vad som är mest optimalt.

Vi lär oss mycket av våra planlösningsfel på det svåra sättet, så varför inte utforma ditt rum först, så att du inte undviker att du flyttar tunga möbler runt och misslyckas upprepade gånger för att få rätt layout.

Funktion av ditt hem är mycket beroende av individuell livsstil. Om du har ett tomt bo kan du vara mer villig att investera i dyra bitar och inredning, medan upptagna familjer kanske föredrar en öppen planlösning som är obesvarad av många dekorativa föremål. Tänk på dina individuella levande behov och välj sedan rätt designprogramvara som kan hjälpa dig att uppnå din idealiska layout.

Planera en funktionell planlösning. Bildkälla: Ohara Interiors

2) Splurge på sittplatser

De flesta designers kommer att berätta att om du ska splurge på ett objekt, låt det vara soffan. Att välja rätt sittplatser för ett rum är överväldigande! Vilken färg väljer du? Vilken tyg Vilken storlek? Hur mycket ska du spendera? Vad är en soffa av god kvalitet? Denna New York Times-artikel erbjuder lite inblick i råd när det gäller att välja en högkvalitativ soffa.

Att besöka många designutställningslokaler hjälper dig också i den inledande sökningen av stilalternativ som passar dina behov och smaker. Men innan du går ut för att handla, Åtgärd! Det skulle vara hemskt att bli kär i en bit bara för att upptäcka att den är för stor för ditt utrymme.

Vi föreslår att du begränsar dina val till några sista alternativ och väljer sedan baserat på högsta kvalitet. En soffa kan vara en livslång investering när bästa kvalitet köps, så köp det bästa du har råd med. Åh, och välj ett tyg som du inte blir trött på ... som vill leva med en blommig mönstrad soffa eller en daterad "det var varmt när jag köpte det" färgar resten av sitt liv?

Var inte billig när det gäller att köpa sittplatser. Bildkälla: DKor Interiors

3) Dekorativa föremål

Det verkar frivolöst att lägga till föremål i ett rum som inte har någon riktig användning. Varför skulle jag köpa något som jag inte kan använda? Tja, svaret är enkelt - för att det gör ett stiluttryck och därigenom lägger till din inredning.

Ett öga för attraktiva estetik är något du inte kan ha direkt, men genom försök och fel kan du upptäcka det rätta sortimentet av dekorativa föremål som arbetar i ditt hem. Många inredare säger att om du absolut älskar något, köper du det, du hittar en plats för det och ett sätt att få det att fungera. Denna mantra kan fungera för de av oss med en erfaren designkunskap, men inte för de mer blygsamma nykomlingar att designa.

Om du har en förlust, föreslår vi att du bläddrar igenom tidningar och inredningssalar för att se vad du älskar. Tänk på hur utställningslokaler visar sina dekorativa föremål; märker att de flesta saker placeras eftertänksamt i grupperingar och inte ströms om individuellt genom rummet. Mest av allt, köp vad du älskar; Vad pratar med vem du är.

Att lägga dekorativa föremål kan verka dumt, men det lägger till den övergripande stilutskriften i ditt hem. Bildkälla: Beboare förstod

4) Lägg till lite grönt

Växter är vanligen en eftertänkt. Detta är ett designfel. Du kanske tror att du har ett rum helt, obefläckat utformat, men se om du har införlivat växter och naturliga element.

Det är fantastiskt vad som händer med värme och designanda i ett rum i det ögonblick som du lägger till en långpottad palmplantage. Omedelbart ser rummet sig fräschare och mer ordentligt samman.

Huffington Post erbjuder många houseplant-förslag som gör ditt hem ljusare och luftrenaren. Även om du betraktar dig själv än en grön-thumber, kan du fortfarande införliva enkla krukväxter i din inredning - du kommer att vara så glad när du beundrar den nya inredningen som ditt rum uppnår tack vare grönska.

Lägg till grönska i ditt hem. Bildkälla: Brandon Architects

5) Lägg till lager

Att lägga ett rum är avgörande för komfort och visuell värme. Titta på rummet i bilden nedan. En fuzzy area rug är lagrad över rummets huvudsakliga mattor; kuddar är upplagda i lager på sängen och på stolarna; gardiner lagrar fönstren; en filt lagrar sidan av en stol ....

Alla dessa element utgör ett mysigt stratum i rummet som hjälper till att uppnå en väl inredd estetik. Med tanke på de lager som du vill lägga till i din design, tänk på att välja varierande texturer och tyger - tänk sammet kuddar, silke gardiner, mohair filtar och plysch område mattor.

Alla dessa olika textilier gör lagringseffekten ännu mer överdådig. Gå från bla till vacker genom att lägga på ditt rum idag.

Detta sovrum är vackert skiktat. Bildkälla: Ohara Interiors

6) Inkorporera Svart

Detta lilla kända trick fungerar! Oavsett vad din design smakar - land till minimalistiskt - varje inredning ska innehålla några stänk av svart.

Varför? Svart ger en känsla av djup, karaktär och fokus på ett rum som ingen annan färgburk. Det kan vara så enkelt som att inkorporera bilder i svarta träramar eller ett svart grafiskt tryck på gardinerna eller ett svart kantfoderkudde ... det spelar ingen roll vart du väljer att införliva den djärva färgen så länge du införlivar den någonstans.

Vissa kan hävda att samma effekt kan uppnås genom andra djärva färger, men vi föreslår att du bara försöker med svart och se vad som händer.

Använd svart i ett rum för drama och lägg till djup. Bildkälla: lda-arkitekter

7) Skapa Vignetter

Som nämnts ovan kan dekorativa föremål ta ett utrymme från intetsägande till utestående. Inte bara måste du införliva dekorativa föremål, du måste också placera dem i rätt vignetter.

I heminredning är en vignett en grupp av föremål eller möbler. Du kan skapa en vignett genom en grupp av konst på din vägg, eller en grupp av objekt på ett bord, eller en grupp av stolar nära ett fönster för att skapa ett konversationssäte. Genom att ordna dina saker på detta sätt skapar du områden för ögat att sluta, koppla av och stanna ett tag.

Prova att ordna dina favoritobjekt på ett soffbord eller skapa ett mittstick av ljusstakar på ditt matbord ... allting går så länge det är en sammanhängande gruppering. Om du är ny på den här idén, börja sedan långsamt och behåll dina grupperingar begränsade till 3 objekt som har gemensamma element som färg, tema eller textur.

Att skapa små vignetter runt om i ditt hem kan lägga till sin överklagande och funktionalitet. Bildkälla: MHouse Inc

8) Gör det din

Här får du roligt och visa din personlighet. Det finns inget värre än ett hem som inte talar till ägarna älskar, resor, smakar, lustar och hobbies.

Om du älskar färg, hitta sedan sätt att integrera färg genom kuddar och flyttbar tapeter. Om du har rest världen, visa sedan de bilder du har tagit eller de föremål du samlat in under resan. Om du älskar giraffer, så ta med lite girafftryck på en fotpall eller en mattan.

Få bilden? Gör inredningen tala med vem du är. Här får du roligt och skapa ditt eget personliga mästerverk.

Var inte rädd för att lägga till din egen personlighet i ett utrymme. Bildkälla: Arentpyke

9) Stick med klassiska linjer

Oavsett om du är en fattig student som försöker ställa in din första lägenhet eller du uppgraderar till drömmarnas hem - det är alltid bäst att hålla linjerna i dina större (dyrare) möbelstycken klassiska.

Klassiska linjer är klassiska av en anledning - de kommer aldrig att gå ut ur stil. Varför spendera $ 5000 på en soffa med djärva vinkellinjer som kommer att döma sig om 5 år? Du kan inkludera trender i billigare bitar, men det är bäst att hålla dina huvudinredning enkla, rena och klassiska.

Titta på matsalen i bilden nedan. De svarta matborden är klassiska och går med vilken inredning som helst; De fortsätter att tränas via leopardväven som lätt kan bytas, medan stolen inte kommer att gå i stil och är en bra investeringsbit.

Stick med klassiska linjer som aldrig kommer att bli daterade. Bildkälla: Candace Cavanaugh

10) Ta en bild och sedan redigera

Detta kan vara en av de viktigaste stegen. En bild är trots allt värd tusen ord. Stå tillbaka och ta ett snapskott av ditt rum gör att du kan jämföras genom ett nytt perspektiv. På ett sätt kan du med ett fotografi se rummet för första gången, genom en besökares ögon.

Plötsligt blir det uppenbart att en bild måste flyttas eftersom den hänger för högt, eller att du har för många små föremål som kluter i rummet eller att kuddarna verkligen inte fungerar.

Att ta flera ögonblicksbilder från rummet från olika vinklar är det bästa sättet att redigera ett rum med rör och saker som helt enkelt inte fungerar i rymden.

Ta en bild av ditt färdiga rum för att se vad som behöver redigeras. de saker som inte fungerar i rymden. Bildkälla: O Inredning

Känner du att det här var lite 101 i dekoration? Även om detta verkligen inte täcker alla designhemligheter (det är bara en inredningsarkitekt som kan göra det) får du dig igång på rätt väg till att skapa ett väldesignat hem som är funktionellt och attraktivt - ett hem som talar till vem du är.

Alla kan inkludera dessa tips: planlägga rummet ordentligt, splurge på en stor soffa, arrangera dekorativa föremål i vignetter, lag dina rum, lägg till växter, sätt in svart, klistra på klassiska linjer, ta bilder för att redigera och gör det viktigst av allt.

Vilka lilla tricks har du på dig för att göra ditt hem ett väldesignat utrymme?