10 Ivy täckta hus

10 Ivy täckta hus
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Människor har ibland drömmar som att föra naturen in i staden, förvandla staden till en konkret djungel och göra de båda sidorna lyckligt samexisterande. Men det här är bara drömmar och det är uppenbart att vi inte kommer att kunna göra det, åtminstone inte tillräckligt snart för att vi ska njuta av det. Fortfarande finns det mindre projekt som vi kan anta och det kommer att ge oss en viss tillfredsställelse och illusionen av framgång. En av dem innefattar murgrönahöjda hus.

Jag kommer ihåg en tecknadserie där en karaktär sa att han hade mardrömmar som innebar murgröna från trädgården som kom in i huset och försökte stryka honom. Jag hoppas att de som bor i hus helt täckta i murgröna inte har detta problem. Låt oss nu analysera lite detta koncept. På en del ser ett murgröna hus mycket slående ut, ovanligt och för några mycket romantiska och drömlika. På andra sidan måste man överväga nackdelarna som all fukt som får fastnat mellan murgröna och hus och det kan vara mycket skadligt för strukturen.

MoreINSPIRATION
  • Trädhus eller hus i träd?
  • Modernt murgröna-täckt skogshus i Ungern
  • Rymligt hus täckt med Pohutukawa Träd i Nya Zeeland

Tänk dessutom på alla insekter som kommer att leva i allt som murgröna. I händelse av en epidemi som inbegriper myggor till exempel skulle jag inte vilja bo där. Låt oss säga detta är osannolikt att hända. För att kunna ha ett murgröna täckt hus med grön murgröna måste du dock säkerställa en optimal plats som gör att den blir stor och frisk. Det betyder att du sannolikt måste leva mitt i naturen, så det finns verkligen ingen mening att göra. {Första 4 fpictures är härifrån och vila 1, 2, 3,4 och 5 och den sista här härifrån}