10 misstag att undvika när man bygger ett nytt hem

10 misstag att undvika när man bygger ett nytt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Du kommer att bygga ditt drömhem och du har tänkt det hela genom - eller så har du tänkt. Du vet exakt vad du behöver och vill ha i ditt hem, men har du tänkt på vad du inte vill ha och vad du inte behöver? Har du verkligen tänkt på det hela? Du har gett mycket tänkande och övervägande om vad som kommer att fungera för dig, men har du tagit dig tid att tänka på vad som inte kommer att fungera?

Dålig planering och budgetar som är för små kan leda till några farliga, obekväma och katastrofala misstag. När du planerar bygga ett nytt hem, du måste titta på hemmet från många vinklar. Du måste överväga din nuvarande och framtida livsstil. Du måste ta hänsyn till familjeplanering - Kommer din familj att expandera? Eller kommer dina barn att lämna boet? Underhållar du ofta och värd regelbundet gäster över natten? Ta din tid och gör din forskning både online och personligen. Var noga med att ta dig tid att träffa professionella i branschen. Dåliga designval kan göra ditt hem inte bara obekvämt, men rätt osunt. Arkitekter, ingenjörer och byggare är alla utbildade för att hjälpa dig att fatta effektiva beslut. De hjälper dig att styra om var du kan spara några dollar och där du absolut inte ska skära hörn. Om du inte bygger men säljer ditt hem, kolla på dessa Top 10 misstag att undvika när du säljer ditt hem.

1. Var uppmärksam på ditt HVAC-system.

Dålig planering här kan leda till problem med fukt och fruktansvärd mögelväxt. Detta kan ge upphov till stora hälsoproblem. Vidare bör noggrann uppmärksamhet ägnas åt storleken på dina enheter. Modeller som är för små blir underpresterande och kommer inte att svalna och värma ditt hem effektivt. Du kommer att ångra detta när ditt hem är för coolt på vintern och inte svalt nog under de varma sommarmånaderna. Omvänt de som är för stora kommer att utnyttja för mycket energi.

2. Dålig rymdplanering

Om du inte har planer på att bygga ett mycket stort hem är rymdplanering och design avgörande. Riklig lagring är nödvändig, men var uppmärksam på var du placerar ditt lagringsutrymme. Behöver sovrummet verkligen en överdimensionerad klädkammare när utrymmet eventuellt kan läggas till ditt sovrum eller matsal? Var uppmärksam på var du placerar dina garderober. Det borde finnas en i varje sovrum och på en huvud hall. Men för många och lagringsutrymmet tar bort från bostadsutrymmet. Vill du ha en garderob i foajén? Om du bor i ett kallare klimat där jackor är bära minst hälften av året, skulle det vara klokt, speciellt om du trivs i ditt hem och främre ingången är den viktigaste ingången. Om du inte använder en kappskåpa, bygg inte en. Planerar du att lägga till en mudroom? Om så är fallet bör det finnas en garderob där eller tillräckligt med utrymme för att lägga till cubbies eller någon annan liknande lagringsyta. Om du tydligt behöver mer utrymme, överväg att köpa ett större hem. Först, se våra 10 saker som ingen berättar om att köpa ett hem.

3. Dålig övergripande planering

Vid utformningen av ditt eget hem borde du ta hänsyn till din livsstil och dina vanor. Hur länge planerar du att stanna i detta hem? Behöver du ta emot säkerhetsfunktioner för nya eller små barn? Eller kanske du behöver tänka på dina behov senare i livet när du når pensionsåldern och bortom? Tänk på lång sikt att se var du kommer att vara och vad du behöver från ditt hem.

4. Dåligt upplysta hem

Lampor och uttag bör vara rikliga. Som ska windows. Windows ska vara närvarande i alla rum och så stora som möjligt. Naturligt ljus bör, när det är möjligt, vara den viktigaste ljuskällan. Tänk på att lägga till takfönster också.

5. Underutnyttjade rum

Tillägget av ett lekrum, spelrum eller multifunktionsrum låter locka, men planerar bara att bygga ett rum som faktiskt kommer att användas. Vad bra är ett slösat hem gym där löpbandet används för att hålla kläder från förra säsongen? Ofta blir ett oanvändt rum en dumpningsplats för att placera de saker som aldrig blir vana. Om du planerar att lägga till ett extra rum, se till att det är ett rum som kan övergå bra från en typ till en annan. Ett syrum får aldrig användas, men ett syrum eller kontor som också fördubblas som gästrum kan verkligen bli van vid ofta.

6. Placering av tvättstugan

Detta är ett mycket personligt beslut. Jag har haft tvättstugor i källaren och utanför lera rummet långt ifrån alla sovrummen. Inte heller var idealiska. Placeringen av tvättstugan, eller tvättmaskin och torktumlare, borde vara relativt nära sovrummen. Jag älskar ett på övervåningen tvättstuga men många gör det inte.

7. Placering av sovrummet

Sovrummet måste vara så långt bort från buller och trafik som möjligt. Sovrummet ska inte vara nära eller över garaget om familjemedlemmarna kommer att komma och gå medan du sover eller vilar. Det skulle vara tillrådligt att hålla sovrummet borta från de centrala bostadsområdena också. Om ditt hem ska ligga på en nivå, ska sovrummet idealiskt vara längst i slutet av huset, slutet längst bort från garaget. Det stora sovrummet bör helst inte dela en vägg med det centrala vardagsrummet.

8. Placering av köket.

Jag hade två hem där köket var ingenstans nära huvudortet. När det var dags att hämta matvaror, var man tvungen att gå igenom huset för att lägga in matvarorna i köket. Jag hatade absolut sin plats.Köket bör placeras, helst nära ett garage eller bakre entré, samt i närheten av matsal och vardagsrum. Köket tenderar att få mycket genomkörning och det är därför bäst att avleda fottrafiken från att ständigt traipsa genom de viktigaste bostadsområdena. För fler köksfel att undvika se våra Top 10-fel som du inte vill göra i din köksdesign.

9. Placering av garaget

Det är att föredra på garaget på huvudnivån, nära ett lera rum och kök. Mitt garage känns ofta som Grand Central Station med människor som ständigt kommer och går och kommer in i huset med smutsig sportkläder, tunga ryggsäckar, väskor och andra stora föremål. Jag föredrar smuts och kaos att vara begränsat till kök och mudroom områden.

10. Låt någon berätta vad du behöver!

Du känner bäst om din familj och din familjs livsstil och behov. Professionella kan göra förslag, men de kan inte berätta vad du gör och behöver inte. Du och bara du vet vad som är bäst för dig och din familj. Vad har jag inte berört det som är viktigt för dig i den övergripande utformningen av ditt hem?