10 misstag som nästan alla gör i inredning

10 misstag som nästan alla gör i inredning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Har du gjort ett massivt dekorationsfel utan att ens inser det? Det finns många vanliga misstag att undvika. Bildkälla: Marcel Page Photography

Det händer för alla - du handlar och ser det perfekta heminredningstillbehöret. Omedelbart tror du, åh! det här ser perfekt ut i mitt tv-rum!

Självklart ger du impulsköpet och spänner dig hemligt med din nyfunna skatt - bara för att upptäcka att det som såg ut som det perfekta tillbehöret ser hyfsat ut när du är på plats, och du står kvar och säger: Vad tänkte jag? Var gick jagfel?

Vad de flesta av oss inte förstår är att inredningen tar ett mycket angeläget och kunnigt öga. Vi kan vara ute och shoppa och se något vi älskar, men det betyder inte nödvändigtvis att det kommer att se perfekt ut i vårt hem. Inredningsarkitekterna förstår hur färg, belysning, rumstorlek, skala och placering påverkar hur saker ser ut i ett rum och dikterar om de ska göra eller bryta en rumsdesign.

Det finns många vanliga misstag som nästan alla gör när de utformar sina interiörer. Här tittar vi på de 10 vanligaste misstagen och hur man undviker att göra dem:

Lär misstagen och undvik dem och se till att du uppnår ett väldesignat hem. Bildkälla: Carey Karlan

1) Skala i inredning

Vi älskar hur Linda Floyd förklarar skala och proportioner i design, säger hon, "När du går in i ett rum, borde det vara som en stadsscape ... en kombination av olika höjder. Du vill aldrig ha allt i ett rum för att vara samma nivå eller samma storlek. Utför detta med olika höjder / storlekar i din inredning, konstplacering och fönsterbehandlingar. "

Skala är nummer ett misstag som nästan alla gör när det gäller inredning. Detta är förmodligen fallet eftersom det tar ett begåvat öga att dekorera ett rum med oklanderlig skala. Vissa människor lägger för många små saker i ett rum och därmed klamrar rummet och inte ger ögat ett ställe att landa.

Medan andra lägger för många stora, skrymmande föremål i ett rum, så att det ser ut fyllt och litet. Hemligheten till rätt skala är en blandning av olika former, höjder och storlekar. Om det bara finns en sak som du anlitar en inredningsarkitekt för, är det hjälp med proportion och skala. Med rätt skala är ditt rum väl på väg mot en framgångsrik design.

Skala är det svåraste interiörtricket för att uppnå. Bildkälla: SLC Interiors

2) Handla runt och budget innan du köper

Vi är alla benägna att impulsa köper. Det är inte att säga att du inte ska köpa något som du omedelbart blir kär i, men kanske behåll kvittot om det inte fungerar som du hade tänkt.

Innan du går till möbelutställningen är det bäst att ha en plan och en budget som är etablerad. Först måste dina rum mätas. Möbelplaceringen och storleken behöver planeras ordentligt. Lyckligtvis finns det många verktyg för online-arrangemang som är gratis och lätta att använda.

Gå in i ett showroom med en plan på plats, vilket hjälper dig att veta vad du vill och se till att du håller fast i din budget. Köparens ånger är en hemsk känsla, så planera först och handla senare.

Planera och budget innan du köper showroomgolvet. Bildkälla: LMK Interiors

3) Be om hjälp och inredning

Även de mest skickliga designern gör misstag. Det kan vara svårt att upptäcka våra misstag när vi har muddlat över samma rumsdesign i flera månader. Ibland behöver ett rum en ny uppsättning ögon för att upptäcka problemen.

Be en vän för en ärlig åsikt om färgval, tyger eller rumarrangemang. Om det är möjligt, hyr en inredningsarkitekt för vägledning - du behöver inte anställa en för ett helt designprojekt, eftersom det finns gott om designers som tar betalt per timme. Inredningsarkitekterna är fulla av klara designtips och tricks som kan förvandla ditt hem.

Om du inte håller med den andra åsikten får du en tredjedel. Att lyssna på råd betyder inte att vi måste ta det - din hemdesign är unik din och om du älskar det, så är det allt som verkligen betyder något, eller hur?

Inredningsarkitekter och begåvade vänner kan erbjuda dig mycket användbart designråd när du kämpar över designalternativ. Bildkälla: Sublim grupp

4) arrangemang av tillbehör och samlingar

Vi har alla dem-samlingar. På något sätt började det med en liten keramisk fågel och nu har du en samling fåglar i olika former och färger som du har samlat på genom åren. Vad är det rätta sättet att visa en samling som denna?

Tja, låt oss börja med det felaktiga sättet och det misstag som de flesta av oss gör - spridda delar av samlingen i hela ditt hem. En liten fågel kan tweet från en eldstadskåpa, medan en annan liten fågel på något sätt flög helt över till bänk på soffbordet.

Oavsett vad tillbehöret är, är det bäst att visa dem i arrangemang och grupperingar. Det finns några fasta regler för att ordna föremål i grupper som kallas regeln för tre. Så samla vad du älskar i grupperingar och visa dem stolt och korrekt.

Ordna dina samlingar ordentligt. Spridning dem i hela hemmet är ett stort dekorationsfel. Bildkälla: Christopher Stark

5) hängande konst

Du kan bokstavligen vända någon vägg i ditt hem till ditt eget personliga konstgalleri.Alla borde visa någon form av konst i sitt hem - oavsett om det är en sällsynt oljemålning eller en omhuldad ritning från ditt barns förskoladagar. Det vägblock som de flesta möter är hur man ordentligt hänger konst.

Det bästa sättet att se till att det inte finns några misstag, och otäcka nagelhål att fylla, är att spåra och skära ut ramarna på papper. Tappa enkelt pappersutskärningarna på väggen och försök med många alternativ för placering tills du har önskat resultat.

Ha det roligt med dina arrangemang, spela med storlek, färg och textur, kom ihåg att undvika nummer ett misstag som de flesta människor gör (se nummer 1 ovan).

Visa upp din konstsamling som ett konstgalleri. Bildkälla: Hus och Hem Palm Springs

6) Köp tyger och textilier först

Ett vanligt misstag som de flesta av oss är skyldiga att-måla först. Sätt den penseln ner! Först måste du välja rummets tyger och textilier, som mattor och gardiner.

Varför är detta? Eftersom det är helt enkelt mycket lättare att hitta tyger som vi älskar och sedan välja ut färg som matchar. Medan det är mycket svårare att hitta ett tyg som vi älskar, så händer det också att matcha den färg vi redan har lagt på våra väggar.

Så, med budget och rumstorlek i åtanke, gå till en shoppingutflykt. Titta igenom prov av tyger, mattor, kuddar mm ... Hitta vad du älskar och när du väl är nöjd med dina designval, välj en färgskugga eller nyanser av de valda textilerna. Nu kan du plocka upp penseln.

Välj alltid dina tyger och textilier innan du målar. Bildkälla: Lucy And Company

7) Lägg till tecken

Medan det är jättekul att titta igenom utställningslokaler som är fulla av helt nya moderna möbler, får du inte bäras och köpa allt på en gång och ett ställe.

Att göra detta resulterar i ett gemensamt inredningsfel - köper allt matchigt-matchigt, vilket resulterar i ett hem som saknar karaktär. Hur lägger vi till karaktär? Långsamt, över tiden. Det kan ta många år att få ditt hem fullt färdigt och fullt utbyggt.

Karaktären är inbyggd i din inredning genom att lägga till den udda stolen du hittade på loppmarknaden eller den fantastiska målningen som en gatuförsäljare sålde. Pröva en liten shoppingutflykt på helgen, långsamt över tiden hittar du saker du älskar och bygger ditt hem karaktär.

Karaktär tar tid att bygga. Gör inte misstaget att köpa allt allt på ett ställe och en gång. Bildkälla: Austin Architect

8) Lägg till en kontaktpunkt

Varje rum behöver en kontaktpunkt - det ger plats för ögat att vila och tilldelar ett rum med en funktion (Obs: Större rum kan ha mer än en kontaktpunkt). Detta är ett mycket vanligt misstag - glömma att ge varje rum ett syfte eller en punkt att fokusera på.

Vissa rum är enkla - i ett TV-rum blir fokuspunkten vanligtvis tv och enheten den placeras på, medan alla andra huvudobjekt i rummet (dvs soffor / stolar) är fokuserade och pekar mot TV: n.

Andra rum är lite svårare, till exempel vardagsrum eller stugor. Sprid inte inredningen om rummet, först, hitta ett fokus eller syfte för rummet, och lägg sedan in möblerna kring den här kontaktpunkten. Till exempel en öppen spis, ett spelbord, en stor målning eller till och med ett soffbord som uppmuntrar gästerna att sitta och prata.

Ett rum behöver en viktig kontaktpunkt; en plats för ögat att vila en minut, som denna stora oljemålning. Bildkälla: Shagreene

9) Förvara inte mormors antika om du inte tycker om den

Vi har alla hand-down-möbler. Vissa är värdefulla ägodelar, medan andra väger ner oss med missnöje och skuld.

Har du ett av dessa "skyldiga" föremål i ditt hem? Du vet, det stycket som handlades till dig-du hatar det, du vill gömma det i källaren, men du kan inte för att det var en gåva från mormor? Varför gör detta dekorera misstag? Varför har du något i ditt hem som inte ger dig glädje och lycka?

Vi föreslår att du hittar ett nytt syfte för alla dem som du hatar. Oavsett om du målar det, lämnar det till en annan släkting eller ger dig själv tillåtelse att sälja det och köpa något du älskar på sin plats. Ställ dig fri och gör ditt hem fullt av saker som gör dig lycklig.

Livet är för kort för att ha saker i ditt hem som du inte älskar. Gör inte misstaget att hålla på saker utan skuld. Bildkälla: Fougeron

10) Visa din personlighet

Ditt hem borde prata med vem du är; det borde vara som ett personligt minne om dina resor, dina kärlek, ditt liv. Det finns inget värre än att gå in i någonstans hem för att bli hälsad av beige väggar, bruna möbler och ett massproducerat tryck på väggen, låtsas vara konst.

Ovannämnda rum skriker bara bor! och vi vet att våra läsare är långt ifrån tråkiga. Så var inte blyg när det gäller din heminredning.

Ta med alla saker du älskar, gör ditt hem en unik oas som välkomnar dig i slutet av en hård dag och berättar också en fascinerande historia för dina besökare.

Trots alla regler bör du dekorera ditt hem på ett sätt som talar mot vem du är - var inte rädd för att lägga till din egen personlighet. Bildkälla: Dapostrophe

Som du har läst finns det många vanliga misstag som lätt kan göras när det gäller inredning. Lyckligtvis finns det också många enkla lösningar för att åtgärda dessa misstag - ibland är det lika enkelt att bli av med en hand-down som du hatar men kände dig skyldig att behålla, medan andra gånger kan du behöva anskaffa hjälp och angelägt öga av en vän.

Om allt annat misslyckas och du är för frustrerad med alla dekorationsbeslut och hinder som du står inför, hyr en professionell inredningsarkitekt - de är kunniga och kan hjälpa dig att uppnå ditt drömhem - utan alla misstag.

Har du gjort några av dessa misstag i ditt hem?