10 misstag att undvika när man bygger ett grönt hem

10 misstag att undvika när man bygger ett grönt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När bygga ett grönt hem man väljer att göra så för att minska skadliga miljöpåverkan. Noggrann tanke och övervägande måste läggas på alla aspekter av denna hemdesign, från taket till grunden till allt däremellan - elverk, luftkvalitet och överkomliga priser. Det är viktigt att minska sitt fotavtryck och inte störa det befintliga ekosystemet. Med all den kunskap och resurser som finns tillgängliga för oss idag finns det ingen ursäkt för att inte vara miljömässigt samvetsgrann.

1. Bygg inte mer än du behöver

Du vill inte bygga för mycket hus, i stället vill du att ditt hem passar "precis rätt". Ett hus som är för stort kommer sannolikt att innehålla slösat utrymme, oanvänd utrymme och kostar mer att springa, värme och kyla. När du planerar ditt hem, noggrant överväga din livsstil. På samma sätt, ta tid tänka framåt. Om du planerar att expandera din familj eller ta med äldre släktingar, vill du planera och placera rätt boende och resurser på plats.

2. Tänk inte framåt

Kommer du att bo i ditt hem om 10, 20 eller 30 år? Tänk på vad dina behov kan vara på vägen. När befolkningen åldras bör vi noga överväga vad vår framtid behöver och livsstil och förbereda oss för sådana. (För mer information om detta läs min artikel, Vilka tomma nästare letar efter när de sänker sig.)

3. Bygga på fel tomt

Det är viktigt att hitta rätt storlek och plats. Så underbart som det låter att ha ett härligt hem hemma i den gröna landsbygden, utanför den misshandlade vägen, överväga att bygga i eller i närheten av staden. Att bygga på en ny webbplats kan skada ett lugnt ekosystem. Det kan störa liv och tätorter i det lokala vilda djuret och eliminera dem helt för att få ytterligare linjer, verktyg och vägar där de inte existerar.

4. går inte sol

Oavsett var du bor bor du bygga ditt hem så att du har fri tillgång till solen från 9:00 på morgonen till 3:00 på eftermiddagen. När du bygger ditt hem borde det alltid ha en sydlig exponering. Genom att placera framsidan av hemmet i söderläge sänker du automatiskt dina energikostnader med 10%. Placera ditt hem så att det vetter mot söder, placera flertalet av fönstren på södra sidan och placera överhäng eller markiser för att skydda solens heta sommarstrålar. Använd material som absorberar och utstrålar solens värme. Man bör också notera att det inte vore klokt att ha en glasvägg mot söderut, eftersom detta kommer att ha fullständig motsatt effekt! Planter träd nära ditt hem att erbjuda naturlig nyans på södra sidor och utnyttja takfönster (med nyanser) för att maximera solens energi.

5. Gör inte din forskning

Med all information så lättillgänglig för oss finns det ingen ursäkt att inte utbilda dig så mycket som möjligt för att lära dig om alla dina gröna byggalternativ. Det finns ingen anledning att inte använda miljövänliga produkter idag. Det finns gott om alternativ till varje prispunkt. När du bygger ditt hem borde du använda giftfria, hållbara, återvunna och låga voc produkter. Allt från tak till fundament, från belysning till golv, från isolering till färg kan alla vara miljövänliga.

6. Minimera inte ditt fotavtryck

Du vill minimera ditt fotavtryck så mycket som möjligt, det betyder att bli av med allt onödigt avfall, inklusive alla byggprodukter och maskiner som behövs för att skapa och driva dem. Du vill att din energiförbrukning och avfall ska vara så lite som möjligt.

7. Otillräcklig isolering

De största besparingarna till ditt hem kommer att komma i form av ditt hem isolering. I USA har minsta isoleringskoder ökats med hänsyn till förmågan att förebygga värmeförluster och vinst genom väggar, fönster, tak och fundament. Isolering är ansvarig för byggnadens värmehållande och förlust. En välisolerad byggnad kommer inte bara att spara energi och resurser men kommer att minska din elräkning väsentligt.

8. Dåligt planerad takläggning

Taket skyddar och bär väggarna och därför måste byggnaden mycket hänsyn tas till taket. Det är viktigt att förstå hur mycket vikt taket behöver stödja och takets form är avgörande för energieffektiviteten i hemmet. Ett platt tak tenderar att hålla och ackumulera vatten medan ett sluttande tak inte kommer. Ett ordentligt dräneringssystem inrättas för att säkerställa att taket bäst skyddar ditt hem så effektivt som möjligt. Takets isolering är integrerad i byggnadens uppvärmning och kylningseffektivitet.

9. Använd inte energieffektiv utrustning

Det finns ingen ursäkt att inte använda en högeffektiv eller energieffektiv apparat. Överväg att använda en tanklös vattenvärmare så att vatten inte sitter runt och väntar på att värmas upp. Gröna apparater är tillgängliga på alla prispunkter och är lättillgängliga.

10. Använd inte miljövänliga produkter

Det finns verkligen ingen anledning att inte använda miljövänliga produkter. Allt från ditt takmaterial, byggmaterial, isolering till dig, dina golv, diskar och skåp bör vara miljövänliga. Om du använder återvunnet timmer, naturliga produkter som kork, bambu, betong, granit eller återvunnet glas, bör allt du kan behöva eller vill bygga ditt hem vara miljövänligt. Din arkitekt och byggare borde bättre kunna vägleda dig.