De 10 vanligaste VOC: är de i ditt hem?

De 10 vanligaste VOC: är de i ditt hem?
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bild: Feldman Arkitektur

Du tänker nog inte två gånger innan du belyser några stämnings ljus eller polerar vardagsrumsgolvet. Men överraskande är dessa till synes oskyldiga hushållsprodukter fulla av potentiellt skadliga kemikalier som du borde vara ute efter.

Dessa produkter - som inbegriper plast, rengöringsmedel och jämn mothballs - innehåller flyktiga organiska föreningar (VOC). Honeywell beskriver VOC som kemikalier som släpps ut från många olika källor och är upp till 10 gånger mer skadliga inomhus, särskilt för barn.

Var inte panik du kan enkelt ta bort VOC från (eller minska dem i) ditt hem. Det första steget är att lagra produkter som innehåller VOC utanför huset, till exempel en uteservering eller garaget. Om du behöver använda en produkt som har VOC, kan olika luftfiltreringsalternativ minska förbrukningen och hantera din hälsa.

Om du är övertygad om att helt rida ditt hem av farliga kemikalier är vägen att gå, finns många gröna eller VOC-fria produkter som alternativ. Nedan är de 10 vanligaste VOC i ett typiskt amerikanskt hushåll, varifrån de kommer, och lösningar för att ersätta eller ta bort dem.

10 vanligaste VOC

Bild: Beboare förstod

Aceton

Hittades i: nagellackfjernare, möbelpolish och tapeter

alternativ: Acetonfri nagellackfjernare är faktiskt friskare för dina naglar såväl som luften du andas. Du borde inte behöva offra din hälsa för nymålade naglar, så genom att använda en produkt som har ett annat lösningsmedel (som alkohol) går du i en VOC-fri riktning. Detsamma gäller för möbelpolish; flera vattenbaserade ersättare får jobbet gjort.

Bild: Dalton Carpet One Floor & Home

Bensen

Hittades i: färg, lim, mattor och utsläpp från bensinförbränning

alternativ: Bensenfri färg och lim är allmänt tillgängliga.

Bild: Celia Bedilia Designs

butanal

Hittades i: utsläpp från grillar, brinnande ljus, spisar och cigaretter

alternativ: Rök inte - och försök att undvika rökare eller inandning av begagnad rök. Dessutom innehåller de flesta spisar som innehåller butanal camping eller utomhusugnar, som alltid används bättre utomhus. Bivax, sojabaserade och bomullslösa ljus är säkraste att brinna och ger fortfarande en trevlig atmosfär.

Bild: Omstrukturering Studio

Kol disulfid

Hittades i: klorat kranvatten

alternativ: Om din familj dricker kranvatten, är det bästa sättet att undvika detta VOC att ha ett kol- eller kolfiltreringssystem som en Brita.

Bild: Containeraffären

diklorbensen

Hittades i: mothballs och deodorizers

Alternativ: Hoppa över mothballsna när du lagrar din out-of-season kläder, och använd istället cedertips, lufttäta behållare eller plagg påsar. Doften av lavendel hjälper också att hålla moths away.

Bild: Designfokus

Etanol

Hittades i: glasrenare, diskmedel och tvättmedel

Alternativ: När du använder en rengöringsmedel inomhus som innehåller etanol, se till att öppna fönster eller skapa ett effektivt luftfiltreringssystem som absorberar kemikalierna.

Bild: LaRue Architects

Formaldehyd

Hittades i: golvlacker och viss formad plast

Alternativ: Ett antal vattenbaserade polyuretan-ytor är starka och lågtoxiska, liksom naturliga växtbaserade ytbehandlingar. För att vara riktigt säker är det bäst att utesluta så mycket plast som möjligt från ditt dagliga liv, men med BPA-fri plast är det säkraste spelet.

Bild: Distinktiv Remodeling

terpener

Hittades i: doftande produkter som tvål eller tvättmedel

Alternativ: Många naturliga eller citrusbaserade produkter finns tillgängliga som kan ersättas med doftande tvål eller tvättmedel som avger terpener.

Bild: Benjamin Moore

toluen

Hittades i: måla

Alternativ: Innan du lägger till ett nytt lackfärg i ditt hem, kontrollera om det innehåller toluen. Om det gör, öppna ett fönster så att luft cirkulerar genom rummet. Måla alla möbler eller DIY-projekt utanför eller i garaget (med dörren öppen) för att förhindra utsläpp av skadliga VOC.

Bild: Bybyggare

xylen

Hittades i: trafikutsläpp och tomgångar

Alternativ: Xylene är oundvikligt när du är ute på vägen, så håll dina fönster rullade upp när du kör i tung trafik, och lämna aldrig din bil i garaget. Om du kommer i kontakt med en produkt som innehåller xylen, är det bäst att bära skyddande mun och ögonutrustning eller handskar.