10 mest imponerande smarta städer på jorden

10 mest imponerande smarta städer på jorden
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det var inte för länge sedan att termen "Smart City" inte fanns på så många människors radarskärmar, men idag slår de smarta städerna upp överallt och människor blir mer bekanta med vad det innebär. Om du inte är bekant med termen använder en smart stad information kombinerad med teknik för att förbättra livskvaliteten, minska miljöpåverkan och minska energibehovet. Den här listan över de smartaste städerna på planeten tar hänsyn till dessa faktorer, liksom de "smarta" planerna som staden kan ha för framtiden.

San Francisco

Staden San Francisco rankas ständigt högst upp i nordamerikanska städer som en av de bästa ställena att bo. De har arbetat för att göra staden smart under de senaste decennierna och sysselsättningssektorn för smart grid har ökat 130%. Staden har mycket ambitiösa mål att minska sin koldioxidavtryck genom att öka kraften från förnybar energi och nätet drivs för närvarande med 41% förnybar energi.

Det finns en växande infrastruktur för laddning av elfordon med 110 offentliga laddstationer, den högsta per capita i vilken stad som helst. Staden har också väsentligt förbättrat det kollektivtrafiksystem som innehåller fler bussar och tåg samt appar för att visa cyklar och fotgängare de bästa vägarna genom staden. De har också utvecklat appar för synskadade medborgare att navigera i kollektivtrafik.

De har för närvarande ett mål att uppnå nollavfall senast år 2020. För att göra detta har de i stor utsträckning utvidgat sitt återvinningssystem vilket gör återvinning nästan allt du vill ha uppnåeliga. Hittills har de gjort stora framsteg. Stadens nuvarande avfallshantering är 80%!

För att uppnå sina höga mål har staden öppnat upp stadsdata till programutvecklare och startföretag för att hjälpa staden att innovera. Det har redan funnits mer än 60 programvaror i kollektivtrafik ensam. Hur många program för kollektivtrafik har din stad? Den nuvarande borgmästaren Ed Lee, och tidigare borgmästare Gavin Newsom, har visat sig ha bra ledarskap när det gäller att föra San Francisco i spetsen för smarta städer.

amsterdam

Amsterdam har samarbetat med stora företag att gå grönt och det fungerar. Företag som Phillips, Cisco, IBM och dussintals mindre företag arbetar alla med staden för att hjälpa dem att förnya sig till ett nav för smart stadsteknik. Amsterdam har blivit en förebild för övriga europeiska städer som strävar efter att bli smarta stadskunniga.

Några av de projekt som staden har gjort under de senaste åren har hjälpt till att göra denna stad väldigt grön. Ta en promenad ner 'Climate Street' och du kommer se en del av den teknik som används. Trash uppsamlas av icke-förorenande elbilar. Busshållplatser, skyltar och lampor drivs med solenergi. Tusentals hushåll och företag har fått sina tak retrofitted med energieffektiv isolering minska energikostnaderna, och dessa begrepp sprider sig som en brand från Climate Street till resten av staden.

I andra delar av staden kan åkerfartyg ansluta till eluttag för att ladda sina batterier istället för att använda höga förorenande dieselgeneratorer. Många tusentals bostäder har uppgraderats med automatisk dämpning av ljusbrytare, automatisk avstängning av apparater, smarta mätare anslutna till mobiltelefoner för realtidsanalys och ultralågor LED-lampor används i tusentals applikationer. Miljarder euro har investerats de senaste tre åren i denna smarta teknik som kommer att spara staden många fler miljarder euro under de kommande årtiondena.

Tokyo

Japans största företag står bakom den smarta stadsrevolutionen som äger rum runt om i världen och använder Tokyo som sin bevisande mark. Panasonic, Sharp, Mitsubishi och många andra stora namn arbetar väldigt svårt för att införa smart teknik i den här massiva staden. Efter månader av rullande blackouts på grund av brist på kärnkraft har behovet av japanska att uppfinna aldrig varit större.

2006 började Tokyo aggressivt gräva upp sin stad. Det kejserliga palatset betraktas för närvarande som en grön ö i Tokyo-jungeln, men det kan förändras när alla verktygspoler kommer ner och ersätts med träd senast 2015. Målet är 1 miljoner träd i staden som kan göra Tokyo själv en grön ö . De trycker också aggressivt på solenergi, förnybara vindkraftverk och elektriska / hybridbilar genom att ge aptitretande incitament till pocketböcker för företag och hushåll som går grönt.

Några miles utanför huvuddelen av staden ligger och Eco Village byggd av Panasonic. Nollutsläppsbyn fokuserar på att använda förnybar energi och ultrahöga effektiva apparater. Hemautomatiseringssystemet tittar på väderprognoser och bestämmer den bästa tiden för att utföra tvätten. LED-lampor installeras i hela hemmet med 1/6 av de glödlampor som används, och nästa generationens bränsleceller kombinerat med solenergi generatorer skapar faktiskt elektricitet autonomt. Telekommuting uppmuntras starkt från dessa miljöhem som sparar miljontals koldioxidutsläpp årligen. Andra företag i Japan gör samma typ av hållbar bostadsinriktad innovation som skapar prototyper för resten av världen att följa.

Xinjiang

Denna avlägsna oljeby i nordvästra Kina blir snabbt infunderad med världens bästa smarta teknik. Ledarskapet i Xinjiang har en filosofi som är att informationstekniken bör integreras med alla aspekter av stadens invånares liv. Att vara en smart stad i Kina är mindre om infrastruktur och mer om informationsintegration och bearbetning. Här är några av de saker de gör.

Varje busstation i staden är utrustad med en elektronisk skärm som visar information om buss ankomst. Mobila enheter är naturligtvis anslutna till bussystemet och skärmarna som gör det möjligt att kontrollera exakt ankomsttid från mobila appar. Staden är ansluten till en webbplats med offentliga trafikkameror och alla är tillgängliga via mobiltelefoner. Detta gör realtidstrafikövervakning verklighet, vilket förhindrar överbelastning. Enligt kinesiska rapporter är mobilinfrastrukturen i staden på 170%, vilket gör staden mycket ansluten till smart nav.

Husen är utrustade med panikknappar som om de drivs av en äldre person automatiskt kommer att varna akutpersonal. Det finns också ett socialförsäkringssystem som berättar för stadens tjänstemän om det finns ett växande antal arbetslösa. Regeringen vet i realtid stadens invånare och arbetslöshet. Återigen det kinesiska smarta temat, informationsteknik integrerad i livet. Dessa system frigör regeringsarbetare så att de inte behöver delta i så många möten och kan arbeta mer effektivt.

Seattle

Seattle rankas ständigt mycket högt för smarta städer över hela världen. De gör ett exceptionellt jobb när det gäller att leta efter miljöfrågor. En av de stora orsakerna till detta är att de erbjuder stora skatteavbrott för företag och boende som köper och använder grön teknik. Om du inte har råd att uppgradera till grön teknik oroa dig inte. Hemvist som möter inkomstkvalifikationer får gratis gröna väderleksförmedlingstjänster. Dessa tjänster inkluderar isolering i vindar, väggar, rör, fönster och mycket mer. Ett underbart sätt för invånarna i staden, som inte annars hade råd med dessa uppgraderingar, chansen att spara mycket pengar på nyttakostnader. I slutändan sparar staden pengar på slösad el.

Gröna jobb är ett överflöd för denna stad med mer än 300 företag som sysselsätter tusentals människor. Seattle är en nationell ledare för innovativa miljöbyggande metoder. Efterfrågan på energieffektiv konstruktion har aldrig varit högre. För alla sina ansträngningar har Seattle de lägsta elpriserna i någon jämförelsevis stor stad i landet. De har också några av de lägsta kolutsläppen per capita i USA. Seattle har byggt en stark färdplan för framtiden och kommer fortsätta att leda vägen med sin version av en smart stad.

köpenhamn

Köpenhamn är en av de smartaste städerna på planeten. Kanske beror det på det ambitiösa målet att vara koldioxidneutral år 2025, vilket har påskyndat sin grön teknikrevolution. Danmark har nästan hundra års erfarenhet av stadsplanering. År 1925 höll de sin första stadsplaneringskommission, så de är definitivt ingen främling när det gäller att planera stadsområden för framtiden.

Köpenhamn har lockat många innovativa företag att använda sina stadsgator som testplats för grön teknik. De har till exempel skapat en miljövänlig smart stadsdel som rymmer 40 000 invånare, skapat en liknande mängd jobb för dem och är en modell för grönt boende.

De har tagit ett praktiskt förhållningssätt till hållbart boende. När det inte finns någon trafik på gatorna slocknar gatorna. Staden har integrerade luftkvalitetsmätare i lampposter över hela staden för att övervaka föroreningar. De intelligenta gatubelysning, solpanelens kraftiga allmänna utrymmen och kollektivtrafiksystem är revolutionerande i Europa.

Staden har öppnat sig för data till innovatörer och de gör mycket framsteg i hållbart liv. Saker som appar för att hitta lediga parkeringsplatser i hela staden, smarttelefonanslutna smarta elmätare fyra hem och ett otroligt nätverk av delade cyklar gör Köpenhamn till enastående framkant.

Stockholm

Under 2010 namngav Europeiska kommissionen Stockholm - "Europas gröna huvudstad 2010". Den här vackra norra europa staden har genomfört många praktiska lösningar för att uppnå sin noterade gröna framgång. Att ge skattelättnad för företag som installerar rörelsesensorer i sina företag för att stänga av ljus när byggnader är lediga är bara ett exempel.

En del av det som gör staden så smart är det transportnät. Staden ligger strategiskt på Sveriges sydkust och har flera färjor som förbinder olika internationella destinationer. De har också höghastighetståg som förbinder större städer, nära 2000 offentliga bussar i staden och mer än 1000 lokaltåg och vagnar för att flytta människor runt på ett effektivt sätt.

Staden är också mycket grön, som i buskar och träd grön. Det finns 1000 parker (30% av stadsutrymmet), sju naturreservat i staden, och invånare årligen återanvänder nästan 100 kg avfall per person. 90% av stadens invånare bor inom 300m av något grönt utrymme. Det finns också två stora vattenreningsverk där biodiesel produceras för offentliga bussar, från avloppsvattnet. Till och med överskottsvärme från avloppsvatten återanvänds i bostadsvärmeapplikationer. Om alla dessa "gröna" factoids inte räcker har staden nästan 3000 rena techföretag som arbetar för att gröna upp staden ännu mer.

wien

Wien är en växande storstad med mer än 1,7 miljoner invånare. De är en av de grönsaste städerna i världen och syftar till att vara den grönaste.De är för närvarande vid 14% förnybar energi för staden. Mercerundersökningen har kallat Wien staden med högsta livskvalitet, både för Europa och globalt. Livskvalitet är en av de viktigaste faktorerna när det gäller att rangordna en stad smart eller inte.

Wien har lagt mycket resurser i grön energi. Europas största biomassa-kraftverk ger 75 000 bostads- och offentliga byggnader med uppvärmning. Staden är för närvarande på väg att ha 300 000 m² solpaneler installerade år 2020. Det är mycket solkraft som kommer att anslutas till ett smart nät.

Transport runt Wien har aldrig varit lättare eller mer tillgänglig. Mer än 90% av stadens befolkning har enkel tillgång till kollektivtrafik. Staden har ett smartcard-system som automatiskt beräknar användaravgifter för varje transportsätt automatiskt, och det är också bra eftersom kollektivtrafiken hanterar mer än 1,3 miljoner passagerare varje dag.

New York

New York har skapat en mycket tydlig vision om vad den framtida smarta staden kommer att omfatta, och de arbetar snabbt för att uppnå sina mål. Ett sätt som detta händer är Cisco och city24 / 7 har samarbetat och lanserat en interaktiv plattform som strategiskt placerar smarta skärmar över hela staden för att rapportera nyheter, händelser och kuponger. De gör detta genom att konvertera det gamla och underutnyttda offentliga telefonsystemet. Detta är en del av stadens plan att överbrygga den digitala klyftan och ge tillgång till Internet för alla sina invånare. Dessa smarta nav kommer att ha både NFC-teknik och Wi-Fi-kapacitet.

Staden har gett åtkomst till programutvecklare med mer än 1300 öppna dataset. Det är mycket data att arbeta med om du är en smart stad entreprenör. De har också skapat en utmaning som ger $ 50 000 i kontanter och priser till de bästa appar som använder New York Citys öppna dataset årligen. Bläddra genom nycbigapps.com avslöjar dussintals mycket innovativa applikationer som hjälper till att göra New York City smart. Dessa entreprenörer, investerare och New York City skapar ett nav för smart teknik.

Santiago

Avrunda listan är den stora chilenska staden Santiago. Vi ger Santiago en plats på listan eftersom Latinamerika förtjänar ett visst erkännande för de ansträngningar de lägger fram för att skapa smarta städer. Denna stads befolkning förväntas svälla under det närmaste decenniet, vilket innebär att om de inte innoverar nu kan snabb tillväxt potentiellt skapa en urban slum.

Santiago tar exempel från hela världen, samt råd från stora smarta företag som IBM och skapar en smart miljövänlig stad. Elektrisk kollektivtrafik genom elektriska bussar som körs på en stängd stadskrets med flera laddningsställen för privatbilar och taxibilar byggs. Staden fokuserar också mycket på hemautomatiseringssystem. System som kombinerar solenergi och optimal energianvändning. För att få det att fungera ska staden integrera ett nytt smart nät i infrastrukturen.

Smarta stadsföretagare bör se till Sydamerika för affärsmöjligheter. Städer som Santiago Chile söker aktivt långsiktiga relationer med nya företag att innovera och genomföra smarta stadsprogram. Och med städer som Santiago växer mer än 5% varje år finns det många möjligheter till smart stadsinnovation. Sydamerika har över 380 miljoner människor, av vilka många kommer att flytta till städer som Santiago de kommande årtiondena.