10 mest intressanta arkitekturprojekt 2010

10 mest intressanta arkitekturprojekt 2010
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Stöd dig själv för ett inlägg som får din design och arkitektur sansar racing! Vi bestämde oss för att göra en mycket speciell lista som inkluderar 10 bästa bostäder 2010 enligt dina Facebook-aktier (eftersom de för närvarande är registrerade på Freshome). Så luta dig tillbaka, njut av turen och var säker på att meddela om du känner igen några av dessa fantastiska arkitekturprojekt och / eller bidragit till denna heders nedräkning. PS : Klicka på varje bild för att se fler bilder och detaljer om varje projekt.

#10 Vi har sett så många imponerande arkitekturbilder från A-Cero att det inte är konstigt att de gjorde det till din topp 10 lista. Betonghuset II är ett familjeprojekt beläget i Madrid och sträcker sig över en yta på inte mindre än 1.600 kvadratmeter. Det första intrycket när man ser sin ovanliga arkitektur med grå betong- och vegetationsramper är att du tittar på en bunkeringång. Taket säkerställer detta projekts ekologiska egenskaper eftersom det innehåller solcirkulära samlare, vilket gör bostaden ett hållbart projekt.

9# Denna otroliga utseendet vistas utbredd ur en science-fiction-film. Stigande på kanten av en klippa som mäter inte mindre än sjuttio meter, House Holman har en spektakulär arkitektur. Projektet kommer från Durbach Block Architects och ligger i Dover Heights, en kustnära östra förort till Sydney. Enligt designarna inspirerades projektet av ett känt konstverk som tillhör Picasso, med titeln "The Bathers".

#8 För er som enkelt är imponerade av guld, glamour, glitter och prylar, så här Mallorca bostad har alla dessa och mer. Denna jätte hem sträcker sig över ett område på 10 700 kvadratmeter och var nyligen tillgänglig för försäljning på eBay, för summan av $ 28,000,000. Den gyllene bostaden inspirerades av skapelserna av Lugi Colani, en berömd tysk industridesigner vars verk har en rundad organisk form. Mer än 1 300 kvadratmeter av 24 karat guld sägs vara en del av denna väldiga bostad vars utseende definitivt har en stark effekt.

#7 En 1870 Gotiska kyrkan i Utrecht omvandlades till ett modernt hem av Zecc Architects och Thomas Haukes 2009. "WoonkerkXL" ("Residential Church XL") imponerar på grund av oväntade perspektiv och övergripande obefläckad känsla. Flera konstverk och dekorativa element skapar en mer vänlig atmosfär och avslöjar den verkliga naturen av detta till synes heliga utrymme, som rankades 7 i din nedräkning.

# 6 Juvet Landscape Hotel designades av Jensen & Skodvin Arkitektkontor (JSA) och ligger i hjärtat av en pittoresk skog vid Valdolla, i norge. Omgiven av natursköna vyer är denna typ av spjälsäng en oas av lugn.

#5 Denna magnifika hem ser ut från Arkitektbyrån G. Natkevicius & Partners och ligger i Litauen. Detta projekt liknade "Noahs Ark", en plats där hela familjen träffas för att komma ur stadsjungeln. Med en fascinerad cantilevered volym, ett garage dolt under, golv till tak fönster och samtida arrangemang, är detta hem en sann visning av konst och god smak.

#4 Fab Lab House kommer från Institutet för avancerad arkitektur i Katalonien (IAAC) och är en hyllning till miljölivet. Detta Madrid-baserade projekt genererar tre gånger den energi som konsumerar och innehåller också en fruktträdgård för att producera mat. Det kanske inte ser väldigt tilltalande ut, men det är ett hållbart projekt som säkert utgör ett exempel.

#3 Denna otroliga snygga hem är designad av spansk arkitekt Ramón Esteve och kombinerar modernt boende med frihet för ett fritidshus. Brännpunkten för denna bostad är dess fantastiska oändlighetspool som skapar en drömliknande atmosfär. Några av de yttre väggarna har en imponerande stenig finish som antagligen inspirerats av det vackra naturlandskapet som omger denna konstruktion.

# 2 Querosene House kommer från arkitekterna grupoSP och ligger i São Paulo, Brasilien. Förvånansvärt nog var detta projekt särskilt utvecklat för att "rymma" inte mindre än 7500 böcker. Vi finner det här hemmet verkligen spektakulärt och pedagogiskt ur alla synvinklar. Och du delar uppenbarligen vår åsikt, eftersom den här spännande krypan rangerar 2 på din lista.

# 1 The Fish House är en exotisk bostad designad av Guz Architects och ligger i Singapore. Det sägs vara en "modern tropisk bungalow", det här hemmet är helt integrerat i klimatet och miljön. De böjda taken, som symboliserar havsvågorna, är nästan helt täckta med tunna böjbara fotovoltaiska paneler som ger tillräckligt med energi till huset, medan det återstående området används som ett grönt tak som ger invånarna några friluftsutrymmen. Hållbar, excentrisk och uppvisande en smakfull rikedom - bara några av de egenskaper som gör detta arkitekturprojekt nummer ett i dina Top 10 Homes för 2010.