10 mest populära miljövänliga golvlösningar

10 mest populära miljövänliga golvlösningar
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det var en tid då termen miljövänlig framkallade bilder av blid, tråkigt och blått material. Lyckligtvis är det inte så fallet idag. Eftersom fler och fler designers söker miljövänliga material för sina miljövänliga kunder har tillverkarna ökat och fått designvärlden många vackra alternativ att välja på. Jag har sammanställt en guide till de mest populära miljögolvslösningarna, några är nya, några är gamla och några kommer att få dig att tänka.

1. Kork

Cork är relativt ny för golvvärlden. Det brukar ses på väggar eller i din favoritflaska vin, men det är bra material för golv. Kork skördas från barken på kork eket som vanligtvis finns i Medelhavskogarna. Träna skärs inte för att skörda barken, som växer tillbaka vart tredje år, vilket gör den till en idealisk förnybar källa. Det har antimikrobiella egenskaper som reducerar allergener i hemmet, är brandskyddsmedel, lätt att underhålla och fungerar som en naturlig insektsmedel också. Kork, som trä kan vara färdig i en mängd olika färger och fläckar för att passa alla färgscheman eller designstil. Dess hållbarhet möjliggör användning i någon del av huset. Korkgolv, beroende på kvalitet, kan variera mellan 10-30 år.

2. Bambu

Bambu golv är ett annat trä som alternativ som blir populärare. Det är faktiskt ett gräs som har liknande egenskaper som lövträ. Den är hållbar, lätt att underhålla och är lätt att installera. Bambu är hållbar och gjord av naturlig vegetation som växer till mognad på tre till fem år, långt mindre än tjugo år träd kan ta. Bambu, som vanligen mycket lätt, är tillgänglig i många nyanser som kommer att fungera i valfri miljö eller inredning. Dess varierade korn och ett brett utbud av färger ger det en kant över traditionell golv genom att tillåta anpassning som inte ofta finns någon annanstans.

3. Linoleum

När man tänker på linoleumgolv tenderar vinyl att komma ihåg och ändå är de två ingenstans nära varandra. Vinyl är en syntetisk tillverkad av klorerade petrokemikalier som är skadliga. Linoleum är skapad av en sammansättning av linolja, korkdamm, trähartser, trämjöl, pigment och markkalksten. Som kork är det brandskyddsmedel och vattenbeständig. Linoleum är inte nytt på marknaden; Det föll ur fördel med införandet av vinyl på 1940-talet. Som arkitekter och designers började fråga om det igen, återföddes det med ett stort antal ljusa levande färger och en ny försegling för att skydda den från fläckar. Den har en lång hållbarhet och kommer att hålla upp till mycket slitage.

4. Glasplattor

Någonsin undrar vad som händer med vinflaskorna och ölflaskorna som skickas till återvinningsföretaget? De omvandlas till vackra glasplattor. Denna förnybara källa blir snabbt ett underbart alternativ för golv samt badrum och köksväggar. Glas har liknande fördelar med andra miljövänliga material. Det är inte absorberande och kommer inte att mögel eller mögel i fuktiga miljöer. Det är lätt att underhålla och kommer inte att fläcka. Glas kommer i ett gränslöst utbud av färger, mönster och finish som passar de flesta designscheman. Till skillnad från keramiska plattor, kommer glaset att reflektera ljus istället för att absorbera det, och tillägga att ytterligare ljuslager några rum behöver.

5. Betong

Polerad betong är ett osannolikt hållbart material som ökar i popularitet. Betong är vanligen plåt på kvalitet och används som undergolv i vissa bostadsinställningar. Om det är polerat och tonat till husägare smak och stil är det inte nödvändigt att traditionella golv läggs över det. Från att skapa en sida vid sida med olika färger för att lägga in andra material som glas är designmöjligheterna oändliga. Betong är extremt hållbar, lätt att rengöra och behöver aldrig bytas ut.

6. Ullmattan

Mattan har länge varit en favorit go-to material för de flesta hem. Det är mjukt att gå på, bekvämt att sitta på och kommer i en rad olika färger och mönster. Tyvärr har mattan vanligtvis tillverkats med hjälp av flyktiga organiska föreningar eller toxiner som skadar miljön och vår hälsa. Det finns dock miljövänliga alternativ. Tänk på mattor av ull. Ull är en naturlig resurs snurrad in i en tråd som kan färgas vilken som helst färg som är tänkbar, och sedan vävas för att skapa en matta. Det är ett av de första materialen som ska användas som golvbeläggning, är mycket slitstarkt och kan vara i århundraden. I vissa familjer har ullmattor gått ner från generation till generation, vilket gör dem till familjen arvingar. Andra naturmaterial som används för att göra mattor eller mattor är sisal, jute och bomull.

7. P.E.T Berber Carpet

Polyester (P.E.T) Berber är en annan hållbar matta att överväga. Den är gjord av återvunna plastflaskor och har en minimal inverkan på miljön. För varje plastflaska som används för att skapa denna matta är det en mindre sittande i våra deponier. Det här återvunnet materialet har flera fördelar. Det är slitstarkt, spillresistent och levereras i en mängd olika estetiskt tilltalande färger och mönster. Det har vanligtvis ett fläckat utseende som gör det lämpligt för de flesta färgscheman. Det finns också nackdelar. Berber kan enkelt hävas och orsakar att det ska rasa om det inte repareras omedelbart. Det återvunna materialet kan vara lite grovt att gå på i dina nakna fötter. Sammantaget är det ett mycket ekonomiskt material och förtjänar ett seriöst utseende.

8. Gummi

Gummi golv gjord av återvunna däck finns vanligtvis på det lokala gym eller på grannskapet. Det går långsamt in i våra kök, solrum och badrum som ett mångsidigt, vackert och bestående alternativ. Det är bra att gå på och vattentålig. Det kommer också i många färg och mönster alternativ.

9. Läder

Läder är ett överraskande material som kan användas som golv. Den härrör från mitten av huvudet och är tjockare än de läderstycken som används för bälten, plånböcker och handväskor. Den mjuka varma känslan under foten gör den perfekt för sovrum, garderober och små områden med liten fottrafik. Det är inte ett bra material för badrum, kök eller andra fuktiga områden i ett hem. Det är mycket slitstarkt och kommer att bära bra över tiden. Slitna, repade och åldrade läder utvecklar en egen personlighet och kan vara vacker att se på under de kommande åren.

10. Reclaimed Hardwood

Om du har ditt hjärta inställt på traditionella trägolv, medan det inte brukar anses vara miljövänligt på grund av avskogningsfrågor, kan det fortfarande vara ett alternativ. Det finns två typer av hårt trä att överväga. Återvunnet trä är idealiskt eftersom det återanvänder befintligt trä från träd som huggades för länge sedan. Frälsad trägolv kan se vacker ut i äldre hus eller i en stuga.

Det andra alternativet är att köpa hårdträ märkt FSC-certifierad. Detta är en beteckning från Forest Stewardship Council och de främjar en ansvarsfull förvaltning av skogar över hela världen med fokus på att följa höga sociala och miljömässiga normer.

Lyckligtvis med dagens teknik och lite fantasi behöver miljövänlig golv inte komma på bekostnad av stil. Smarta konsumenter kan ha båda. Så vad tror du, har miljövänliga material utvecklats?