10 av de hetaste gröna teknikerna

10 av de hetaste gröna teknikerna
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta fantastiska hem omfamnar naturen på ett mycket grönt sätt. Förutom det spektakulära finns det många enkla sätt att introducera grön teknik i ditt hem. Bildkälla: Ken Wyner

Det är ingen hemlighet att den energi du använder i ditt hem lägger snabbt upp. Mellan uppvärmning, kylning, el, vatten och allt däremellan är det lätt att bli upprörd över hur mycket energi som går in i vardagen.

Lägg till familj, vänner och kaos av ett upptaget schema i mixen och energianvändningen tenderar att vara en växande faktor. Lyckligtvis finns det många alternativ där ute för att göra energibesparing en enkel del av din dagliga rutin och att integrera miljövänliga värden i din livsstil. Här är 10 av de hetaste gröna teknikerna att överväga.

Kök är en stor källa till slösad energi. Bildkälla: Aristokraft

1. Vattenuppvärmning / användning

När det gäller vatten uppstår en stor del av energianvändningen när den värms upp. Prova ett solvärmesystem och låt solen göra en del av den tunga lyftan för dig.

Om det inte bara skär det, överväga att investera i ett tanklöst vattenvärmesystem. Fördelen är att du värmer bara det vatten du behöver, och inget mer. Denna mer hållbara sätt att leva gör perfekt mening.

Du skulle inte tro hur mycket vatten du slösar i ditt badrum. Bildkälla: Thyme och Place

2. Grön energi

En vindkraftverk på taket är inte bara för kommersiella byggnader. Flera företag tillverkar och installerar vindkraftverk på taket för bostadshus, och de kan generera upp till hälften av ditt hem energibehov. Passar till storlek, de gör samma jobb som de skulle för ett stort komplex, och du får alla energifördelar som följer med det.

Om det mesta av din energi och elproduktion kommer från uppvärmning och kylning av ditt hem, överväga att installera dubbla rutor. De är utformade för att hålla i värme och behålla en cool atmosfär. När du arbetar mot att vara grön, går lite isolering ibland långt.

Om ditt hem har många Windows, överväg att installera dubbla fönsterrutor. Bildkälla: Betty Wasserman

3. Grön Golv

Medan det kanske inte kommer att komma ihåg först, när du går för en grön look, överväga bambu golv. Bambu är en mycket förnybar naturresurs som också är hållbar och fuktbeständig.

På samma sätt, rädda ett träd genom att byta trägolv med Fiberon komposit-återvunnet golv. Tillverkad av återvunnen plast, ytan ser naturligt ut och gör även utmärkt utomhusgolv.

Om du vill bli ännu mer grön, överväga att helt och hållet undgå trä och välja polerade betonggolv, garanterat att ge ditt hem en modern känsla.

Gå grönt med golvet. Det här härliga golvet är betong. Bildkälla: Gladu Design

4. Grön takläggning

Medan de kan verka som den gröna standarden är solpaneler överlägset den största tillgången till något grönt hem. Installationskostnader görs snabbt när energibeträden minskas drastiskt över tiden.

Om du letar efter ett mer naturligt estetiskt tillvägagångssätt, prova en trädgårdstopp. Detta innebär en faktisk trädplåster över toppen av miljövänlig takläggning för att fördubbla effekten. Det är det bästa av båda världarna - växer lite grönt och sparar lite grönt.

Solpaneler på ditt tak kan spara mycket energi och är värda investeringen. Bildkälla: NZ Builders

5. Hållbar dekoration

Kick den gröna roliga faktorn upp för en hack genom att integrera inspirerande hemdesign och inredning i dina miljövänliga ansträngningar.

Till exempel kan man installera ett regnvattenskörningssystem vara ett utmärkt sätt att återvinna vatten för att användas för bevattning av växter eller spolning. Detta sparar en enorm mängd kranvatten och fullbordar regncykeln på ett effektivt sätt. Ännu bättre, skördsystemet själv kan byggas av återvunnet plast och kan dubbla som planter för att visa blommor.

Eller du kan införliva naturliga element i ditt hem, som kvistar, pinecones och ekollon. Vad är bättre än att föra utomhus i och få fri inredning?

Det är lätt att dekorera ditt hem på ett hållbart sätt med blommor från trädgården. Bildkälla: Hartley and Hill

6. Smart Electronics

Smart elektronik är relaterad till robotar som stänger av lamporna när du lämnar rummet. Om du inte kan komma ihåg att koppla ur apparater när de inte används, men vill hålla ditt hem en miljövänlig fristad, överväga att ta upp en smart energikraftremsa.

Dessa praktiska enheter slår faktiskt av apparater som inte används efter en viss tid och kan drastiskt minska din elräkning varje månad. Låt tekniken arbeta för din gröna insats, och lämna ditt hem varje dag och veta att även när du är borta arbetar du mot energibesparingar och effektivitet.

Dessa köksljus är fantastiska, men skulle det inte vara trevligt att ha en gadget som kommer ihåg att stänga av dem när de inte används? Bildkälla: Rocco Borghese

7. Grön vattning

Om du har en blomsterträdgård, eller till och med bara växter runt ditt hem, bör du överväga ett regnfat. Den sparar på din vattenräkning och hjälper till att spara vatten för mer viktiga ändamål, som duschar och diskmedel.

Allt du behöver är en stor fat som du kan sätta ute. När det regnar, samlas tunret med regnvatten, som sedan kan användas för att bevattna dina växter. Om du vill fylla upp ditt regnfat ännu snabbare, sätt det under din rännans nedspets.Du kan också installera en kran för att göra det lättare att få ut vattnet.

Återanvänd regnvatten i din landskapsarkitektur, som denna stora damm. Bildkälla: Rugoraff

8. Grön uppvärmning

Bortsett från solpaneler finns det andra sätt att spara både pengar och miljön när det gäller att värma ditt hem. Dessa inkluderar en geotermisk värmepump.

Den initiala kostnaden är något högre än en traditionell värmekälla. En geotermisk värmepump kommer dock att minska kostnaderna på lång sikt och rädda planeten Jorden. Dessutom är denna typ av värmesystem mycket tystare än en traditionell. Läs allt om fördelar och nackdelar med dessa värmepumpar för att se om en är värt din investering.

Den här moderna eldstaden är spektakulär, men glöm inte att titta på geotermisk värmepumpsteknik för att värma ditt hem också. Bildkälla: Acucraft

9. Grön flushing

Din toalett är en källa till mycket vattenavfall - tänk på det som pengar ner i avloppet. Faktum är att din traditionella toalett faktiskt använder mer vatten än någon annan fixtur i ditt hem.

Du kan minska din vattenförbrukning i hälften genom att byta toalett. En dubbel lågspoletoalett tillåter dig att välja hur mycket vatten du använder varje gång du spola, spara vatten och sänka din vattenräkning.

Överväg att installera en dubbel lågspolig toalett i ditt hem för att spara mycket vatten. Bildkälla: UK Badrum

10. Green Management

Om du har försökt en eller flera av dessa alternativ men fortfarande är oroad över att du använder för mycket energi, bör du överväga energikontrollteknik. Detta system ger dig en bildskärm som låter dig veta vad i ditt hem använder mest energi, antingen utlopp via uttag eller med ett helt energisystem för hemmet.

All information som samlas in skickas till din dator, som sedan berättar om vad som behöver ändras, om något. Nu är det smart teknik!

Ett hushålls energihanteringssystem kommer att berätta vad i ditt hem använder mest energi. Bildkälla: M-Arkitektur

Medan några av dessa alternativ är enkla, andra innebär att installera utrustning som kommer att fungera för att hjälpa dig spara energi, även när du inte är hemma. Skydda inte av kostnaden för dessa större föremål. gröna energiskattekrediter kan kompensera en stor del av den initiala kostnaden som följer med att göra viktiga gröna förändringar i ditt hem.

Dessa är 10 av de hetaste och mest tillgängliga grönteknikerna på marknaden just nu. Välj och välj de som är bäst för dig, eller investera i dem alla och titta på ditt hem, gå från energiavtagare till energibesparare på nolltid.

Vad är din favorit grön teknik?