10 av de vanligaste inredningsfel som ska undvikas!

10 av de vanligaste inredningsfel som ska undvikas!
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Några små tweaks till ditt utrymme kan göra hela skillnaden. Att veta rätt från fel kan utlösa ett trångt och kaotiskt utrymme till en som är organiserad och lugn, kan skapa en känsla av ordning och balans. Läs vidare eftersom vi hjälper till att klargöra vad som är rätt och vad som är fel.

1. Lämna inte in ditt rum

Det tar inte mycket för ett rum att vända sig från välplanerad och tänkt på en som liknar en dumpningsplats för uppsamlade möbler och tillbehör. Dina möbler ska fylla ditt utrymme och skapa ett utrymme som både är tilltalande och funktionellt. Det ska finnas tillräckligt med utrymme i rummet för att skapa rörelse och flöde. Ett rum ska aldrig se ut och känna trånga. Om det gör, försök flytta eller ta bort en bit för att se om det hjälper.

Ibland handlar det inte om för mycket möbler, utan placeringen av själva möblerna. Om du har flyttat en bit eller två runt, känns ditt utrymme ändå stramt och ta bort en bit helt och hållet. Du kommer bli förvånad över den skillnad det gör. Otroligt möblerade rum gör inte bara ditt rum mindre än det är, men det kan också göra det svårt att manövrera runt. Detta tips är oerhört viktigt när du försöker sälja ditt hem, eftersom det kommer att stänga av potentiella köpare. För mer viktiga tips om inredning när du listar dina hemidéer, ta en titt här.

2. Försök inte att pressa in i något som inte passar.

Som ett par jeans som är för små, måste möbler passa. Möbler som är för små gör att ditt rum verkar obalanserat och besvärligt och kan till och med göra att det verkar mer som ett dockhus - det här är verkligen inte en titt vi är ute efter! Omvänt är ett rum vars möbler är för stora också obalanserade och trånga.

Innan du flyttar dina möbler, och säkert innan du köper nya möbler - oavsett soffor, bord, byråer eller sängar - var noga med att mäta både möblerna och rummet, för höjd, bredd och djup. Att inte göra det kan bli ett mycket dyrt misstag.

3. Var inte en rubbningsfel!

Det finns inget behov av överbelastning. När det gäller tillbehör är mindre mer, som med möbler. En känsla av orderbalans, lugn, flöde och rörelse är viktigt för alla väl inredda utrymmen. När det finns för mycket rodnad är det för mycket distraktion och order blir oförskämd. Clutter kan lätt avhjälpas genom att ta bort några saker. Ta en titt på vad du har och dela dem i tre kategorier:

  1. De saker som spelar roll
  2. De saker som är viktiga
  3. De saker som du kan göra utan.
  4. Ta bort allt som du kan göra utan. Upprepa om nödvändigt tills du har tagit bort tillräckligt med artiklar och order och balans har återställts.

4. Var inte offer för dålig belysning.

Belysning är nyckeln. Det är ett av de viktigaste delarna av designen. Ditt utrymme bör ha så mycket naturlig belysning som möjligt. Blockera inte ljuskällor med dåligt placerade gardiner och tillbehör. Även en grumlig dag tillåter mycket naturligt ljus att hälla in. Förbättra naturligt ljus med placeringen av speglar direkt över din källa för att låta ljuset studsa runt i rummet. Du kommer att vilja lägga till din överbelysning.

Du borde ha mer än en källa som belyser ditt rum. Lägg till proportionellt stora och väl placerade lampor och sconces för att förbättra din belysning när det behövs. Din belysning ska vara tillräckligt ljus för att fungera under men inte så ljus att den störs. Dimmrar ska läggas till alla tak och överbelysning.

5. Välj inte dina möbler innan du väljer färgfärgerna.

Välja din färgfärg före möblerna (soffor, mattor etc.) Det kommer att bli mycket svårare att matcha för att matcha möbler med en redan målad vägg än omvänden. Vi föreslår att du arbetar först med din soffa eller soffor. Ta med tygprov till din färgbutik för att välja färgpalett. Detta misstag är vanligt och kan skapa mer arbete för dig själv när du utformar dina interiörer. För 10 vanliga dekorationsfel ta en titt på dessa.

Ta med flera färgstickor hem och testa igen hemma. Vi uppmanar också dig att testa flera nyanser av din föredragna färg på väggarna innan du börjar måla dem. Medan färgfärger är mycket korrekta förändras ett rums naturliga belysning på olika stadier av dagen och det kommer att påverka färgerna på dina väggar. Lämna dina färgfärger på i minst 24 timmar innan du väljer din slutliga färg.

6. Underskatt inte vikten av budgetering.

Var inte för ivrig. Köp inte för mycket. Köp inte allt på en gång. Och överskrid inte. Köp det bästa du har råd idag - inte vad du tror att du kan ha råd med imorgon. Gör en budget och hålla fast vid det. Du behöver inte ha allt på en gång. Ett välutrustade utrymme är en som är kuraterad över tid så det är bäst att gå långsamt och bygga långsamt.

7. Inte tillräckligt med variation.

Köp inte alla dina saker från samma källa eller butik. Du vill ha allt att samordna, men du vill inte att allt ska matcha. Ett välutrustad utrymme har personlighet och dimension och det här kan helt enkelt inte hända om allt ser ut som detsamma. Du kanske vill återskapa en blick från din favoritpostkatalog, men chansen är att ditt utrymme fortfarande inte ser ut som detsamma.

8. Dölj inte dina fönster.

Hängande gardinstänger är för låga ett vanligt misstag. Gardinstänger ska hängas så nära taket som möjligt för att skapa en känsla av höjd och storhet.Stänger som är hängda för låga ger ett takfel lägre, och kan göra att rummet känner sig mycket mindre än det är. En skala och proportioner har blivit kasta och sannolikt kommer windows att visas dvärgade och värdefulla, naturligt solljus kommer att blockeras.

9. Sätt inte tillbaka dina möbler upp mot väggarna.

Det kan vara, kanske de vanligaste misstänkta nybörjare gör. Vad du vill göra är att driva dina möbler tillsammans och skapa en intim miljö som bidrar till bra samtal. Genom att skapa denna gruppering skapar du ett flöde som gör det möjligt för personer att flytta mellan och runt möblerna.

Genom att trycka på bitarna tillsammans skapar du en liten scen. Självklart berättar vi inte att du inte lägger några möbler längs väggarna, vi vill inte att du ska sätta allt där ... om du inte planerar att ha en stor fest och vill skapa ett dansgolv i mitten !

10. Har inte en kontaktpunkt.

En kontaktpunkt ger dig riktning och ordning. Hitta den en sak som du vill att folk ska ta del av när de går in i ett rum. Det borde vara något stort och djärvt - något som gör ett uttalande. Välj något som ett stort karmfönster, öppen spis eller en stor bit av konstverk. Arbeta därifrån och bygg ut och runt omkring det. Ditt rum kommer att se väl genomtänkt, organiserat och balanserat. Det är möjligt och acceptabelt att ha mer än en kontaktpunkt.