10 ursprungliga sätt att få växter inomhus och förbättra din stads livsstil

10 ursprungliga sätt att få växter inomhus och förbättra din stads livsstil
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Det finns många sätt man kan trotsa "fällan" av en gemensam urban rytm. Att konvertera ditt hem till en fräsch och lugn oas är det bästa sättet att klara de dagliga utmaningarna. Och som vi ser det, spelar ingenting "friskhet" bättre än naturen själv. Det här inlägget handlar om att integrera växter i ditt hem kreativt och leverera ett utrymme som både är estetiskt tilltalande och hälsosamt. Om du ibland känner att ditt hem saknar öppenhet eller en distinkt personlighet, kanske dessa djärva och eleganta idéer nedan kommer att utlösa ditt behov av naturliga dekorer. Njut av!

Detta inlägg är en del av en innehållsserie som presenteras av smartwater ... smartwater, enkelheten är utsökt.

# 1. Gröna väggar

  • Radiating en känsla av lugn och bokstavligen livande upp sitt närliggande utrymme, gröna väggar är ett vågat tillägg till någon privat eller kommersiell inredning. Olika mönster och former finns tillgängliga på marknaden, vilket gör det enkelt att välja den lämpliga modellen. Du kan hantera underhållsprocessen själv, av hyresgäster för att se till att levande vägg ser ständigt ut som perfekt.

# 2. Sculpting Space

  • Vi sprang över detta ovanliga projekt som vi tror kan fungera som inspiration för er som planerar en djärv "grön" inredning från början. Förutsatt av Sadar Vuga Arkitekter för Handelskammaren i Ljubljana, Slovenien, ger denna symbios mellan skulpturala former och växter en spännande visuell effekt.

# 3. Växter-Möbelblandning

  • Från alla de galna idéer som presenteras på Freshome matchar två matcherna perfekt. Det kattvänliga bordet med inbyggd gräsmatta och GardenRug är bara några av de snygga sätten att kombinera växter och möbler med fantastiska resultat. Allt detta, samtidigt som du behåller funktionalitet och inte äventyrar estetiken. Kan du tänka på några andra mönster för denna kombinationsruta?

# 4. Kombinerade naturliga element

  • Om du tycker att växter inte räcker för att ge ditt hem så intensiv fräsch känsla, ta med mer natur! Samla stenar, havsskal, intressant snygga trästycken och improvisera ursprungliga gröna utrymmen (vi tog inspiration från denna hemdesign). Tänker idén om miniatyrhushåll i hela din spjälsäng som ett utmanande DIY-projekt?

# 5. Creative Planters

  • En stund tillbaka presenterade vi ett roligt projekt på Freshome med titeln Green Pockets, skapad av designer Maruja Fuentes (bilder nedan). Men när det gäller planteringar är möjligheterna att improvisera oändliga. Du kan hitta många modeller på marknaden, men du kan också försöka förutse ett liknande projekt för dig själv med hjälp av intressanta keramiska koppar eller kreativa kärl som behållare.

# 6. Blomkrona ljuskronor

  • Letar du efter provocerande mönster att integrera i ditt hem, men är inte redo att göra stora kompromisser? Dessa blomkrona ljuskronor ligger mycket nära gränsen för "normal", men de korsar inte den, vilket gör dem vanligt häftiga. Tänk dig hur många färger som kan göras i dessa plantare!

# 7. Moss Floor Planters

  • Om du inte är ett fan av gröna väggar, så kanske gröna golv kommer att få ett starkare överklagande. Detta speciella projekt i bilderna nedan visades vid en utställning i Tokyo en stund tillbaka och är resultatet av ett samarbete mellan Azuma Makoto och Unitika Ltd. Den ovanliga "mattan" skulle definitivt göra ett starkt uttalande i några interiör.

# 8. Pet House Planters

  • En av de coolaste multifunktionella mönster som vi hittills hittat är husdjurets planter som designats av masterminds på Pousse Créative. En miniatyrträdgård och en mysig fristad för ditt husdjur - nu är det en bra kombinationsruta!

# 9. Gröna arrangemang ... Upp och ner

  • Boskes kreativa team kom fram med en till synes tyngdskrävande metod för att integrera växter i ditt hem. Deras speciella planteringsare (med inbyggt bevattningssystem) installeras upp och ner, vilket ger dem ett originellt och spännande utseende.

# 10. Hi-Tech Click och Grow Flowerpots

  • Vad händer om du kan ha en härlig inomhus miniatyrträdgård, utan att egentligen vattna och gödsla växterna du växer? Click and Grow är en innovativ metod för att ta hand om växter på ett enkelt sätt. Baserat på ren marklös odlingsteknik och sensorer inuti, mäter dessa geniala krukor alla nödvändiga parametrar och doserar en exakt mängd vatten, gödsel och luft enligt anläggningens behov.