10 tips om underhåll av poolen som du behöver försöka just nu

10 tips om underhåll av poolen som du behöver försöka just nu
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Bild Via: Bravo interiördesign 

Tanken att ha en pool i din egen bakgård kommer alltid att vara otroligt glamourös. Det är lätt att ge in dagdrömer av värdhelgafester, anta en uppfriskad träningsrutin som innehåller varv efter arbete och tillbringar långa eftermiddagar som lounger vid poolen samtidigt som man odlar den perfekta solbränna.

Men i dessa dagdrömmar glöms ofta ett avgörande element i poolägandet: underhållet. Utan en ordentlig underhållsrutin kan din pool böja sig för en mängd mindre än lyxiga förhållanden - grönt vatten, trasiga filter och alger bygga upp, för att bara nämna några. Och ingen vill lägga sig vid en pool som har sett bättre dagar.

Här är 10 tips om pool underhåll som du behöver försöka just nu. Oavsett om du just öppnat din pool för första gången eller om du har varit en stolt ägare i flera år, kolla in dessa tips för att få din sommarsäsong av till höger.

Bild Via: Bonick landskapsarkitektur

1. Gör en skimming och skrubbning en del av livet

Skimming av löv och skräp av vattnets yta är en no-brainer, men den upprepas. För en riktigt orörd pool, ska skimming göras dagligen.

Om du har lite pengar att spendera, överväga att köpa ett robotvakuum som rengör botten av poolen för dig. Denna Polaris Pool 360 rankas i mitten av vägen när det gäller prissättning och får konsekvent femstjärniga prestationsrecensioner

Förutom att skumma, måste du skrubba poolens sidor för att förhindra att alger byggs upp. Lyckligtvis behöver det inte ske så ofta. Du kan komma undan med skrubbning en gång vartannat vecka. Leta bara efter några tillväxtar och gå på dem med en skrubbborste för att hålla din fästning ute fräsch och ren.

För de speciellt envisa fläckar som inte går bort med någon mängd armbågsfett? Återställ en gammal strumpa. Fyll det med klor och låt det sitta på toppen av platsen för några timmar innan du skrubbar en gång till. Klor kommer att äta bort vid algerna och du kommer äntligen att använda dem för strumpor utan par. Det är en win-win.

Bild Via: Lewis Aquatech

2. Tänk på filtret som din pools njurar

Precis som dina njurar ständigt arbetar för att avlägsna föroreningar från din kropp, är din pools filter ansvarig för att avlägsna föroreningar från vattnet - tänk smuts, löv och till och med små leksaker.

För det mesta kan poolen rengöras genom att stänga av filtret, ta bort filterlocket på pooldäcket, lyfta ut filterkorgen och ta bort eventuella skräp innan du byter ut allt. Det är bäst att rengöra din filterkorg minst en gång i veckan.

En gång i månaden vill du också städa ut rören som används av ditt filtersystem, vilket du kan göra genom att återvätta. För att göra det, sätt helt enkelt ditt filter till "backwash", ta bort bladkorgen och rengör den. Sätt sedan på pumpen och låt den gå tills avloppsröret släpper ut rent vatten.

En sista anteckning om att sätta på och stänga av filtret: Om du gör det så ofta kan filterets mekanik spricka. Ställ in ditt filter på en timer och låt det köra i minst sex timmar om dagen.

Bild Via: Conte & Conte, LLC

3. Pooler behöver konsekventa kemiska nivåer

Kemiska nivåer är förmodligen en av de viktigaste aspekterna av poolunderhåll. Felaktigt balanserat vatten ser dunkelt ut, irriterar hud och ögon och kan göra att din pool blir en uppfödningsplats för bakterier.

Helst bör du testa vattnet minst en gång i veckan. Enligt Center for Disease Control (CDC) finns det sex kemiska nivåer som måste beaktas:

  • Cyanursyra - Skyddar klor från solljus och bestämmer erforderlig fri klornivå. En idealisk läsning för utomhuspooler är 30-50.
  • Gratis klor - En sanitizer som håller poolen säker och fri från bakterier.
  • Surhet / alkalinitet - Även kallad PH-nivå, måste surhetsgraden hållas mellan 7,5 och 7,8 för att förhindra irritation och skydda poolutrustningen från att erode.
  • Total alkalinitet - Hjälper hålla PH i balans. Nivåerna bör ligga inom intervallet 60-120.
  • Kalsiumhårdhet - Lämpliga nivåer hjälper till att förhindra gipsskador. Syfte för 220-350, men lägre för pooler med vinylfasad.

Att testa vattnet är enkelt. Köp bara några testpaket från din lokala poolaffär. Fyll det med ett urval av din pools vatten. Lägg till den medföljande lösningen i testkitlet och stäng flaskorna. Efter några sekunder kommer ditt provvatten att byta färg och en jämförelse av provvattnet till de färger som visas på testkitet bör ge dig möjlighet att bestämma aktuella kemiska nivåer. Du bör justera nivåerna efter behov för att uppnå en idealisk balans.

När alla kemikalier är väl balanserade ska vattnet vara kristallklart, ingen doft och lämna mycket lite rester på huden.

Bild Via: Land & Vatten Design

4. Kemikalier som kostar för mycket? Ge Baksoda en försök

Det finns ingen förnekande att poolkemikalier kan vara dyra att köpa, så varför inte få lite hjälp direkt från mataffären?

De flesta poolbutiker föreslår att man använder natriumbikarbonat för att kontrollera alkaliniteten hos en pool utan att drastiskt minska PH-nivåerna. De kommer att försöka sälja överdrivna lösningar för att få jobbet gjort.

Som det visar sig, gör vanligt sodavatten samma jobb som natriumbikarbonat för endast en bråkdel av priset. Alla bakpulverlåda har till och med "natriumbikarbonat" som anges på deras ingredienslabel. Ta en titt!

Om du är orolig att använda bakpulver betyder att göra mycket komplicerade matematiska omvandlingar, var inte. Bakpulver har samma koncentration av natriumbikarbonat per pund som lösningarna, så den mängd du skulle behöva lägga till ditt vatten skulle vara identisk.

Bild Via: Vätskor

5. Var inte rädd för att chocka en molnig pool

Om ämnet kemikalier, var inte rädd för att chocka din pool när det behövs. Även om det kan tyckas som en process passar bara för offentliga pooler. Men tänk på hur ditt poolvatten ser ut efter att du kastar en stor fest. Oddsen är det är murkier än det var dagen före den stora bash. Den murkinessen? Det är bakterier som du kommer att vilja bli av med så snart som möjligt.

Chockerande avser att drastiskt höja klornivåerna under en kort tidsperiod för att döda bakterier. Det görs genom att späda tre till fem gånger den normala mängden klor eller annan kemisk sanitizer med vatten, sakta sätta det i poolens returledning, låta det filtrera genom poolen och sedan sakta påfylla poolen med vatten över tid.

Medan chockerande för ofta riskerar skador på din pools sidospår, bör du sikta på att chocka poolen minst två gånger varje säsong.

Bild Via: Platinum Poolcare

6. Du måste hålla ögonen på vattennivån

Så viktigt som vattenets kemiska sammansättning är den fysiska vattennivån lika viktig. Nivåerna kommer naturligtvis att fluktuera efter en kraftig regnstorm eller en eftermiddag med barn som gör kanonkulor.

Du vill behålla en nivå som ligger halvvägs upp i din skimmer. Om vattnet är för lågt, använd helt enkelt en trädgårdsslang för att lägga till den nödvändiga mängden vatten tillbaka. Om vattennivån är för hög, hyr en nedsänkbar pump från en hemförbättringsaffär för att tömma överskottet. Om du är poolens foderskiva är det dock ett vinyl- eller glasfibermaterial som lätt kan skadas av pumpens vikt, överväga att konsultera en professionell.

När du har nått lämplig vattennivå, kom ihåg att kolla kemikalierna igen. Vattennivåfluktuationerna kommer att ha slängt dem från balans.

Bild Via: Mirror Lake Designs

7. Använd en tennisboll för att absorbera oljor

Mestadels när människor tänker på tennisbollar i en pool tänker de på att spela fångst. Men de leksakerna kan göra dubbel plikt.

När simmare lämnar poolen kan vissa oljor komma kvar i vatten - solkräm, hårprodukt, de naturliga oljorna som produceras av vår hud. Medan det är otrevligt att tänka på, lyckligtvis finns det en enkel lösning.

Häll bara en tennisboll i vattnet. Fibrerna som används för att göra tennisbollen hjälper till att absorbera oljorna och hindrar dem från att lämna en glatt glans ovanpå vattnet.

Bild Via: Dumican Mosey Architects

8. Kraftvask för att göra pooldynan lysande

Området som omger din pool är lika viktigt som den fysiska strukturen själv. Du kan hjälpa till att hålla ditt pooldäck skenande vid kraftvaskning.

Maskintvätt, även känd som tryckvätska, hjälper till att bli av med eventuella rost- eller väderfläckar som uppträder över tiden. Du kan hyra en kraftbricka vid någon hemförbättringsbutik.

Starta processen genom att sopa däcket fri från eventuella skrämmande smuts eller löv först, så du slutar inte sprida dem hela tiden under rengöringsprocessen. Sätt sedan ihop brickan i enlighet med anvisningarna. Ställ maskinen på en svag till medelstor spraytråvara och ta bort ytskräp i lager, upprepa processen tills ytan är ren.

När du sprayar, var noga med att överlappa de områden du har rengjort för att förhindra strimmor. Du kommer att vilja att spolmunstyckans munstycke är flera meter bort från pooldäckets yta och behåll den här höjden för att förhindra att du slår ut.

Bild Via: Craig Reynolds Landskapsarkitektur

9. Planera en årlig serviceavtale - Oavsett om du tror att du behöver det eller inte

Ibland måste du lita på en expert. Speciellt när det gäller din pools mekaniska utrustning - pumpar, filter, värmesystem - du kanske inte har den rätta kunskapen för vård. Åtminstone en gång om året, ha en pool service professionell kommer ut för att kontrollera dina enheter.

Innan ditt möte, ta en noggrann titt på din pool som helhet, se till att använda alla dina sinnen. Kompilera en lista över läckor du ser i rören, hål du märker i de linjära, högljudda ljuden som kommer från mekanismerna, eller udda luktar kommer från vattnet. Nämn dem till din tjänsteman i oder för att ge honom eller henne en uppfattning om var du ska börja.

I händelse av att det inte är fel med din pool, kan det årliga tjänsteuppdraget verka som ett slöseri med pengar och det kan vara frestande att avbryta. Men kom ihåg: Att upptäcka och fixa ett litet problem nu kan rädda dig från att behöva fixa en stor kris senare på vägen.

Bild Via: Omslag i spel

10. Lär dig att ordentligt Winterize för att förhindra skador

Så viktigt som poolvård är under sommaren är det ännu viktigare att du säkert skyddar den för vintern. När allt kommer omkring vill ingen ta bort ett poolskydd i början av sommaren för att få reda på att deras pool har läckage eller att deras vatten är fullt av farliga bakterier. Att ta rätt steg för att ordentligt vinterisera din pool kan spara mycket tid och pengar på reparationer för nästa säsong.

Innan du stänger butiken på hösten köper du ett testtest för att säkerställa att dina kemikalier är rätt balanserade. Sedan blåsa eventuellt överskott av vatten från dina rörledningar och investera i ett lock för att hålla poolen fri från skräp.

Att hålla en pool i god form medför en viss mängd arbete, men det behöver inte vara en börda.Genom att införliva dessa tips för underhåll av poolen i en vanlig rengöringsrutin kan du se till att du spenderar mer tid att sola än att göra sysslor. Vilket är exakt hur det borde vara. Har du ett bra tips om pool underhåll? Låt oss veta i kommentarerna nedan.