10 Privata, lugna och spektakulära trädgårdsbyggnader

10 Privata, lugna och spektakulära trädgårdsbyggnader
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Om du skulle bilda det perfekta hemmakontoret skulle det förmodligen inte vara ett litet utrymme i hörnet av ditt sovrum eller vardagsrum eller en återställd garderob. Det är fortfarande bra lösningar men bara när du inte har tillräckligt med utrymme för ett riktigt kontor. Så vad sägs om ett trädgårdsbyggnadskontor? Det skulle vara privat, utan att människor alltid passerar genom att distrahera dig, det skulle vara rymligt och du skulle också få utforma det exakt vad du vill. Här är några exempel på några riktigt spektakulära trädgårdar.

Shed-Office = Shoffice.

Låt oss börja med Shoffice. Dess namn är en kombination mellan shed och kontor. Den designades av Platform 5 Architects 2012 och kan hittas i Westminster, London, Storbritannien. Shoffice är en trädgårdspaviljong som tillkom 1950-talets hus och har en djärv modern design. Den har ett skulpturellt utseende och det innehåller ett kontor vid sidan av trädgårdsförvaringsutrymme.

Strukturen var utformad som ett trä elliptiskt skal med två takfönster och en genomskinlig glasvägg. Det är en lätt konstruktion byggd med två stålringbjälkar, träribbar och en stressad plywoodytor. {Pics by Alan Williams Photography}.

Backyard Egg.

Vi fortsätter med en annan ovanlig struktur med ett annat slags skal. Det är också ett slags kontor men dess design inspirerades av ett ägg. Strukturen konstruerades och byggdes av den belgiska arkitektoniska designstudio dmvA. Resultatet var en äggformad struktur som skulle fungera som ett mobilt kontor.

Trots att den är liten är kontoret snyggt organiserad och innehåller allt man behöver känna sig bekväm, inklusive ett kök, ett badrum, massor av förvaring och till och med en säng. Eftersom den är så liten och kompakt, kan strukturen lätt transporteras och flyttas från plats till plats.

Tetra shed.

Nästa projekt vi har valt är Tetra Shed och det är ett mycket intressant designat trädgårdskontor. Det var ett projekt av Innovation Imperative och det är en modulär struktur som byggdes med hjälp av moderna byggnadsmetoder.

Materialen som de använde inkluderar konstruerat virke klädda med matt svart gummi och fodrade med björkfasad plywood. Denna design kan också innehålla andra färger och finish så det är en anpassningsbar skapelse. Det resulterande kontoret är litet, med ett fotavtryck på 10 kvadratmeter och ett internt golvområde på 8 kvadratmeter. Det räcker för två personer att använda det bekvämt. {Found on archdaily}.

Archipod.

Archipod är ett annat unikt och originalt trädgårds kontor. Konceptet bakom detta projekt var inriktat på idén om att en trädgårdsbyggnad skulle ha en design som gör att den kan bli en del av landskapet och integreras smidigt i den miljön.

Därför är detta kontor utformat som en sfär med organisk form och färg. Den var prefabricerad i sektioner och dess interiör är utrustad med eluttag, dataportar, elvärme och naturljus och ventilationssystem. Takkupolen ger faktiskt massor av naturligt ljus. Kontoret kan se lite ut när det ses från utsidan men det är faktiskt mer rymligt än det verkar.

7,5 kvadratmeter trädgård eller office pod.

MoreINSPIRATION
  • Liten och mysig Garden Hackney Shed Office
  • 16 trädgårdshallar design idéer för dig att välja mellan
  • Garden Shed Inspiration och attraktiva designidéer

Här är ett relativt liknande koncept. Detta är Polyhedron och det är ett unikt trädgårdsverk som konstruerades och byggdes av arkitekt Manuel Villa i samarbete med arkitekt Alberto González. Det är en struktur som finns i bakgården till ett familjehem från Bogotá, Colombia.

Den har en matt svart exteriör, en takkupol som ger naturligt ljus och små fyrkantiga fönster på sidorna. Inuti finns en inbyggd bankett, ett skrivbord, ett litet skåp och mycket extra förvaring på hyllorna. Dessutom blir ingångsväggen en terrass och avslöjar en stor glasvägg. {Images from sergio}.

Office Backyard.

Detta lilla hemmakontor heter OfficePOD och det är ett utrymme dedikerat till arbete bara. Det är en struktur som mäter 2,1 m x 2,1 m och som integrerar snyggt i trädgården. Det var utformat som ett mycket säkert utrymme och det har både interna och externa lås.

Även om det verkar litet, finns det tillräckligt med utrymme för att en person ska trivas under arbetet. OfficePOD byggdes med högkvalitativt och noggrant utvalda material och det får sin kraft från en skyddad anslutning till huset. Glasväggarna ger gott om naturligt ljus samtidigt som du öppnar utrymmet mot trädgården och får det att känna sig mer luftigt.

Designad studio.

Här är ett annat exempel på ett vackert och perfekt funktionellt bakgårdskontor. Det är en modern och enkel struktur som designades av in.it-studior för Klor. Det byggdes med miljövänliga material så det är inte bara vackert men också respektfullt för miljön.

Materialvalet bidrar också till att det bättre integreras i trädgårdslandskapet. Inuti har kontoret LED-lampor och björkplattor. Det har också ett grönt tak. Kontoret var prefabricerat och det innehåller ett långt skrivbord med fönster och förvaringshylsor på toppområdet samt ett vägglagringssystem på motsatt sida.

Tree shed.

Först verkar det som en stor hög av trä.Men hur allt är ordentligt organiserat och formen på högen ledde dig snabbt till att tro att det finns något annat som gömmer sig där. Du skulle ha rätt att misstänka att det här är ett kontor.

Om du tittar noga märker du en lång rektangulär linje på topphalvan av högen. Den delen döljer faktiskt kontorsfönstren. Funnet i Nederländerna är denna ovanliga struktur en konstnärs inspelningsstudio. Dess exteriördesign gör det möjligt att helt enkelt blanda in och integrera i landskapet. {Found on site}.

Garden Studio.

Här är en annan intressant trädgårdsstudio, designad av in.it.studios. Det är faktiskt deras minsta och mest prisvärda design i den här kategorin. Den har en höjd på bara 2,5 meter och, trots dess dimensioner, är det faktiskt rymligare än du skulle tro. Kontoret ger tillräckligt med utrymme inuti för två personer till bekvämt arbete. Designen gör den mångsidig och låter den placeras mot en vägg eller ett staket. En stor del av kontoret är terrassen. Det är en underbar förlängning som gör att man kan koppla av några minuter innan man går tillbaka inuti för mer arbete.

Forest Studio.

Det sista trädgårdshuset som vi bestämt oss för att inkludera i denna topp är faktiskt den mest mystiska av alla. Det är en minimalistisk struktur med en svart ram och fönster från golv till tak som öppnar den mot det vackra landskapet. Inuti verkar denna struktur ganska rymlig. Den är uppdelad i två områden. En innehåller ett skrivbord med väggmonterad förvaring och svarta möbler och fungerar som arbetsområde. Den andra delen är en relaxavdelning med en skulpturell fåtölj och ett glas soffbord. Det som är väldigt vackert är hur denna konstgjorda skapelse integreras i landskapet och blir en del av det. {Found on tumblr}.