10 frågor att fråga innan du köper en säker för ditt hem

10 frågor att fråga innan du köper en säker för ditt hem
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Investera i ett säkert för att hålla dina värdesaker säkra. Bild Via: SP Group Inc.

Ingen vill tänka på möjligheten att komma hem för att hitta alla sina mest värdefulla processioner saknas. Tyvärr, om orsaken är inbrott, eld eller översvämning, kan det hända att någon. Dessa händelser är särskilt skrämmande eftersom det inte finns någon varning i förväg.

Lyckligtvis finns det ett sätt att skydda din familj. Att köpa en säker för ditt hem är ett enkelt sätt att se till att dina värdesaker är skyddade, oavsett vad.

Nu är frågan var du ska börja. Det finns många kassaskåp på marknaden. Innan du börjar handla, granska frågorna nedan. De hjälper dig att fokusera på dina behov och låter dig känna dig säker på att du hittar rätt passform.

Använd dessa frågor som en guide så du köper ett kassaskåp som passar dina behov. Bild Via: Joshua Lawrence Studios INC

1) Vilka artiklar kommer du att lagra?

Innan du kan börja tänka på vilken typ av kassaskåp du vill köpa, måste du först ta reda på vilka processioner som är viktigast för dig. Fråga dig själv: Om du skulle förlora allt just nu, vad skulle du vara mest upprörd att hitta saknad.

Om du är osäker, fokusera på saker som är oersättliga. Börja med pappersarbete: Identifiera dokument som födelseposter och pass är en bra insats, liksom rättsligt pappersarbete som en vilja eller gärning till din egendom. Du kan också lagra poster relaterade till dina investeringar, skulder eller försäkringspolicyer.

Utöver alla dessa papper kan du lagra dyra smycken eller en extern hårddisk. Föräldrar till småbarn kan också överväga att använda ett kassaskåp för att hålla receptbelagda läkemedel och andra farliga ämnen ut ur deras lilla räckvidd. 

2) Vilken typ av säkert ska du välja?

Inte alla hemluckor skapas lika. De saker som din familj väljer att lagra kommer ofta att diktera vilken sorts säkerhet som fungerar bäst. Ta en titt på de vanligaste alternativen nedan:

  • Väggkäppar: Väggskåp kan påminna dig om snygga spionflikar, men så coola som de verkar, de kan inte stödja så mycket vikt. De fungerar bäst när du lagrar pappersarbete eller fotografier.
  • Golvhissar: Golvsäkerhetsskåp är det mest skrymmande alternativet, men de ger dig mest flexibilitet. Var god att lagra dina tyngre saker som smycken, hårddiskar eller ädelmetaller.
  • Vapen Safes: Tänk på att vanliga vägg- och golvskåp inte passar för att lagra vapen. Specialkärlskruvar är utrustade med extra lås, pry-proof metal och låsbultsteknik för att minimera risken för olyckor. 

Det finns ingen lag som begränsar dig till en säker. Om du har en mängd processioner som behöver skydd, överväg att köpa mer än en säker snarare än att försöka tvinga dem alla till ett område. 

Överväg att hålla dina vapen säkra på en separat plats. Bild Via: Adrienne Nienkamp

3) Hur mycket utrymme behöver du?

Medan det kan tyckas självförklarande, ta mätningar innan du handlar. De flesta hemmaskåp är extremt tunga och knepiga att flytta, så det sista du vill ha är att bara ta hem ett hem för att finna att det inte passar vart du vill ha det. Ännu värre, tänk om det passar in i rymden, men var inte tillräckligt stor för alla dina värdesaker.

De yttre mätningarna är ganska lätta. Du måste redogöra för höjd, bredd och djup. Du vill också mäta några av dina dörrkarmar och trapphus, så att du vet att du enkelt kan flytta säkerheten på plats.

För de inre mätningarna, samla dina föremål tillsammans och börja med att mäta höjd, bredd och djup. Eftersom de flesta säkra interiörerna mäts i kubikfot, bör du multiplicera de tre siffrorna och dela upp den sammanlagt senast 1728 för att få ett exakt antal för inköp. Var inte rädd för att köpa en större säker än vad du för närvarande behöver. Förr eller senare kommer du uppskatta rummet för att växa.

Var inte rädd för att investera i två kassaskåp om du behöver mer utrymme. Bild Via: CHC Creative Remodeling

4) Vilken typ av skydd vill du ha?

Tyvärr är inte alla kassaskåp skapade lika. Vissa erbjudanden kommer att erbjuda massor av skydd mot eld men faller ner inför invaderarna eller vice versa. Innan du köper ett hem säkert, tänk på vilken typ av skydd du behöver mest.

Tänk på att, enligt Consumer Reports, är brand den vanligaste orsaken till tillgångstab, följt av inbrott och då vattenskador.

Sammansatta kassaskåp, eller kassaskåp som erbjuder en viss grad av skydd mot flera typer av invasion, finns tillgängliga. Men de nivåer som det ger skydd kan variera mycket. Väg varje skyddsstandard innan du fattar ditt beslut.

5) Hur mycket kan du spendera?

Det är självklart att budgeten borde beaktas innan ett stort hemköp, men speciellt när man tittar på att köpa ett hem säkert. Det här är en situation där extrakostnader kan lägga upp snabbt, så var noga med att ange en prispunkt innan du går till affären.

Självklart finns det kostnaden för säkerheten själv. En grundläggande modell kommer inte troligen att bryta banken. Men var beredd att möta uppgraderingar som högre kvalitet stål, extra lås eller extra bultning. Människor som älskar originering kanske vill betala lite extra för ett säkert utrustat med inredningshylsor.

När du har bestämt dig för modellen finns det ofta några extra kostnader att överväga.Vissa företag erbjuder en garanti eller garanti på sina produkter, som kan användas för att täcka kostnaden för stulna värdesaker, om det behövs. Eftersom kassaskåp är så svåra att flytta kan du behöva betala en extra installationskostnad för att sätta din plats på plats.

Kassaskåp kommer i en mängd olika storlekar så att även de som har de snävare budgetarna kan skyddas. Bild Via: Praktyczne i Pi? Kne

6) Var kommer du att vara säker?

Tro det eller inte, den plats där du håller dina värdesaker är inte alltid där din säkra ska vara belägen. Tänk på ett ögonblick där du normalt håller dina värdesaker - i en smyckeskrin, garderob eller under en säng. Tänk igenom din livsstil och utformningen av ditt hem och bestämma vilket område du tycker är säkrast.

Folk på Casoro Jewelry Safes säger att sovrummet garderoben är den mest populära platsen. Enligt deras uppfattning är uppsidan till denna plats lätt tillgång till dina tillgångar. Ett gemensamt motargument är dock att tjuvar är mer benägna att söka i sovrummet för dyra föremål.

I slutändan handlar det hela om din personlighet. Är du den typ som sannolikt kommer att avskräckas från att bära dina fina smycken eftersom det inte ligger till hands? Eller är du någon som ständigt oroar sig för möjligheten till en paus. Om du hittar sovrummet för att vara för mycket av ett mål, kan du alltid överväga din källare, hemmakontor eller till och med ett krypningsutrymme under trappan.

Sovrummet garderoben är överlägset den mest populära platsen att installera ett hem säkert. Bild Via: Closette Too 

7) Är den säkra ackrediterad?

Ta inte bara säljarens ord om säkerhet. Majoriteten av hemmaskåp kommer att ha ackreditering betyg någonstans på deras exteriör. Ackrediteringar av Underwriters Laboratories (UL) har vuxit till industristandarden. UL testa kassaskåp mot en mängd olika förhållanden - brand, inbrott, - och ger dem ett betyg baserat på hur bra och hur länge de klarar provet.

Säkerhetsskåp kan ackrediteras för olika typer av skydd. Se nedan för en allmän guide, men du kan läsa ett fullständigt redogör för säkerhetsbetyg på ULs hemsida:

  • Inbrott och konstruktion Kvalitet: Fungerar på en skala av B-G, där B är det svagaste betyget
  • Brandmotstånd: Ett numeriskt betyg där det första numret anger temperaturen och den andra detaljernas längd av exponering i timmar. (t ex klass 350-4 Hr)

8) Vilken typ av lås vill du ha?

När det gäller lås har du två alternativ: Ring eller Digital. Var och en har fördelarna och nackdelarna, men ta en liten stund för att tänka på vilken typ som bäst passar dina behov innan du gör ett varaktigt köp.

Nummerlås: Dessa kommer att påminna dig om din skåp på skolan. De öppnas roterande ratten åt höger och vänster tills du matar in din kombination. Denna typ av kassaskåp ses som mest tillförlitlig eftersom det inte finns någon möjlighet för elektroniskt fel eller fel. Men om du någonsin behöver ändra kombinationen måste du kontakta en professionell.

Digitala lås: Det här är den typ av lås som används i hotellfack. De öppnas genom att sätta ett stiftnummer i ett knappsats. Denna typ av lås är lättare att öppna än en kombination och ger dig tillgång till dina ägodelar snabbt. Men de tar batterier, som måste bytas ut regelbundet för att låsa säkert på ett säkert sätt.

Med ett digitalt lås kan du snabbt komma åt dina värdesaker. Bild Via: Karlson Kök

9) Kan din säkra förankras ner?

Ett element som ofta anses vara avgörande för en tryggas framgång är dess vikt. Teorin är att en tung säker kommer att bli svårare att fly med, om en tjuv inte kan öppna den direkt. Allt som är sant, men vet du vad som är ännu svårare att bära än en säker som är full av stål? En som har bultats till marken.

Mest välrenommerade säkra företag arbetar under antagandet att du ska ta detta steg. De utformar sina kassaskåp för att ha fyra hål i botten, en i varje hörn. När du handlar, leta efter dessa hål som en indikation på kvalitet.

När det gäller hur man faktiskt bultar säkerheten ner är den delen ganska lätt. Placera säkert säkert där du vill att den ska stanna. Använd sedan en murborrmaskin för att driva bultar i ditt golv där var och en av de prefabricerade hålen har placerats. Men om ditt rum är heltäckt, är det klokt att skära ut fläckar först så att fibrerna inte svalnar.

Ta dig tid att bulta dig till marken vid installationen för att förhindra att den transporteras bort. Bild Via: Murphy & Co. Design

10) Skulle din säkra tjäna dig?

Trots alla de andra gällande frågorna på den här listan kan vårt sista tips vara det viktigaste. När du har hört talas om alla säkra särdrag och bekräftat att det passar dina mest värdefulla tillhörigheter, ta en sekund att gå tillbaka från försäljningsstället. Fråga dig själv om du kan bilda din familj regelbundet med det säkra.

När allt kommer omkring köper du en avancerad del av säkerhållande teknik spelar ingen roll om du glömmer att lägga in dina viktiga dokument i den. Se till att det du köper är funktionellt för din livsstil, även om det betyder att du väljer en mindre prickig modell.

Sedan, när du har köpt ditt hem och installerat, se till att du faktiskt använder den. Tvinga dig att samla dessa specialartiklar och flytta dem till ditt nya hem. Kom ihåg att det tar 28 dagar att göra en vana, så om du är vana att hämta dessa artiklar regelbundet, gör ditt bästa för att hålla dig till din nya rutin för den första månaden.

Lägg till ett extra skyddslag genom att gömma kassan bakom en rörlig bokhylla. Bild Via: Teri Interiors

Att skydda dina värdesaker är aldrig en dålig idé. När allt kommer omkring arbetar du hårt för att ge din familj. Det sista du behöver är för en oförutsedd katastrof för att förstöra dina ansträngningar. Att köpa ett värdeskåp för ditt hem gör det lätt att veta att dina värdesaker är säkra. Men innan du går ut i affären finns det några detaljer att överväga. Använd våra frågor som en guide för att se till att du köper kassan som bäst passar dina behov.

Vad är dina tankar om att investera i ett säkert för ditt hem? Om du redan äger en, vilka faktorer ansåg du när du handlade? Berätta för oss i kommentarerna.