10 frågor att tänka på i din lägenhetssökning

10 frågor att tänka på i din lägenhetssökning
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Använd dessa frågor för att hitta en lägenhet som passar din livsstil. Bild Via: Staprans Design

En massa nya hyresgäster antar att det är enkelt att leta efter en lägenhet. Du söker bara efter lediga platser online, väljer den snyggaste i din prisklass och skriver ett leasingavtal, eller hur? Även om det är så avslappnat med din sökning, kan det hjälpa dig att flytta in i en ny lägenhet tidigare, kanske du befinner dig i en mindre än idealisk levande situation på vägen.

För att hitta en lägenhet som verkligen fungerar för din livsstil, behöver du några läxor innan du begår. Ring hyresvärden och få en känsla för hur han eller hon svarar på dig, skapa en genomgång av utrymmet och kom och förbered dig med en lista med frågor. Du vill ha en gedigen uppfattning om vad som bor i rymden kommer att vara som innan du förbinder dig med leasingperioden.

Om du inte är helt säker på vad du ska fråga, oroa dig inte. Vi har täckt dig. Här är 10 frågor att tänka på i din lägenhetssökning.

Har du de egenskaper som hyresvärdar vill ha i hyresgästen? Bild Via: Nicholas Moriarty Interiors

1. Är jag en kvalificerad hyresgäst?

Uthyrning flyttar fort, mycket mer så än förteckningar. Eftersom det ofta finns en hög efterfrågan på hyror - speciellt de som är rena och prisvärda - kommer du sannolikt att möta en viss hård konkurrens i din lägenhetssökning. För att sätta dig i bästa ställning måste du vara säker på att du presenterar kvaliteter som får dig att se ut som en bra hyresgäst.

Enligt James McClelland från Chicago-baserade hyreshushållsföretaget Mack Cos är några av de saker som hyresvärdar anser är: inkomst, anställningsstid, kreditkontroll, bakgrundskontroll, antal sökande och antal husdjur. Hyresvärdar vill ha försäkringar om att du har tillräckligt med pengar för att täcka hyresavtalet och förmodligen fortsätter att ha den inkomsten. De vill veta att du har en historia att betala dina räkningar i tid och att du ska ta hand om ditt utrymme.

Om du upptäcker att ett av de ovan angivna områdena kan ge dig problem, finns det några saker du kan göra. Hitta en stabil anställning eller en medsignal som har en konsekvent inkomstkälla. Börja betala dina räkningar i tid och betala ner så mycket av din skuld som möjligt. Överväg att hitta ett alternativ hem för dina husdjur.

Diskutera vem som kommer att vara i leasingavtalet om du har rumskamrater. Bild Via: Terrat Elms Inredning

2. Vem kommer att vara på leasingavtalet?

Att ha en rumskompis i din nya lägenhet har det plusser och minus. Å ena sidan sänker det verkligen den totala kostnaden för utrymmet, eftersom du bara ansvarar för att betala en del av hyran och verktygen. Men å andra sidan, om du är både på leasing och din rumskompis inte betalar, kan det leda dig med all den ekonomiska bördan.

Om du och din rumskompis har för avsikt att gå på leasingkontraktet, se till att du väljer en person att leva med som uppvisar alla de goda hyresgästen som anges ovan. Också vara säker på att det är någon som du litar på för att inte vara standard på betalningarna.

Det andra alternativet är att bara sätta ett av dina namn på leasingavtalet. Detta kan vara den bästa handlingen om någon av er har en mindre än stellar ekonomisk historia. Men om du väljer att gå denna rutt är det klokt att i förväg diskutera hur mycket hyra de ska förväntas betala, vilket datum du behöver ta emot pengarna med, etc.

Håll ditt flyttdatum med i åtanke när du söker. Bild Via: Remont

3. När kan jag vara redo att flytta?

När du känner att du är redo att vara hyresgäst måste du vara säker på när du kommer att kunna flytta. Eftersom hyresvärdarna ofta är beroende av hyran som inkomstkälla, väljer de ofta de som kan flytta i kortast möjliga, om de får ett val mellan hyresgästerna. Du vill inte bli kär i ett enda utrymme för att upptäcka att du inte kan flytta.

Om du för närvarande bor i en hyra, var noga med att läsa ditt leasingavtal noggrant för att bestämma när du kan flytta och hur snart före det datumet måste du meddela din avresa. I händelse av att du för närvarande bor med rumskamrater, vill du också diskutera ditt avsedda utrangeringsdatum med dem om de behöver tid för att hitta en ersättare.

Börja leta efter nya lägenheter två till månader före slutet av ditt leasingavtal. Få en känsla för de områden där du vill vara och titta på potentiella listor. Sedan, när du är sex veckor ute från slutet av ditt leasingavtal, börja du konfigurera visningstider.

Få en känsla för lägenhetsområdet. Bild Via: Utformad för att överklaga

4. Hur känner jag mig om lägenheten och omgivningen?

Tänk på vad du behöver när det gäller plats för din nya lägenhet och skräddarsy sedan de listor du går för att se i enlighet därmed. Behöver du vara inom gångavstånd från kollektivtrafiken? Är pendeln till jobbet hanterbar? Vill du helst vara nära affärer och restauranger?

Utöver lägenheten själv, se till att ta hänsyn till lägenheterna. Är området ett där du skulle känna dig bekväm att gå ensam på kvällen? Finns det en mataffär och tvättmat i närheten?

När du väl hittar några listor som uppfyller dina behov är det bästa sättet att få en känsla för platsen genom att spendera tid där. Gör några besök på området vid olika tider på dagen. Hitta butikerna som du vet att du kommer behöva använda oftast och notera resetiden.

Var uppmärksam på tecken på förfall.Bild Via: Elemental Arkitektur

5. Är byggnaden i gott skick?

När du äntligen går för att se utrymmet ska du notera byggnadens skick. Byggnadens villkor är en indikation på hur hyresvärden behandlar utrymmet och i förlängning hans hyresgäster.

Finns det några synliga tecken på det yttre som behöver repareras? Sköts gräsmattan? Är gemensamma utrymmen och hallar rena? Kan du se några apparater som inte är i ordning? Hur länge sedan var lägenhetens inredning uppdaterad? Tänk på hur du känner att gå genom byggnaden. Om du ser något som verkar som det har sett bättre dagar, ta hänsyn till det när du fattar ditt slutliga beslut.

Om du har möjlighet, nå ut till några av byggnadens nuvarande hyresgäster. Fråga dem hur de tycker om att bo i lägenheten och om de skulle rekommendera att du gör detsamma.

Bestäm vilka bekvämligheter du verkligen behöver. Bild Via: Dyna Contracting

6. Vilka bekvämligheter behöver jag verkligen?

När du tittar på lägenheter online är det frestande att fokusera din sökning på de prickiga, lyxiga byggnaderna som erbjuder sina boende många bekvämligheter. När allt kommer omkring, vem vill inte ha tillgång till ett 24-timmars gym och simhall på marken? Men i de flesta fall slutar bekvämligheterna ofta att kosta mer än de är värda.

Tänk på vilka bekvämligheter som verkligen är nödvändiga för dig och som bara skulle vara en bra fördel. Behöver du en parkeringsplats för din bil? Skulle du känna dig mer bekväm om byggnaden hade säkerhet på personal? Ändra sedan din sökning efter byggnader som innehåller dessa objekt.

När du tittar på lägenheter, var noga med att fråga om kostnaden för dessa funktioner. Medan vissa komplex kan innehålla avgifter i månadsuthyrning som annonseras kan andra betrakta det som en separat avgift. Också fråga om deltagande i dessa tjänster är obligatoriskt eller om du skulle kunna välja och välja endast de bekvämligheter du är säker på att du ska använda.

Se till att du vet vad den månatliga kostnaden kommer att bli. Bild Via: Mikel Irastorza

7. Vad är den totala månadskostnaden?

Självklart kommer kostnaden för ett utrymme att vara en stor faktor för att bestämma vilken lägenhet som kommer att bli ditt nya hem. Du vill se till att du har råd med det belopp som du måste betala till hyresvärden i månadshyra.

Men förutom att hyra, måste du överväga verktyg som vatten, avlopp, sopor, el och värme. När du pratar med en potentiell hyresvärd, var noga med att fråga vilka verktyg som ingår i den månatliga hyran och som kommer att vara en separat avgift för dig. Få en bild för hur mycket den nuvarande hyresgästen brukar betala i verktyg.

Fråga också om processen för att betala räkningar. Kommer de att skickas direkt till dig eller betalar du hyresvärden. Dubbelkoll på vilken dag i månaden dessa betalningar kommer att betalas och kontrollera om ytterligare avgifter kommer att uppkomma för sena betalningar.

Var medveten om förskottskostnader som en deposition. Bild Via: Rendall & Wright

8. Vad är de uppåtgående kostnaderna?

Månadskostnaderna är inte de enda siffrorna som du behöver tänka på. Att hyra en lägenhet kommer oftast med en avsevärd förskotts kostnad och kostnaden för varje enhet kommer att vara annorlunda.

De flesta hyresvärdar kräver en viss betalning i en deposition. Några ber om att människor ska betala både första och sista månadens hyra på förhand. Om du vill ta med dina husdjur i enheten, kommer det sannolikt att bli en extra avgift.

Alla dessa betalningar kan öka till en stor del när de behöver betala i en enda klumpsumma. Se till att du har en grundlig uppfattning om vilka kostnader du förväntar dig att betala och att du kommer att ha tillräckligt med pengar för att betala dem den dag du skriver under leasingavtalet.

Känn processen för att lösa problem. Bild Via: Manuel Sequeira Architecte D.P.L.G

9. Vem ansvarar för att åtgärda problem?

Även om det är otrevligt att tänka på, vid något tillfälle under ditt leasingavtal, kommer du sannolikt att möta ett problem med din enhet. Kanske har du en liten rörmokeri problem eller behöver ha en skadedjursbekämpning professionell remediate utrymmet. Oavsett fall varnar Kate Kemp of Move.com för att inte vänta tills du är i en kris för att ta reda på hur det ska hanteras.

När du besöker lägenheten, fråga hyresvärden om hur förfarandet är för rapportering och korrigering av problem. Ta reda på vem som är ansvarig för att betala eventuella tillhörande reparationsavgifter och hur lång tid det vanligtvis tar att ta upp problem.

Få en känsla för om någon bostadshus har upplevt några större problem nyligen. Om så är fallet, vad har man gjort för att åtgärda problemet?

Läs alltid leasingavtalet noga innan du loggar in. Bild Via: Holly Marder

10. Är jag nöjd med villkoren Leasing?

Vi kan inte betona detta noga: Innan du loggar in och sätter in ett leasingkontrakt, se till att du läser hela saken noggrant. Fråga eventuella policyer som du inte förstår. Om det behövs, har en annan person också läst över det för att bestämma om du uppnått samma förståelse.

Se till att du vet vad du håller med och att du känner att du kommer att kunna följa alla villkoren. Var extra uppmärksam på meddelanden om ditt ansvar som hyresgästen, avgifter som du måste betala, och straffet för att bryta leasingavtalet.

När du har skrivit ditt namn till leasingavtalet är du skyldig att följa villkoren som anges i. Om du inte uppfyller villkoren är din hyresvärd inom hans eller hennes rätt att vidta rättsliga åtgärder mot dig, så det är viktigt att du är medveten om det åtagande du ska göra.

Om du inte känner dig bekväm med en del av hyreskontraktet, logga inte in det.Du är bättre att ta dig tid att söka efter en annan enhet än att riskera dyra rättsliga konsekvenser på vägen. Den viktigaste faktorn i din lägenhetssökning är att du känner dig hemma och i fred i ditt nya utrymme.

Ställ frågor när du söker en lägenhet. Bild Via: Jeffrey Erb Landskapsdesign

Att hitta en ny lägenhet kan vara överväldigande. Det kan vara svårt att hämta från några bilder på internet och en kort visning om du tycker om det utrymme som är tillräckligt bra för att bo där under längden på hyresavtalet. Använd dessa frågor för att styra din sökning. De kan hjälpa dig att bestämma vilken enhet som fungerar bäst för din livsstil.

Har du några viktiga tips för att leta efter lägenhet? Berätta för oss i kommentarerna.