10 fastighetshemligheter som mäklare döljer från sina kunder

10 fastighetshemligheter som mäklare döljer från sina kunder
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

När du anställer eller arbetar med en mäklare eller fastighetsmäklare finns det vissa saker som förblir gömda. Du misstänker förmodligen att det finns saker som din mäklare eller agent inte berättar för dig men du vet inte vad de är och allt du kan göra är att föreställa dig saker. Vi bestämde oss för att avslöja några av dessa hemligheter och för att avslöja den sanna aspekten av förhållandet mellan en fastighetsmäklare och kunden.

Mäklare fungerar inte för köparen.

Du kan bli frestad att tro att kunden är den som dikterar allt när du arbetar med en mäklare. Jo det är inte riktigt sant. Verkligheten är att fastighetsmäklare inte generellt representerar köparen, men köparna tror att de gör det och det här förvirringen uppträder. Så nästa gång du kontaktar en mäklare, kom ihåg att den här personen är anställd av säljaren och inte representerar dig som köpare.

Öppet hus är en långsiktig plan.

Ett annat misstag som människor brukar tänker är att syftet med ett öppet hus är att locka köpare. I verkligheten är det nästan säkert att det öppna huset inte kommer att ge några seriösa köpare. Dessa mottagningar är faktiskt agentens långsiktiga plan och har inte mycket att göra med säljaren.

Kommissionen är förhandlingsbar.

Trots att de flesta tror att 6 procentprovisionen är standarden, så visar det sig att kommissionen är absolut förhandlingsbar. Så var inte rädd eller skäms över att fynda. Du kanske kan få en bättre affär. Kommissionen bör vara tillräckligt hög för att motivera mäklaren men behöver inte nödvändigtvis vara 6 procent.

Zoneringarna som kommer med ditt hem.

Ingen fastighetsmäklare kommer gärna att varna dig om alla zoningproblem som du måste ta itu med när du köper fastigheten. Så om du planerar att göra ändringar, informera dig innan du köper. Den enda situationen när fastighetsmäklaren skulle vara helt uppriktig med dig om alla smärtor som väntar på dig är om han / hon är din vän och chansen att det ska hända är smal.

Du kan BYOB.

MoreINSPIRATION
  • 10 skäl till att du ska hyra en fastighetsmäklare
  • Hur att hyra rätt fastighetsmäklare för dig
  • Fördelar och nackdelar med att sälja ett hus utan agent

Inte många människor är medvetna om att när du arbetar med en agent kan du också ta med dina egna köpare till bordet, så att du kan komma runt att betala en provision om en av dem visar sig vara en seriös köpare. Det är bäst att diskutera denna aspekt framför och innan du hyr en mäklare.

Du kan inte lita på sina heminspektörer.

Som du kanske har misstänkt har varje fastighetsmäklare en heminspektör i närheten, redo och villig att fånga små problem och att ignorera stora och det är nästan aldrig i kundens tjänst. Du kan inte lita på vad inspektören faktiskt säger så, som en köpare är det bäst att välja din egen licensierad inspektör. Åtminstone detta sätt om du har problem senare vet du att det är på grund av dig och behöver inte skylla någon annan.

Du kan sälja huset själv.

Naturligtvis kommer ingen fastighetsmäklare att berätta att du inte behöver hjälp med att sälja ditt hus. Men i verkligheten kan du faktiskt göra det. Du kan lista huset online, hitta möjliga köpare, arrangera möten, göra en affär och spara mycket pengar. Nu är det enklare än någonsin att göra det tack vare alla webbplatser som är designade speciellt för detta ändamål.

Kontraktet du undertecknar skyddar dig inte.

Mycket ofta skriver man kontrakt utan att helt förstå konsekvenserna. Kontrakten innehåller en bestämmelse där det anges att köparen inte litar på några muntliga uttalanden från säljaren eller fastighetsmäklare och detta står i strid med vad köparen faktiskt vet och litar på. Så se till att du noggrant läser kontraktet innan du skriver det och eventuellt har någon med dig att titta på din rygg.

Mäklare gynnar snabb försäljning.

I vissa fall kan det inte vara ombudets intresse att vänta på det allra bästa erbjudandet och så kommer agenten att försöka driva en snabbare försäljning. Även om du har hört mäklaren prata vackert om ditt hus och alla de underbara funktionerna har det för att få en snabbare försäljning kan de komma och berätta att du ska släppa priset på grund av det gamla taket eller av olika andra skäl. För att undvika det, var tydlig och se till att din mäklare förstår att du inte kommer att ändra priset.

Garantierna erbjuder inte något skydd.

Vid byggandet av ett nytt hus erbjuder utvecklare och agenter ofta garantier. Men det är inte något du faktiskt kan lita på. De är extremt noga formulerade och de flesta påståenden och upp ochiltiga, så det är bäst att inte hitta mycket komfort i dem. Det är bäst att få din egen advokat i sådana fall.

Bildkällor: 1, 2,3.