10 skäl till att du ska använda hållbara byggmaterial

10 skäl till att du ska använda hållbara byggmaterial
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Hållbarhet betyder inte att du måste ge upp lyx. Bildkälla: Maienza Wilson

Känner du verkligen till den sanna definitionen av hållbarhet? Det är ett trendigt ord som ofta kastas om, men den verkliga definitionen kan gå förlorad ibland.

Merriam Webster ordbok hänvisar till betydelsen av hållbar som,kunna användas utan att användas eller förstörs metoder som inte helt utnyttjar eller förstör naturresurser kunna hålla i mycket lång tid. I grund och botten är det att behålla det och hålla det i framtiden för framtida generationer.

Med den här definitionen i åtanke, låt oss titta på 10 skäl till varför hållbarheten borde överstiga din lista när det gäller att bygga ditt hem. Vi kommer också att titta på några hållbara byggmaterial och hur du kan införliva dem i ditt hem.

Det finns många överraskande sätt att bygga hållbart, till exempel detta gröna tak. Bildkälla: Maienza Wilson

1) Bygga till sist en livstid

Precis som definitionen säger, är hållbarhet menat att göra någonting sist. Huvudidén att använda hållbart byggmaterial är att bygga ett hem som varar - och ett hållbart hem betyder lägre underhållskostnader och mindre uppehåll.

En kostnadsminskning och förlängd livslängd tycks vara tillräckligt för att övertyga någon till att bygga ett hållbart hem. Men vilken typ av material används för att göra ett hållbart hem så länge och göra det så kostnadseffektivt?

Här är några exempel: Lågflöde VVS-armaturer, hållbart bambu och korkgolv, solpaneler, mattfibermattor, betonggolv och väggar, återvunnet trä och metalltak och sidospår, för att bara nämna några. Vi har så många hållbara byggmaterial tillgängliga för oss, varför inte använda dem? Vi kunde göra världen lite mer grön och spara lite grön också!

Detta moderna stuckaturhus byggdes för att hålla. Bildkälla: Gettliffe

2) Avancerade inramningstekniker

Avancerade inramningstekniker används vanligtvis av samvetsgranna byggare som bygger "gröna" hem. I huvudsak är det en form av husramning som använder mindre trä.

Varför skulle vi bry oss om att använda den här tekniken? Jo, det finns faktiskt många anledningar: avancerad inramning ger faktiskt mindre material- och arbetskostnader, det förbättrar husets energiprestanda, det uppfyller fortfarande byggnadskoder och det resulterar i ett mer hållbart och robust hem.

Avancerad inramning med trä från hållbara skogar är bara ett annat bra verktyg för att lägga till ditt hållbart byggda hem. Naturligtvis finns det alltid två sidor i varje historia, och några byggare är emot avancerad inramning, så gör din forskning först.

Avancerade inramningstekniker kan vara något att överväga när man försöker bygga ett hållbart hem. Bildkälla: Briburn

3) spara energi och spara pengar

Genom att använda hållbara byggmaterial i ditt hem kommer du att spara energi och spara pengar på lång sikt. Hur frågar du? Energi är konserverad tvåfaldigt

En, du sparar energi i större skala genom att använda hållbara material vars tillverkning resulterar i mindre avfallsprodukter som fyller världens deponier. Två, du sparar dina hem energi genom att använda mer effektiva material, till exempel lågflödestoaletter, grönisoleringsmaterial som resulterar i ett bättre isolerat hem, vattenbehövare på begäran och programmerbara termostater.

Vad betyder all denna effektivitet? Det betyder att du sparar pengar och hjälper till att rädda världens resurser! Kolla in denna energiräknare för att se var ditt hem skulle kunna förbättras.

Solpaneler är ett bra sätt att spara energi och spara pengar. Bildkälla: Go Logic

4) Ha ett hälsosamt, bekvämt hållbart hem

Det är ett faktiskt hållbart byggda gröna hem är hälsosammare och bekvämare. Hållbart byggmaterial avger några få, om några, toxiner som cancerframkallande ämnen, VOC (flyktiga organiska föreningar) och mögelsporer.

Det finns ett flertal material som förbättrar luftkvaliteten hos hemmet, till exempel naturliga ullmattor, luftanläggningar som ger uppfriskande utomhusluft inomhus, isolering som förbjuder mögelväxt och laminat som inte använder giftiga lim.

Ett hållbart hem är ett hälsosamt hem. Titta på de många hälsosamma hållbara produkterna som för närvarande finns tillgängliga för ditt hem.

Hållbara hem är mycket effektivare och bekvämare att bo i. Bildkälla: River Architects

5) Minimera avfall genom hållbarhet

Många hållbara byggmaterial använder återvunnet eller återvunnet material. Det är enkelt-ju mer vi återanvändar produkter, desto mindre förvärvar vi nya produkter och bryter ut världsresurserna (och slösar bort mindre energi som producerar nya material).

Även om vi kanske inte har ett hem som är uttryckligen byggt med hållbara material, är det en bra känsla att veta att genom att använda ett eller två hållbara byggmaterial kan vi minska vårt personliga koldioxidutsläpp.

Ibland är det en kombination av de små sakerna som LED-lampor eller programmerbara termostater som kombinerar stor miljöpåverkan.

Använd återanvända byggmaterial för att spara pengar och miljön. Bildkälla: Carverschicketanz.com

6) Köp lokala produkter

Lokala produkter är extremt hållbara eftersom de eliminerar kostnaden och energiförbrukningen som går till att transportera varor över hela världen.

Om du köper lokalt tillverkade produkter till ditt hem, kommer du sannolikt att spara pengar (konsumenten betalar utan tvekan de kraftiga kostnaderna för frakt / transport av globala varor) och du aktiverar ditt samhälle genom att hålla dina pengar lokalt.

Det känns bra för din plånbok och det känns bra att veta att du stöder en lokal tillverkare! Titta runt din gemenskap; Finns det en lokal tillverkare som producerar byggmaterial - kanske en lokal stenbrott eller lokal skåpmaker? Om så är fallet, överväga att köpa från dem.

Köpa lokalt sparar pengar och miljön, till exempel att köpa från en lokal skåpmaker eller stenbrott. Bildkälla: CGA Partners

7) Bygga med trä

Du kan ha ett hållbart hem och har fortfarande det fyllt med det ljuva kornet - inte allt trä kommer från destruktiva klipper.

Det finns många golvtillverkare som faktiskt återvinnar trä från gamla byggnader som håller på att rivas, de tar det gamla träet och återställer det till fantastiska nya golv. Prata om återvinning i bästa fall - Du får den vackra tiden som används av trägolv och spara ett ton träd samtidigt!

Träprodukter som Bambu och Cork är också extremt hållbara och miljövänliga, eftersom de är snabbväxande produkter som håller på att skördas hållbart med liten miljöskada.

Du kan använda trä i ett hållbart hem. Bildkälla: Abrams Books

8) Gör världen till en bättre plats

Det verkar lite dumt och för "må bra", men underskatta inte dina åtgärder mot hållbarhet. Braggingrätten ensam är tillräckligt för att få människor att bli hållbara hej, gissa hur mycket jag sparade på min energibrev i förra månaden ..? ELLERAllergier? Nej, vi har inte det problemet i mitt hem ...

Då finns det det exempel vi ställer för våra barn och våra barnbarn. Det är absolut nödvändigt att leda genom exempel, och det enda sättet att kommande generationer ska veta hur man ska leva hållbart är genom exempel.

Att göra världen till en bättre plats kan låta lite romantisk och ouppnåelig, men det är vad du gör varje gång du köper hållbart material.

Hållbara bostäder är hälsosamma tack delvis till bättre luftflöde och låga kemikalier. Bildkälla: Balans Associates

9) Förbättrat återförsäljningsvärde

Det finns ett annat stort incitament att använda hållbara byggmaterial, utöver de pengar som vi kan spara och det minskade koldioxidavtrycket, vårt hemåterförsäljningsvärde och försäljningshastigheten kan faktiskt förbättras.

En ny studie visade att ett hem som anställde tredjeparts certifieringar för hållbarhet såldes för 8 procent mer i genomsnitt än ett liknande icke-certifierat hem.

Även om vi kanske inte vill driva fullständig grön certifiering för vårt hem, finns det fortfarande en bragging faktor för fastighetsmäklare som kan visa potentiella köpare alla de pengarbesparande hållbara materialen som finns i hemmet.

Studier visar att hållbart certifierade bostäder säljer mer. Bildkälla: Strukturhem

10) Många stilar inom hållbarhet

Oavsett om din design smakar väder mot modern minimalism eller rustikt land, kan du ha ett hållbart hem som möter din personliga designstil.

Återställda träbjälkar kan lämnas exponerade för ett rustikt landsfel. För en mer modern överklagning, prova polerade cementgolv som är långvariga och miljövänliga. Bara för att du bryr dig om världen runt dig betyder inte att du måste ge upp din personliga designestetik.

Gör det bästa för både världar-din och den naturliga världen runt dig - genom att utforma din egen personliga oas med hållbara byggmaterial.

Oavsett din stil kan du ha ett hållbart hem som passar din smak. Bildkälla: Kuda Photography

Där har du det! Hållbara byggmaterial sparar pengar, gör ditt hem längre, gör ditt hem mer värdefullt och minskar skadliga miljöpåverkan.

Minska ditt koldioxidavtryck genom att köpa hållbart! Börja med att ta barnsteg genom att helt enkelt byta ut dina glödlampor för effektivare, eller leta efter lokalt tillverkade hemvaror och material att använda i ditt hem. Varje liten bit räknas!

Vad gör du för att göra ditt hem mer hållbart?