10 Rustikke Köksdesigner som utmärker landets liv

10 Rustikke Köksdesigner som utmärker landets liv
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Detta vitvättade rustika köket belyser avslappnat landsliv. Bildkälla: En Edwards

Du står i ditt mysiga, rustika kök som beundrar det varma glödet som bara äldre träskåp och en naturlig eldstad kan avge, och lukten av tallar omger dina sinnen. Du släpper in i din favorit pläddäckad stol och vilar dina strumpfötter i närheten av vedeldad öppen spis - bara tillräckligt nära för att värma dina kalla tår. Loggarna i elden verkar knäppa till spetsen av vattenkokaren som kokar på din stora kokplatta ... ..

Var du där en stund? Unna det hektiska, snabba stadslivet och drömma om vad ett lugnt landsliv skulle vara. I den här artikeln pratar vi inte om ett lantkök där toiltyget täcker varje hörn och keramisk rosters abborre på fönsterfönstren och bänkskivor.

Istället hittar du bilder och beskrivningar av rustika kök som har fantastiska naturliga träelement, gamla stenar som har trillat genom tiden, grovhagda träbjälkar och några oväntade moderna element som blandar förvånansvärt bra med det rustika livet. Om rustik stil inte är för dig, överväg då att läsa våra 10 fantastiska moderna köksskåpsstilar.

Låt oss ta en titt på dessa tidskrävda skatter för att se om vi kan skapa denna intima estetik i vårt eget hem:

Det här är ett mysigt lantlig kök med öppna hyllor, krokad matta, rustikt golv och plattor på väggen. Bildkälla: Smith and Vans

1) Dark Wood och Pops of Red

Breda trägolvskivor, takbjälkar, tidskrävda träskåp - alla dessa underbara träelement ger naturen in i ditt rustika lantkök. Om du älskar träbaserade mönster, läs också Timber Architecture: 10 fördelar med träbaserade mönster.

Knutarna i träpineväggsshowet där trädgrenar en gång växte, visar spåren i takbjälkarna där blåsiga händer en gång skrapade träet rent, och bänkskivorna åker med ålder under dina fötter. För att uppnå estetiken i ett rustikt kök är träelement ett måste.

Det intima köket i bilden nedan har gott om mörkt trä som verkar utstråla värme. Hintet av stallfärgat rött på ön ger också ett fint landslag. Mimic denna design för att uppnå ditt eget mysiga land kök.

Det varma mörka träet och röda röda på ön skapar en mysig glöd i detta rustika kök. Bildkälla: Bede Design

2) Elements of Stone är perfekta i ett rustikt kök

Naturen har mer att erbjuda än bara trä. Sten kan vara en fantastisk funktion att lägga till i ditt rustika kök. Oavsett om du lägger till tips av sten i en eldstäder eller täcker en hel vägg med stor, tumbling flodsten - överväg att lägga till en del sten i ditt kök.

Om ett trägolv i ditt kök verkar som för mycket, kan du kanske överväga att lägga till ett golv i hela golvet. Detta skulle verkligen lägga till en bra bit av aggregat till ditt hem - bara var noga med att lägga till några få mattor för ett varmt lager.

Andra stenelement kan användas i dina köksbänkar, som kvarts eller granit. I princip är naturligt mineral ett bra val för en rustik köksdesign.

Stenväggen och träbjälkarna blandar sig perfekt tillsammans. Bildkälla: karl Neumann

3) Rustika blandningar med moderna

Kanske är ett helt trätäckt kök inte din stil, men du behöver fortfarande lite små delar av det naturliga rustika estetiska.

Ta en cue från det moderna köket nedan. Dess huvudsakliga design är det i ett modernt kök med rena vita skåp, svarta väggar och glänsande rostfritt stål. Kollar sedan runt köket lite mer och du börjar märka naturliga trägolv, trästolar och en fantastisk trästege integrerad i en annars modern lampa.

Denna köksdesign kombinerar modern med rustik på smart sätt, vilket gör att husägare kan njuta av det bästa av båda (till synes motsatta) designvärlden i ett sammanhängande kök.

Detta moderna kök har några små rustika element, som trästigen. Bildkälla: Trickle Creek Homes

4) Trä kan vara vit, lätt och luftig

Mörkt trä kan verka för imponerande för några mindre, dimly litade kök, så överväga att lägga i målat eller blekt vit trä istället.

Trä takbjälkarna i köket som anges nedan är massivt trä, men blektas med en vit fläck, vilket gör att rummet kan verka rustikt, men ändå stort och luftigt. Skåpen är gjorda igen av massivt trä, men ett ljust furu som är långt ifrån mörkt eller trist.

Allting känns fortfarande rustikt och räfflat, men det är på något sätt öppet och modernt. Det kan vara en titt du kan älska för din rustika köksdesign.

Detta rustika kök verkar fortfarande ljust och luftigt istället för mörkt och trist. Bildkälla: Parker House

5) Primitiv färg

Tidskrävad, åldrig och chippingfärg är viktigt i någon rustik köksdesign. Det här är inte en titt på alla de typ A-personligheter som älskar ett perfekt, chipfritt hem (som kan skylla på dem). Istället är det ett avslappnat utseende som säger: "Mitt hem är ditt hem. Fortsätt, lägg fötterna på soffbordet. "

Primitiva målade bitar är lätta att hitta på de flesta loppmarknaderna, så gå på en skattejakt på det helt slitna bordet eller skåpet för ditt avslappnade kök.

Om den flisade färgen är för mycket för att du ska bära, överväg att omhänta några stycken, men håll spåren, bucklorna och dingarna för att behålla den rustika atmosfären.

Primitiv färg kan lägga till en fin rustik atmosfär. Bildkälla: Gage Homes

6) Lägg till tillbehör till ditt rustika kök

Fråga någon designer och de kommer överens om att tillbehör kan göra eller bryta ett designutrymme. När man föreställer sig ett bondgårdstilkök kanske man tänker på keramiska landslister som pekar på fönsterbrädor, men det här utseendet blir föråldrat.

I stället överraska ögonen med tillbehör som är allt annat än land. Titta på köket nedan, det är accessorized med utsmyckade, snidade speglar och stenananas statyer. Vilken snygg designidé!

Om du vill hålla dig i en rustik stil, överväg att accessorizing ditt kök med navajo mattor, ulltextilier och inredning i kviststil. Ha det roligt, och var inte rädd för att spela upp ditt kök med roliga, prydliga dekorartiklar.

Detta rustika kök har lite mer avancerade tillbehör, såsom snidade speglar och ananasstatyer. Bildkälla: Island Arkitekter

7) Lägg till en öppen spis i köket

Vad avger värme och glöd bättre än en riktig vedeldad spis? Ersäkra dagar borta med en verklig vedeldad spis i ditt rustika kök.

Du kan lägga till en sann arvskamin, eller överväga att installera en ny vedspis som kan vara mer praktisk. Hur som helst kommer du att uppnå det landets estetiska du längtar efter. Tänk dig att baka och laga mat du kan göra över öppen flamma, fylla ditt kök med doften av stigande pizza eller bröddeg.

Vedspisen i bilden nedan är en att titta på. Dess golv-till-tak sten surround ger en verklig rustik atmosfär som är värd att kopiera.

En sten vedeldad spis är en bra funktion i detta rustika kök. Bildkälla: Sommar Vår

8) Ett Rustikt Kök Med Feminin Flair

Fram till nu har de flesta av de rustika mönster vi har tittat på varit ganska maskulin i naturen. De har varit woodsy, manly och kanske avger för mycket testosteron för våra kvinnor.

Köket som visas nedan är en som fortfarande upprätthåller sin skrynkliga sida, men har även en kvinnlig sofistikerad känsla till det. Denna design kan uppnås helt enkelt genom att lägga till några finare textilier såsom tygöverdragna stolar, gardiner och en vacker yta. Dessutom är några av skåpen vita, nya och mer moderna i design.

Möt i mitten genom att förena den manliga med kvinnan i ditt rustika kök. De två maskorna är mycket bra tillsammans när de görs ordentligt.

Detta är en härlig feminin version av ett rustikt kök. Bildkälla: Design Visions of Austin

9) Lägg till en hängande krukstång

Ingenting säger, "Välkommen till mitt mysiga, rustika kök", mer än ett stort smidesjärnspanna med glänsande kopparpott som hänger sig från taket.

Pottställen kan vara gjorda av alla slags uppfinningsrika material - du behöver inte köpa en dyr från butiken. Överväg att återställa gamla fönsterramar, hänga en från taket med kedjor och lägg till stora S-krokar runt ramen för grythållare. Eller omförhandla ett stort stycke drivved som ett träsyskt, naturinspirerat ställ. Eller en gammal stall stege skulle vara bra också.

Använd i huvudsak din fantasi och du kan komma med ett billigt, rustikt inspirerat krukställ, och lägga till ett måste-element i ditt lantkök.

Denna metallkrukställ ger en fin rustik stil. Bildkälla: Sandvoldblanda

10) Målade träskåp

Inte varje rustikt kök måste täckas i nakent trä. Du kan fortfarande uppnå designen med färgämnen. Faktum är att det enda nakna träet i golvet finns i köket, allt annat är målade ett djupt land blått. Ändå ger det intrycket av ett rustikt inspirerat kök.

Tricket för att upprätthålla denna estetiska är att måla väggar och skåp i en landfärg. Visst skulle en ljus limegrön inte uppnå samma resultat. Kolla med din lokala färgbutik för att se om de har en färglinje som anses vara arv eller naturinspirerad.

Färger från out-of-doors skulle säkert fungera bra. Tänk bruna, gröna och ladugårdsröda. Om du är osäker på ditt färgval täcker du några väggar i färgfärger och lever med det för ett tag för att se vad som fungerar bäst, och se hur du väljer rätt färgpalett för ditt hem.

Dessa blå blå skåp lägger en ljus ny färg till rustik design. Bildkälla: Archer Buchanan

Oavsett om du bor i en livlig stad eller i mitten av ingenstans kan landet livet vara ditt genom ett rustikt inspirerat kök. Du behöver inte bo i landet för att ha en.

Lägg helt enkelt naturinspirerade element i ditt kök genom trä, sten, tillbehör och färg. Åh, och glöm inte den fantastiska vedeldad spis. Rustika kök kan vara så mysiga, välkomnande och varma. Köket är verkligen hjärtat av hemmet, så överväga att skapa denna inbjudande miljö i ditt hem idag.

Vad skulle du vilja se i ditt rustika kök?