10 tecken på att du gifter dig med en arkitekt

10 tecken på att du gifter dig med en arkitekt
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Arkitekter har unika personligheter som spenderar fantastiska mönster och idéer, men hur är det att vara gift med en av dessa originaltänkare? Bildkälla: Photo Click

Hur många arkitekter tar det för att byta glödlampa? Tja, vi har inte det dumma svaret på det där skämtet, men med en snabb Google-sökning kan du hitta många skämt om arkitektur och arkitekter. Det verkar som att arkitekterna plockas på för sina prydliga personligheter och drag.

Men här på Freshome respekterar vi (och ibland älskar) de fantastiska skapelser som en arkitekts komplexa hjärna kan klara av.

Så, utan att ha kulat, har vi sammanställt en lista över de tio bästa tecknen på att du gifte dig med en arkitekt. Vi tror att du kommer att hitta de flesta av dessa "tecken" är i själva verket (ursäkta ordspetsen) om vad ditt äktenskap är byggt på.

Läs våra topp tio tecken på att du gifte dig med en arkitekt. Du kan bli förvånad över hur många som gäller för ditt äktenskap. Bildkälla: Techo-Bloc

1) Din make vill bygga dig ett tempel

Arkitekter ger oss tempel där något underbart är uppenbarligen. I själva verket går det nästan ingenting. " ? Kurt Vonnegut, Wampeters, Foma och Granfalloons

Åh ja, din signifikanta andra har stora planer för ditt framtida hem. Istället för att lova dig månen och stjärnorna, har de lovat dig hemmet för dina drömmar - ett episkt hem, ett mästerverk, ett tempel!

Under tiden tänker du: "Det är bra, älskling, men jag vill bara ha ett fint hus att leva i". Arkitekter gör inte bra, de gör extraordinära.

Om din make har större planer för ditt hem i framtiden, så är du absolut gift med en arkitekt. Men ställ inte in dina synpunkter på att dekorera detta tempel, eftersom din make inte vill ha några dekorativa tillbehör som messar med deras mästerverk.

Om din make har större planer för ditt hem i framtiden, så är du absolut gift med en arkitekt. Bildkälla: Kolbe Windows

2) Du har mycket Windows för att rengöra

Har du lager i glasreningsprodukter? Om inte, kanske du borde. Arkitekter LOVE införande av glas och fönster i sina mönster, och vem kan skylla på dem - Vad är bättre än en vägg av fönster som gör det möjligt för naturljuset och synpunkterna att ta det centrala steget i ditt hem?

Det här är allt bra och dandigt tills du är den som måste rensa alla dessa härliga fönster. Du kan också behöva investera i en ganska lång stege eftersom vi vet att dina golv till tak fönster inte är standard 8-fots-arkitekter gör aldrig någonting som bara är standard!

Om du befinner dig oändligt rengöring av fönster, är du förmodligen gift med en arkitekt.

Du är definitivt gift med en arkitekt om du någonsin har funderat på att göra lager i glasreningsprodukter. bild Källa: Odlingsdesign

3) Depression sprider sina största idéer

Bekantskap med sorg visar sig vara en av de mer ovanliga förutsättningarna för arkitektonisk uppskattning. Vi kan, ganska bortsett från alla andra krav, behöva vara lite ledsen innan byggnaderna kan röra oss ordentligt. " ? Alain de Botton, arkitekturen av lycka

Arkitekterna har ett jobbigt jobb och de får inte veta mer än ja. På ett visst sätt finns en cykel till en arkitekts arbete, och denna cykel kan vara deprimerande. Högden och nedgången i denna cykel ser något ut så här:

1) De landar en stor klient. Jippie! De är estactic.

2) Nu måste de komma med idéer / mönster för att säga den här klienten. Extrema frustration uppstår när de kämpar för att komma fram till den perfekta designen.

3) Ah Ha! De har den perfekta idén / designen. De är fulla av spänning och nervös förväntan.

4) De pitchar denna perfekta idé / design bara för att få veta, Nej. Avvisningsdepression är i full gång.

5) Tillbaka till ritbordet. Djup frustration och humörhet är vanligt vid denna tidpunkt.

6) Ah Ha! De har en ännu bättre idé / design. De är försiktigt upphetsade, men sömnstörning på grund av oro är vanligt vid denna tidpunkt.

7) De presenterar den här nya idén och är äntligen berättade, ja! De är glada igen! (tills nästa jobb)

Du ser hur deras jobb kan vara frustrerande och rättvist deprimerande ibland? Men liksom alla stora artister, skapar denna depression bra idéer. Tyvärr, du som make måste leva med denna cykel och den depression / humör som det kan orsaka inom din make.

Arbetet hos en arkitekt är en cykel av höga och låga som kan leda till frustration och humör. Bildkälla: Zak Architecture

4) Du har minst ett husdjur (eller barn) Namngivna efter en berömd arkitekt

Har du ett kattnamn Frank (efter Frank Lloyd Wright) eller kanske en hund som heter Michelangelo?

Om du har ett husdjur, eller ens ett barn, uppkallat efter en världsberömd arkitekt, så är du definitivt gift med en.

Var säker, det här är normalt. Trots allt heter vi inte de människor eller husdjur som vi älskar mest efter våra idoler? Det är verkligen en komplimang i högsta grad. För att inte tala om konversationerna kan det börja!

Om du har ett husdjur, eller ens ett barn, uppkallat efter en världsberömd arkitekt, så är du definitivt gift med en. Bildkälla: Coates Design

5) Det har varit 5 år och ditt hem är fortfarande i designfasen

"Cheops 'Law: Inget någonsin blir byggt på schema eller inom budgeten." ? Robert A. Heinlein, tillräckligt med kärlek

Kom ihåg att templet de skulle bygga dig? Tja, det är fortfarande på väg att utformas, men alla goda saker kommer till de som väntar - men som en arkitekts make kan du vänta längre än de flesta.

Arkitekter är noggranna varelser, och du kan inte rusa dem. Varje detalj har sin dag och varje dag kretsar kring en enda detalj. Så småningom får du det perfekta templet som du blivit lovad, men du behöver tålamod.

Om du är maka till en arkitekt, så är tålamod en bestämd dygd.

Arkitekter är noggranna varelser, och du kan inte rusa dem. Varje detalj har sin dag och varje dag kretsar kring en enda detalj. Bildkälla: KUBE-Arch

5) ditt hus är inte det Kullen, det är AvKullen

Inget hus borde någonsin vara på en kulle eller på någonting. Det borde vara av kullen. Tillhör det. Kulle och hus bor tillsammans tillsammans var lyckligare för den andra. Frank Lloyd Wright

Nu är du, som en arkitekts hustru eller make, mycket bekant med de poetiska, naturälskande egenskaperna hos din make. Så, du förstår helt klart när din bättre hälft säger att ditt hus är av kullen i stället för Kullen.

Ditt hem är ett mästerverk vars form följer naturen - det är en del av kullen, snarare än ett påträngande föremål som ligger på kullen.

Så, om ditt hus är av kullen då är du definitivt gift med en arkitekt.

Du kan vara gift med en arkitekt om din make beskriver huset i kullen snarare än på kullen. Bildkälla: Francis Landscapes

6) De tänker utanför boxen

"När de först byggde University of California i Irvine lade de bara in byggnaderna. De lade inte några trottoarer, de planterade bara gräs. Nästa år kom de tillbaka och satte trottoarerna där spåren var i gräset. " ? Larry Wall

Ovanstående citat är ett perfekt exempel på formföljande funktion. Arkitekter är kunniga varelser som verkligen tänker utanför den begränsande rutan som de flesta av oss sitter fast i. Frank Lloyd Wright utarbetade denna fras, form följer funktion och därigenom skapar ett nytt arkitektoniskt trossystem som alla mönster ska följa sin funktion, eller i enklare termer -Byggnadens form bygger på hur den ska användas eller dess syfte

Arkitekter förstår hur byggnader används och planerar sin design för det ultimata användarvänligheten - samtidigt som det gör det till ett fascinerande föremål för skönhet.

Så, när din betydande andra squashar alla dina idéer för deras, bli inte så frustrerade - de tänker bara annorlunda än resten av oss.

Arkitekter är kunniga varelser som verkligen tror utanför rutan. Bildkälla: Joyce Elizabeth

7) Ibland är du ensam

Kom ihåg den cykeln som vi nämnde ovan, den där din arkitekt är upptagen med att utforma unika mönster och sedan bli nedslagen för nämnda mönster? Tja, den här cykeln gör att de också blir ganska reclusive och fasta i sina egna huvuden.

Arkitekter är högsta tänkare och behöver ett lugnt ställe att sitta utan avbrott medan de utformar sitt nästa stora mästerverk. Detta kan göra att äkta makar känner sig avvisade, ensamma och utelämnade ibland.

Den bästa lösningen? Låt det vara, de kommer snart att slå högt av "deras nästa stora idé" och lycka fyller ditt äktenskap igen.

När de utarbetar sin nästa stora skapelse kan arkitekter bli återkommande, vilket gör att deras make känner sig lite utelämnad och ensam. Bildkälla: Van Ellen Sheryn

8) Din relation har en mycket solid grund

Arkitekter är studious, hardworking människor med visuellt kreativa sinnen-de är mestadels rätt-brained, rumsliga tänkare. Den goda nyheten är att de som tror med majoriteten av sin högra hjärna har specifika personlighetsdrag som gör ett mycket solidt äktenskap.

Exempelvis är hjärnintänkare kända för att vara uttrycksfulla med sina känslor, intuitiva och bra för att läsa andra känslor. Vem skulle inte vilja ha en make med dessa omtänksamma egenskaper?

Är din arkitekt bra på att läsa dina känslor och intuitivt svara mot dina behov?

De flesta arkitekter är rätthuggade tänkare och den här typen av tänkare har några bra egenskaper som hjälper till att göra ett lyckligt äktenskap. Bildkälla: Guy Peterson

9) Du väljer ett tandläkarbesök över husjakt

Medan vi bara nämnde att ditt äktenskap är byggt på en solid grund, kan en jakttur i huset leda dig att drömma om att skildra din arkitektoniskt benägna kompis.

Det kommer aldrig att bli ett hem som är tillräckligt bra för en arkitekt (om inte de byggt sig själva), så går ett hus jaktutflykt blir mycket smärtsamt för makan.

Du kommer att höra konstant kritik av varje hus du besöker, vilket gör att rotkanalen verkar mycket tilltalande.

Det kommer aldrig att bli ett hem som är tillräckligt bra för en arkitekt (om inte de byggt sig själva), så går ett hus jaktutflykt blir mycket smärtsamt för makan. Bildkälla: DME Construction

10) Du har börjat låta och tänka som en arkitekt

Har du fått dig själv att säga saker som rymd eller struktur? Vet du vad Parti betyder? Om du svarade ja, är du absolut gift med en arkitekt.

Oavsett om det är genom kraften i osmos, eller helt enkelt lyssnar på deras ständiga hemdesign skämmeris gift med en arkitekt kommer du snart att få dig att känna att du har tjänat din egen examen i arkitekturen.

Det är inte nödvändigtvis något fel med det här. Det är ju trevligt att veta vad din make gör under sin arbetsdag, och du kommer aldrig att gå vilse i översättning.

Om din bättre hälft är en arkitekt, kan de börja gnugga på dig. innan du vet det, talar du som en arkitekt också! Bildkälla: Scott Santoro

Om du är gift med en arkitekt, så har många av de tio bästa tecknen säkert slagit hem. Har du hunden namnet Frank? Skulle du hellre få en rotkanal över husjakt med din make?

Eller kanske väntar du fortfarande på att din make att bygga dig det drömhem han eller hon lovade, eller kanske börjar du tänka och låta som en arkitekt genom osmosens kraft ... det här är alla tecken på att du är mest gift med en arkitekt.

Vilken av dessa tio tecken är din maka skyldig till?