10 tecken på att du gifter dig med en inredningsdesigner

10 tecken på att du gifter dig med en inredningsdesigner
Allen and Betty Harper
Teamet Författare
Allen and Betty Harper
Familj Med De Gyllene Händer
Rating:
5

Vet du hur det är att bo hos en inredningsarkitekt? Bild: Martha O'Hara Interiors

Inredningsarkitekter är läsare - efter en konversation har de en medfödd färdighet för att veta vad deras klient vill ha. Vad ligger inuti det kreativa men komplicerade sinnet hos en inredningsdesigner, och hur är det att leva med en?

Massor av människor tar sitt jobb hem med dem. Men för inredare (och inredare) är detta en underdrift. De kvaliteter som gör en stor inredningsdesigner blir inte kvar på kontoret; snarare är de livskunskaper och personlighetsdrag som följer dem i alla aspekter av livet.

Medan vi inte vill stereotyper dem, tyckte vi att det skulle vara roligt att reflektera över hur det kan vara att leva med dessa annonsmaterial. Här är 10 tecken på att du är gift med en inredningsarkitekt.

Detta garderobscenario ser ut att bli bekant. Bild: Kalifornien Closets

1. Din garderob är ordnad efter färg

När du tittar i din garderob, ser du en perfekt planerad färgpalett vars nyanser ger en ombreffekt för att kläderna hänger in där? Tja, att vara gift med en inredningsdesigner resulterar ofta i detta garderobscenario.

Inredningsarkitekter tenderar att hålla saker organiserade, men på ett annat sätt än de flesta. I motsats till att sortera kläder - eller något annat i ditt hem - efter storlek eller typ, sorterar de sannolikt efter färg (eller mönster och textur). Inte det där är en dålig sak.

Typ A: s vet vad de vill ha - och de brukar få det. Bild: Pickell Arkitektur

2. Du bor med en typ A

Ah, Typ A personligheter: Allt har en plats, och varje plats har en avsikt. Sanningen är att dessa människor har en dålig rap; Att vara en typ A kan faktiskt få dig långt i livet. Typ A är go-getters; De är organiserade och för det mesta är de framgångsrika individer som vet vad de vill ha - och brukar få det.

Vem skulle inte vilja vara så? Faktum är att typ A-personligheter är de som ska se upp och kanske imitera, trots att de kan vara tätt sårade ibland och, ja, svårt att leva med.

Perfectionism är det som gör inredningsledare lyckas. Bild: J4 Construction

3. Perfectionism Regerar

Förutom att ha typ A-personlighet tenderar inredningsarkitekten att vara perfektionister. Men det här gör det för dem att lyckas i designvärlden. Klienterna är naturligtvis glada när deras designer ger dem ett hem som är fullständig perfektion.

Å andra sidan kan det vara svårt ibland att leva med dessa perfektionister. Vi vet alla att hemmalivet inte alltid löper lika smidigt som arbete, särskilt när familjemedlemmar är inblandade. Det är här perfektion kan orsaka förvärring.

Inredningsarkitekter vet hur man läser människor. Bild: Parkett av Dian

4. Din make är intuitiv

Som vi nämnde ovan är inredningsarkitekter sinnläsare; de vet hur man läser människor. Detta är ett mycket bra drag för att lyckas i fältet. Vem vill hyra en inredningsarkitekt som inte kan se ut vad du vill ha?

Intuition kan inte läras i designskolan; Det är ett personlighetsdrag som är inbäddat i de bästa inredarna, och det följer designeren genom dörren i slutet av dagen. Så om din make frågar dig vad som är fel, säg inte "ingenting" - de vet bättre.

Inredningsarkitekter är säkra i sina kunskaper och kunskaper. Bild: Lazarus & Sergeant

5. Din åsikt räknas, men inte så mycket

Inredningsarkitekter är självsäkra människor, men inte på ett dåligt sätt. De är helt enkelt säkra på sina färdigheter och kunskaper om inredning. de vet vad som fungerar och vad som inte gör det. Därför har du ofta en svår tid att vinna ett argument, särskilt när det gäller en möbel.

Du har lärt dig att din maka vet bäst, och att din åsikt räknas, men inte riktigt lika mycket. När allt kommer omkring är din make den professionella designern. Dessa starka individer kommer att ha svårt att låta någon annan åsidosätta sina beslut - särskilt de som gäller deras hem.

Många designers har en knack (OK, tvång) för omarrangering. Bild: Reed Design Group

6. Du får användas för att ändra

Att vara gift med en inredningsarkitekt har sina förmåner. Många designers har en knack (OK, tvång) för att byta möbler, väggdekorationer, sittplatser och väggfärg i sina hem ganska ofta.

Även om det här hjälper till att hålla saker spännande i ditt hem, kan det vara skrämmande att komma hem efter en lång dag på jobbet för att hitta din favoritstol ersatt av din makas senaste projekt.

Kaffebord är endast till dekorativa föremål. Bild: UT FÖR ATT SE

7. Kaffe är förbjudet på kaffebordet

Ditt hem har troligen ett soffbord, som du förmodligen skulle älska att placera din kopp kaffe, eller kanske dina fötter. Tyvärr, för att du är gift med en inredningsarkitekt, är dessa aktiviteter - liksom många andra - strängt förbjudna att förekomma på soffbordet.

Detta beror på att soffbord i hemmet för inredningsarkitekterna endast används för att visa dekorativa föremål. De tjänar inget annat syfte än en av skönheten.

Inredning som kuddar. Många av dem. Bild: Cobblestone & Vine

8. Din säng är fylld med kuddar

När du går in i ditt sovrum, är din säng staplad så hög med kuddar att du knappt kan se sängen själv? Då är du troligen gift med en inredningsarkitekt. Människor i den här karriären tenderar att ha en besatthet med kuddar, sängkuddar, nackrullar, stövlar, shams och mycket tyg.

Inte bara är din säng staplad hög med kuddar; på natten måste du ta bort dem innan du försöker gå och sova, eftersom dessa kuddar inte sova på. Faktum är att inredningsarkitekter använder kuddar som tillbehör, huvudsakligen för utseende och inte för dämpning.

Inredningsarkitekter måste se till att saker runt huset blir färdiga. Bild: Avancerat träarbete

9. Det finns alltid en att-göra-lista

Det finns inget sätt en dag går utan en att göra-lista. Detta sker inte bara i en interiördesigners yrkesverksamhet. i själva verket är de flesta så vana att vara upptagna att de utan att göra en lista hemma skulle kunna bli rörliga.

För det mesta är de inte älskling-gör listor, men uppgifter för sig själv att slutföra. De tenderar att känna behovet av att fixa saker i hemmet, och vill vara säkra på att ingen sten lämnas oförstörd, och inget jobb lämnas omöjligt, i slutet av dagen.

Att vila under långa perioder är helt enkelt inte ett alternativ. Bild: Framstegsbelysning

10. Din make sover inte mycket

Som vi nämnde tenderar inredningsarkitekterna att vara upptagna, så vila i långa perioder är inte ett alternativ. Med så mycket på sina to-do listor tenderar de att springa på en kort sömncykel. Faktum är inte att bli förvånad om din make är den sista i sängen varje natt och den första i sängen på morgonen.

Att ta en paus är svår för en inredningsarkitekt. Så kreativa som de är, fortsätter deras sinne även när de borde vila. Idéer och nya föremål för deras att göra-lista håller på sig och det enda sättet att få allt gjort är att gå ut ur sängen och göra det.

Att vara inredningsarkitekt är inte bara ett jobb, det är ett sätt att leva. Bild: Michele Bitter Designs

Kreativ, begåvad, dedikerad, inspirerad, färgstark - det här är alla ord som du kan använda för att beskriva din make, inte bara på jobbet, utan också hemma. Att vara inredningsarkitekt är inte bara ett jobb, det är ett sätt att leva. Och de flesta kan inte skilja sig från de två.

Är det inte kul att vara gift med en inredningsdesigner? Dela dina historier - och vet att du inte är ensam!